Открийте ни и в
Exit Festival

Tехнологии

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

MIKA

публикувано

на

DataArt, глобалната технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви, че инструментът Atlas Framework, разработен от компанията, ще бъде достъпен като проект с отворен код в GitHub под лиценз Apache 2.0. Това означава, че интеграцията с облака ще е значително по-бърза и по-ефективна и че бизнес решенията могат да бъдат реализирани в много по-кратки срокове.

Atlas Framework е цялостен набор от инструменти за разработчици на .NET инфраструктура, с помощта на който могат да се стартират проекти и да се ускори предоставянето на Cloud базирани функционалности.

Отварянето на кода на Atlas Framework от страна на DataArt означава, че на разработчиците на .NET решения вече няма да се налага да отделят време и ресурси за проучване, подбор, внедряване, интегриране и фини настройки на набор от основни инфраструктурни инструменти.

Atlas Framework ще направи много по-лесно интегрирането на всяка IT-система с облака, увеличавайки гъвкавостта и скоростта, с която инфраструктурните инструменти могат да бъдат проектирани, модернизирани или заменени, за да отговорят на специфични бизнес нужди, коментира Никита Козлов, софтуерен архитект в DataArt.

Според него, ускореното развитие и по-бързият достъп до бизнес функционалности ще доведат до огромни ползи за бизнеса и ще се стигне до революционно намаляване на рисковете в процеса на миграция към Cloud системи. “За нас е чест да предоставим решение по този въпрос на IT общността, пускайки го като Open Source инструмент”, допълни той.

Atlas Framework включва хостинг на услуги, регистриране, корелация, мониторинг, съобщения и модули за съхранение, всички от които са оптимизирани за съвременно Cloud базирано разработване на приложения. Тези важни компоненти на едно мащабируемо, надеждно и високопроизводително текущо приложение могат да бъдат споделени с произволен брой .NET проекти.

Чрез предоставянето на Atlas Framework на по-широката общност и отварянето на кода за разработчиците, от DataArt се надяват да стимулират иновациите и да дадат възможност за разгръщането на пълния потенциал в разработката на .NET решения и интеграцията им с облака.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 2 седмици

Боя за коса – как да направим правилен избор

Lifestyleпреди 2 седмици

КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ С НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРИ БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ БИРИ

Tехнологиипреди 2 седмици

Logitech представя ново решение за видео стрийминг за вашето домашно студио

Tехнологиипреди 2 седмици

VIVACOM дава поле за изява на ученици в официалните си профили в социалните мрежи

Tехнологиипреди 2 седмици

Фотоволтаични прозорци, магнитна брава и дървени фасадни профили – на едно изложение

Tехнологиипреди 2 седмици

Huawei обявява празнична сервизна кампания по случай деня на влюбените 14 февруари

Lifestyleпреди 2 седмици

Тайната на годежния пръстен

Tехнологиипреди 2 седмици

Suunto 7 с интегриран Wear OS и спорто проследяване

Tехнологиипреди 2 седмици

Актуализирането до Android 10 ПРАВИ ПРОБЛЕМИ НА НЯКОИ SONY СМАРТФОНИ

Tехнологиипреди 2 седмици

Мимо Гарсия коментира последните скандали между родители и учители

Горещо