Открийте ни и в

Музика

Cyber punX предстои

Avatar

публикувано

на

Cyber punX предстои 141

На 29 ноември в клуб «Bar „ZAR“» ще се проведе първото издание на фестивала за electronic rock, synthpunk и chiptune „Cyber punX“.

Cyber punX_posterЗа да изстрелят публиката в космическото бъдеще на електронната музика организаторите са избрали четири групи, диджеи и косплейъри да застанат на една сцена за дебюта на феста.

Дрескод няма, но колкото по-екстравагантно се облечете, толкова по-удобно ще се чувствате сред Sci-fi и кибер косплейърите, които ще открият фестивалната вечер. Групите Apemen , Electric Dragon, Abysmatic и Mazut ще излязат на сцената по два пъти – преди и след полунощ. След тях партито ще продължи до сутринта с диджей сетове от $K▲NKΣR , Ico Dark, Dory, Abysmatic, T.A. със synthpunk, trapstep, dubstep, electro, chiptune, industrial, j-pop и witch house.

Новини за събитието следете тук.

Кои са групите на Cyber punX:

Cyberpunk групата MAZUT е известна с енергичните си, цветни и яростни живи изпълнения. Стилът им е смесване на punk, chiptune, electro, synthpop, hip-hop, industrial и в последно време – witch house.

APE|MEN е индиелектро проект, създаден през 2013 от Ивайло Чалъков (Stain, Gravity co.), Петър Съмналиев (Suffer H, Gravity co.) и Борис Чеширков (Gravity co.). Бандата издаде четири демо парчета и сега подготвя дебютното си ЕР.

Уникалната по рода си в локален мащаб формация Abysmatic черпи вдъхновение за live изпълненията си от групи като THE PRODIGY и PENDULUM, преплитайки безкомпромисна електроника с агресивни живи китари и барабани.

Electric Dragon е електро-рок група, стилът им е с преобладаващи 8-битови звуци, типични за видео- игрите от 80-те години. Заедно с тях звучат бързи ритми, подкрепени от електроника и затвърдени от агресивни насечени рифове.