Connect with us

Музика

D2 направиха паметен коледен лайв

Avatar

Публикувано

на

Експлозия от рок музика се случи снощи – 08 декември 2014 г. – в центъра на София. D2, Жана Бергендорф, Насо Русков (Babyface Clan), Боби Косатката (Ther Hunds), Дичо и Ивайло (Noisy) Цветков изнесоха страхотно музикално шоу пред препълнен Sofia Live Club.

Традиционният декемврийски концерт на D2, тази година беше вдъхновен и посветен на една легендарна личност и неговата велика банда – Джон Ленън и Бийтълс. Освен кавъри на световните музиканти, феновете чуха хитове и на българските колоси  – Щурците, които внасят енергията и емоцията на британските музикални величия в България в години, когато свободата не е била на почит.

С подобаващи сила и емоционалност, вечерта откриха българската банда CRUSH, които изпълниха Whole Lotta Love на  Led Zeppelin, Voodoo Child на Jimi Hendrix, няколко авторски парчета, сред които Love Cries, Cold Lady Cry и първото им парче на български език – “Дали Магия Беше”.

Веднага след тях, на сцената се качи впечатляващата Жана Бергендорф, която изпълни в дует с Дидо „И пак вали” от албума „6” на D2, както и „Хамлет” на Щурците. Последваха любими на поколения хитове като „20-ти век”, „Вкусът на времето” и „Две следи”, изпълнени от D2 и Боби Косатката (Ther Hunds).

Част от вечерта беше и култовият Ивайло (Noisy) Цветков – един от създателите на списание „Егоист” и първият главен редактор на списание „Плейбой”. Заедно с D2 Noisy изпълни Working Class Hero и Nutshell на Alice In Chains.

Advertisement

Вечерта достигна кулминацията си, когато всички заедно се качиха на сцената, за да изпълнят Hey Jude и „Не мога да спра да те обичам”. Това накара публиката да запее в един глас и постави подобаващ финал на една (не)обикновена понеделник вечер.

D2 излязоха на бис и закриха коледния концерт с едноименния сингъл от последния си албум „Феникс”.

Continue Reading
Advertisement