Connect with us

Интервю

DANNY AVILA: „Сърцето ми принадлежи на електронната музика“

Avatar

Публикувано

на

danny front

Испанският EDM диджей DANNY AVILA e едва на 19 години, но вече е спряган като един от най-търсените и обичани артисти на световната EDM сцена. Несъмнено списъкът с успехите му е дълъг, но няма да е нужно да го изброяваме, тъй като на 14 февруари сами ще се уверим в силата на музиката, която излиза изпод пръстите му, защото харизматичният DANNY е подготвил специален 6 часов сет за българските си почитатели в ROOM1 на YALTA CLUB по случай празничния 14 февруари.

Часове преди дългоочакваното парти имаме удоволствието да се срещнем с талантливият DJ и да разговаряме за успехите, вдъхновението и бъдещето на електронната музика.

maxresdefault

Danny Avila (LIVE) @ Ultra Musical Festival 2014

Привет, Danny! За нас е изключително удоволствие да се срещнем. Разкажи ни малко повече за себе си и за необикновеното влияние на музиката в живота ти.

Здравей, MIKA! Радвам се да се запознаем! Не би било прекалено, ако кажа че музиката е моят живот. Винаги съм бил заобиколен от нея и като казвам музика нямам предвид само електронна музика, а по-скоро музиката в нейната максимална цялостност. Нека дам един личен пример – аз свиря на класическо пиано и цигулка, а напоследък се уча да свиря на китара. Въпреки това обаче от най-ранна възраст обожавам да гледам как работят диджеите, без значение дали те миксират фонова музика за ресторант или пък за някой мол. Спомням си колко интересно ми беше да разбера как диджеите правят скречове и спин на винилните плочи, които пускаха. /смее се/ Разбира се, не мога да отрека  – сърцето ми принадлежи на електронната музика!

Ти си пускал на най-големите музикални фестивали като Coachella, Ultra, EDC, Tomorrow и много други. За кое свое участие пазиш най-добър спомен?

Несъмнено участието ми на Ultra Festival беше най-специалното преживяване за мен досега. Не само защо пусках пред многохилядната публика от централната сцена на фестивала, но и защото сетът ми се излъчваше едновременно в ефир до многократно повече хора по целият свят. Разбирате ли, това беше най-голямото ми участие до сега!

Advertisement

Кой е твоят собствен любим трак?

Това е бутлег ремикса „BURN“, който направих върху на една от песните на Ellie Goulding. Обожавам Ellie! Tя има наистина феноменален глас! Веднага щом чух песента й, почувствах се длъжен пред самият себе си да дам нещо свое в ремикса към песента й.

https://www.youtube.com/watch?v=ajRDQO9-vf0

Как откриваш нова музика и рабира се как подбираш траковете за сетовете си?

Аз получавам и много промо тракове, bootleg-ове и ремикси. Какво търся сред тях? Винаги търся парчета, в които има нещо коренно различно от вече добре познатото звучене. Колкото по-различно и ново като концепция е едно парче, толкова по-голям е интересът ми към него. При такова голямо разнообразие, няма как да не откриеш истински съкровища. Обикновено работата ми по създаването на сет включва много време, което се отделя в търсене на добро парче и много време за редакция на траковете, така че да достигнат в своя най-добър – и смея да кажа, – уникален вид до слушателите.

Advertisement

Когато започнеш работата си върху един или друг трак, откъде знаеш че се движиш в правилната посока?

Всъщност човек никога не знае къде може да стигне в работата си по един трак, такамо ли какво ще е неговото финално звучене. И тъкмо в това се крие най-вълнуващата част от това да създаваш музика от идея. Най-добрият ориентир за мен е, когато чуя почти готовото парче, то да ми допадне. Едва тогава започвам да мисля как и дали парчето би звучало добре в клуб или на фестивал. Според мен музиката трябва да носи послание и то трябва да бъде добре формулирано не само като композиция от тонове, но и като душевно преживяване и емоция.

Тогава каква е разликата между добрата композиция и страхотният трак?

В енергията, която носят! Когато публиката ликува, пее и танцува с теб, това е най-прекрасното чувство на света. Когато усетя това, знам че парчето, което звучи е добро. Даже много добро!

Разкажи ни повече за фигурата на съвременния DJ. Каква е неговата роля? Дали той е артист, следващ по-висше призвание или церемониал-майстор, въвеждащ ни в дебрите на изкуството?

Advertisement

Това е един доста интересен въпрос. Според мен ролята на съвременният DJ се определя най-вече от хората, които го слушат, а истината е някъде по средата. За мен DJ-я е длъжен да представя нова и вълнуваща музика на своите случатели от една страна, но от друга – той трябва да бъде и шоумен и да поднася всичко това като част от един завършен спектакъл.

Какво крие бъдещето за DANNY AVILA?

Предстоят много епизоди от телевизионната поредица, която издавам, освен това съвсем наскоро бе стартирано и новото Danny Avila мобилно приложение, което представя и изцяло новото ми радиошоу, наречено MORE.  2015 година започва много силно – подготвям за представяне страшно много нови парчета, а това означава и много шоута и дори турнета из всички краища на света.

DannyAvilaDANNY, каква е твоята прогноза за развитието на EDM пазара в следващите няколко години? Какво можем да очакваме?

ЕDM жанра винаги се е отличавал с динамичност и тенденция към непрестанно осъвършенстване. Сигурен съм, че ще станем свидетели не само на рождението на много нови под жанрове, но и на все по-засилващо се завръщане към устоите на класическите хаус и техно звучения.

Advertisement

Очакваме с нетърпение да те чуем на живо в Yalta club! Какво си ни подготвил?

Радвам се да го чуя! Подготвям силен сет за участието си тази събота. Той съдържа много нови парчета, които ще ви удивят с енергичните си ритми!

Как би определил стила си с три думи?

Енергичен, опияняващ и възторжен!

Разделяме се с DANNY, но това е за кратко. След броени часове ROOM 1 на YALTA CLUB ще ни срещне отново с вдъхновяващият млад артист, който заедно в компанията и на резидентите STEFAN POPOV & RUNO ще ни поднесе грандиозно музикално преживяване от световна класа.

Advertisement

Победителката в нашата игра е Цвети Борисова, която назова правилно новото парче на DANNY AVILA и МERZO – BOOM и спечели една двойна покана, любезно предоставенa от YALTA CLUB, за да стане част от купона, който ще се завихри в празничната февруарска вечер.

Цена на билета 20 лв. в мрежата на EVENTIM и YALTA CLUB. Дотогава всеки може да подкрепи любимия си клуб в годишната класация DJ TOP 100 CLUBS.

Continue Reading
Advertisement