Connect with us

Tехнологии

CV Duck – услугата, чрез която ИТ специалистите получават обратна връзка за качеството на своето CV

Avatar

Публикувано

на

Случвало ли ви се е да се чудите как точно да структурирате своето CV при кандидатура за работа? И има ли начин това да не ви отнема много време и усилия? За много хора, особено ако са с по-техническо мислене, писането на автобиография не е любимо занимание.

КАК РАБОТИ CV DUCK?

Най-просто казано, онлайн услугата дава възможност да получите обратна връзка относно качеството на своята автобиография, заедно с препоръки за това какво и как може да бъде подобрено, за да имате по-голям успех на пазара на труда. За целта трябва да качите своето CV в cvduck.pro. Около десет дни по-късно получавате редактирана версия на автобиографията си заедно с коментари и съвети от страна на HR специалист и редактор. Експертите от DataArt изпращат препоръки относно съдържанието на документа (структура, обем, формат на автобиографията, липсващи важни данни и др.). Освен това, те проверяват стила, правописа и пунктуацията на английски и руски език. За разлика от други услуги, всички коментари в CV Duck са написани от реални специалисти от DataArt, а не от автоматизирана система.

В КОИ ДЪРЖАВИ Е ДОСТЪПНА УСЛУГАТА?

CV Duck беше създадена през 2019 г. от екипите на DataArt, като първоначално е достъпна само в Украйна и Русия. През 2020 г. включихме в списъка и други държави, в които DataArt има офиси и развойни центрове. Към момента услугата може да бъде ползвана и в България, Армения, Грузия, Полша, Аржентина, Великобритания, САЩ. За съжаление, няма как да обхванем множество региони поради законови ограничения, свързани с обработката на лични данни. Но се надяваме да разширим още повече географското покритие на CV Duck.

Advertisement

НАД 3300 ПРОВЕРЕНИ АВТОБИОГРАФИИ И 99% ДОВОЛНИ ПОТРЕБИТЕЛИ

Повече от 3300 автобиографии са били прегледани и върнати към потребителите със съответните коментари. Системата дава възможност за обратна връзка относно удовлетвореността от услугата, като към момента резултатите са впечатляващи – 99% от отзивите са положителни.

Това най-вероятно се дължи на факта, че експертите, участващи в проекта CV Duck, са хора с богат опит в сферата на човешките ресурси и то конкретно в ИТ индустрията. Въпреки това, когато проверяват автобиографиите, те се ръководят не само от собствения си вкус, но и от специален контролен списък. Целта на този списък е да направи подхода за подобряване на автобиографията по-единен и структуриран.

КОЙ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА CV DUCK?

Платформата е насочена към хора от ИТ сектора. По отношение на тяхното ниво и експертиза изисквания няма и до момента услугата е привлякла вниманието на хора с различен професионален опит.

Advertisement

Ниво на потребителите на CV Duck:

  • Junior26,22 %
  • Middle25,35 %
  • Senior19,72 %
  • Стажант17 %
  • Strong Junior6,89 %
  • Strong Middle4,54 %
  • Експерт0,52 %

Сред потребителите на услугата има най-много специалисти от начално и средно ниво, но около ⅕ от автобиографиите са изпратени от висококвалифицирани експерти с дългогодишен опит. По отношение на специализацията, CV Duck е особено популярен сред QA експертите, които представляват 14% от общите посещения. 13% от автобиографиите са представени от разработчици с JavaScript, 12,5% – мениджъри на проекти, малко над 7% – разработчици с Java.

ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ Е ГАРАНТИРАНА

За DataArt CV Duck е преди всичко инструмент за развитие на ИТ общността, който да е от полза за самите потребители. Въпреки че понякога предлагаме подходящи свободни работни места, ако имаме такива, за нас CV Duck не е инструмент за набиране на кадри. Потребителите, които изпращат автобиографията си, не се обвързват по никакъв начин с компанията. Данните на всеки от тях са стриктно защитени, не ги предоставяме на трети страни и обработваме получената информация в съответствие с местните закони.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА LINKEDIN

През април и август 2020 CV Duck проведе поредица от консултации, насочени към подобряване качеството на потребителските профили в LinkedIn за хора от ИТ бранша. Не всички ИТ специалисти използват ефективно възможностите на тази социална мрежа, включително при търсене на нови проекти. Решихме, че по-задълбоченото запознаване с нея като инструмент за представяне на личните умения и професионален опит би било полезно за хората от сектора. Като част от инициативата проведохме общо 126 безплатни половинчасови Skype консултации с желаещите да получат повече информация по темата.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement