Открийте ни и в

Общество

Danonino стартира иновативна лятна кампания

MIKA

публикувано

на

Това лято Danonino насърчава детската любознателност с новата си иновативна лятна кампания – Открий животните, променящи цвета си с Дино! Този сезон всички промоционални опаковки на бранда ще включват колекция от уникални лъжички с животни, всяка от които променя цвета си при смяна на температурата. Те са с облика на 5 различни и интересни животни: морско конче, полярна лисица, хамелеон, октопод и тихоокенска дървесна жаба. Промоцията включва продуктите Danonino 4×50 г и Danonino 6×50 г във всички вкусови разновидности, както и специална лимитирина мултипак серия.

За да се насладят на любимото Danonino в по-различна форма, потребителите могат да използват цветните лъжички като стикове за сладолед. Нужно е само да ги поставят в млечния продукт и да го замразят за 4 часа, след което той е готов за консумация. С цел да се насърчи детската креативност, а и за да бъде летният десерт още по-уникален и изкушаващ, всеки потребител може да добави любим плод или дори ядки към своето Danonino преди да го замрази.

С кампанията си Danonino се стреми да стимулира откривателския дух на най-малките, да събуди любопитството им, разказвайки вълнуващи истории за животинския свят, както и да предложи още един нов и по-вълнуващ начин за консумация на продуктите през топлите месеци – замразен млечен десерт от Danonino. Продуктите на марката са не само вкусни и разнообразни, а и съдържат калций и витамин D, които са необходими  за нормалния растеж и развитие на костите на децата. 

„Нашата мисия винаги е била да предлагаме здравословни продукти, които помагат за балансираното и пълноценно хранене на цялото семейство. През годините сме реализирали и подкрепяли множество различни инициативи в тази насока и особено такива, свързани със създаването на здравословни навици у децата. Вярваме, че балансът е ключов във всички аспекти, затова с иновативните кампании на Danonino се стремим и да насърчим любопитството у най-малките, и да ги вдъхновим“ – сподели Даниела Узунова, Изпълнителен директор на „Данон Сердика“ АД.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Общество

8m/s с нов сингъл

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Metalcore/hardcore формацията 8 M/S представи своят нов сингъл. Песента идва седмица след като групата обяви своя нов вокалист.
Парчето носи името “LEECH” и е част от предстоящия сплит на групата със софийската beatdown група NEVER PREY.

Продължете понататък

Горещо