Connect with us

Музика

Dan + Shay представят „Glad You Exist“

Avatar

Публикувано

на

d25869cb 050a 4cb7 aa07 c824fb24d145 1354961 TABLET LANDSCAPE LARGE 16 9

снимка: ПР

Двукратните носители на и настоящи номинирани за награда GRAMMY Dan + Shay пуснаха чисто новия сингъл “Glad You Exist“, наличен навсякъде сега (СЛУШАЙТЕ ТУК). Свежо начало след петия пореден и осми No. 1 сингъл “I Should Probably Go To Bed”, новата песен на дуото идва със съобщение на надежда и благодарност към феновете им.

Писана от Dan Smyers и Shay Mooney, успоредно с Ryan Lewis, Tayla Parx и Jordan Reynolds, “Glad You Exist” се съобщи на феновете във вторник вечерта със специално съобщение от дуото:

За нас ‘Glad You Exist’ е повече от песен. Тя е съобщение на благодарност и надежда. Съобщение за всеки в живота ни: феновете, приятелите, семействата, за да им напомним колко благодарни сме да бъдем на тази планета по едно и също време. Наистина забележително е, ако се замислиш. Прекарахме по-голямата част от изминалата година, като много други, търсейки отговори и чувство за нормалност, но намерихме комфорт в спомените за по-добри дни (които всички знаем, че ще се завърнат скоро). Концерти, празнични огньове, пътувания с приятели, дори простичките неща като среща в ресторант или бира в бара при футболен мач. Тази песен носи ново значение не само за това да виждаме близките си лично, но и чрез история, музиката винаги е имала специален начин да сплотява хората, дори когато сме най-далече. Тези думи имат специално място в сърцата ни и се надяваме, че и във вашите също. Казвали сме го преди и ще го кажем отново (и отново). Просто се радваме, че съществувате. Всеки. Един. От. Вас“.

Dan + Shay наскоро бяха анонсирани като съветници на Blake Shelton в The Voice по on NBC за впечатляващия 20-и сезон на шоуто.

При вокалните двубоите двама артисти излизат на сцената и няма други по-добри, за които да се сетя, от Dan + Shay”, каза Shelton. “Кариерата им избухна през последните няколко години, заради писането им на песни и начина, по който успяват да хармонизират и правят музика заедно. Те са естествени таланти в това да са съветници и е от голяма помощ да са с мен и екипа ми през този сезон“. 

Дуото е излизало на сцената на The Voice в миналото за многобройни изпълнения, най-наскоро през декември 2020 с оригиналната им коледна мелодия “Take Me Home For Christmas”. Анонсът дойде скоро след като масивния глобален хит “Tequila” получи наградата на iHeartRadio Titanium Award за прекрачването на прага от един милиард слушания от аудиторията по радиостанциите на iHeartRadio. 6x платинената песен “Tequila” положи основите за огромния успех, който са Dan + Shay. Най-скорошният им No.1 хит “I Should Probably Go To Bed” задмина един милион щатски еквивалента на трака и над 210 милиона глобални стрийма за пет месеца. Дуото разби рекордите с хитовия сингъл  “10,000 Hours” със супер звездата Justin Bieber, а песента заклейми титлата за най-голям сбор слушания през първата седмица в историята на кънтри музиката. Събирайки над 1.5 милиарда глобални стрийма към момента, тракът е кънтри песента, която най-бързо достигна над милион щатски еквивалента на трака през 2019 и прекара 21 седмици на No.1 в класацията на  Billboard Hot Country Songs chart (5-ия най-дълъг престой в историята на класацията). Dan + Shay са спечелили многобройни награди и номинации от GRAMMY, CMA, ACM, American Music и Billboard Music, а в момента са на път за трета последователна награда GRAMMY за Най-добро кънтри изпълнение от дуо/група. За седемте години след формирането си Dan + Shay са задминали седем милиарда глобални стрийма в кариерата (с над четири милиарда импресии само за 2020), общо 35 сертификата и осем No. 1 сингъла в кънтри радиата.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement