Открийте ни и в

Музика

DAM – FUNK идва с лайв бенд в София

Avatar

публикувано

на

DAM – FUNK идва с лайв бенд в София 141

На есен с песен и то каква – истински, нов и свеж фънк ще слушаме на 15 октомври в клуб MixTape 5. Енергичният вайб ще извира от посланика на фънк музиката в Лос Анджелис DAM-FUNK, койтопристига със своя бенд, за да изпълнят на живо селекция от нови тракове, както и всички познати парчета от дискографията на артиста.

Деймиън “Dam-Funk” Ридик добива култов статус oще с излизането на дебютния му албум Toeachizown през 2009 година.  Успехът го следва и с AdolescentFunk(2010), Higher (2013) съвместно със Steve Arrington и емблематичния 7 Days of Funk(2013), заедно със SnoopDogg. Преди броени дни излезе и най-новият албум на артиста Invite the Light (2015), който включва редица колаборатори от ранга на Q-Tip, Snoop Dogg, Flea, Ariel Pink, Junie Morrison, Jody Watley, Computer Jay и други.

Стилът на Dam-Funk, сравняван с ранния Prince, често е определян като истински ренесанс за музиката на Лос Анджелис. В албумите си той умело играе със стиловете и съчетава буги, модерен соул, електро-фънк и джаз. Смятан за логичното продължение на G-Funk ерата в хип-хопа, Дейм е безкомпромисно еклектичен DJ и селектор, който не признава граници и в композирането. Парчетата му изобилстват от синтезатори, бас и галактически хармонии, в които фънкът е само основата.

Точно на този неповторим подход в музицирането ще станем свидетели след по-малко от месец, а билети за събитието могат да бъдат закупени на цена от 25 лв. в мрежата на Еventim.bg.

Реклама