Connect with us

Култура

Dance Evolution – танцовите битки на България!

Avatar

Публикувано

на

Dance Evolution 30082016

снимка: PR

Oрганизаторите на Game Evolution официално потвърдиха поредната атракция, която са подготвили за посетителите на първото издание на фестивала. Най-добрите танцьори по фънк, b-boying (брейк) и хип-хоп ще се състезават в зрелищното събитие за танцови битки Dance Evolution между 9-11 септември 2016 г. в зала „Арена Армеец София“.

На голяма сцена ще се качат 24-ма от най-добрите танцьори от цялата страна, които ще бъдат разпределени в 8 отбора по трима души. Те ще се борят в танцови битки 3:3 в стиловете фънк, b-boying и хип-хоп, като ще видим колаборации между трите стила в един отбор. Екипът, който покаже най-завидни танцувални умения пред многохилядната публика, ще има възможност да грабне първата награда от 1.200 лв., а за останалите състезатели са предвидени много предметни награди.

„Решихме да организираме Dance Evolution, за да може повече хора да се запознаят с динамичната фънк и b-boy култура, както и да дадем платформа за изява на талантливи, но непознати майстори на танца“, коментира Димитър Александров, организатор. „Сигурни сме, че Dance Evolution ще плени сърцата, умовете и въображението на всички хип-хоп фенове, както и на останалите посетители, защото битките няма да имат равни на себе си, като същевременно ще докажат, че взаимното уважение и разбирателство между различните музикални култури са напълно възможни.“

Освен майсторски танци и страхотна музика най-мащабният фестивал за електронни и традиционни спортове в страната Game Evolution 2016, който се провежда с подкрепата на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“, ще предложи богата програма от активности за всички възрасти, в т.ч. турнири по едни от най-хитовите компютърни игри (CS:GO, League of Legends, Overwatch, Hearthstone, WarCraft 3, FIFA), спортно шоу и състезания по уличен баскетбол, екстремни спортове, американски футбол и други, косплей конкурс, очила за виртуална реалност от последен клас и специално обособена рейсинг зона.

Организаторите са подготвили и експлозивна церемония по откриването на събитието с внушителна триметрова изненада, както и томболи и игри с предметни награди в рамките на целия фестивал.

Advertisement

Билетите за първото издание на Game Evolution могат да бъдат закупени от www.eventim.bg (http://bit.ly/2bb0PRo), както и на място по време на събитието. Входът за деца до 6 години е свободен, а пенсионерите и хората с увреждания ще се възползват от 50% намаления.

Continue Reading
Advertisement