Открийте ни и в

Tехнологии

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

MIKA

публикувано

на

DataArt, глобалната технологична компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви, че инструментът Atlas Framework, разработен от компанията, ще бъде достъпен като проект с отворен код в GitHub под лиценз Apache 2.0. Това означава, че интеграцията с облака ще е значително по-бърза и по-ефективна и че бизнес решенията могат да бъдат реализирани в много по-кратки срокове.

Atlas Framework е цялостен набор от инструменти за разработчици на .NET инфраструктура, с помощта на който могат да се стартират проекти и да се ускори предоставянето на Cloud базирани функционалности.

Отварянето на кода на Atlas Framework от страна на DataArt означава, че на разработчиците на .NET решения вече няма да се налага да отделят време и ресурси за проучване, подбор, внедряване, интегриране и фини настройки на набор от основни инфраструктурни инструменти.

Atlas Framework ще направи много по-лесно интегрирането на всяка IT-система с облака, увеличавайки гъвкавостта и скоростта, с която инфраструктурните инструменти могат да бъдат проектирани, модернизирани или заменени, за да отговорят на специфични бизнес нужди, коментира Никита Козлов, софтуерен архитект в DataArt.

Според него, ускореното развитие и по-бързият достъп до бизнес функционалности ще доведат до огромни ползи за бизнеса и ще се стигне до революционно намаляване на рисковете в процеса на миграция към Cloud системи. “За нас е чест да предоставим решение по този въпрос на IT общността, пускайки го като Open Source инструмент”, допълни той.

Atlas Framework включва хостинг на услуги, регистриране, корелация, мониторинг, съобщения и модули за съхранение, всички от които са оптимизирани за съвременно Cloud базирано разработване на приложения. Тези важни компоненти на едно мащабируемо, надеждно и високопроизводително текущо приложение могат да бъдат споделени с произволен брой .NET проекти.

Чрез предоставянето на Atlas Framework на по-широката общност и отварянето на кода за разработчиците, от DataArt се надяват да стимулират иновациите и да дадат възможност за разгръщането на пълния потенциал в разработката на .NET решения и интеграцията им с облака.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Музикапреди 1 седмица

Българската традиция и модерното изкуство се срещат в музикален пърформанс “Седемте чудеса на България”

Tехнологиипреди 1 седмица

Най-новите мощни геймърски лаптопи на MSI предлагат топ производителност и екзотичен дизайн

Lifestyleпреди 1 седмица

Ангелският глас на България Крисия откри с фурор изложба на папагали от три континента

Tехнологиипреди 1 седмица

Световната музикална платформа TIDAL за първи път в България с мобилни планове от VIVACOM

Tехнологиипреди 1 седмица

Новите телефони Nokia задава нови стандарти в своите класове

Tехнологиипреди 1 седмица

ADATA представи SE800 USB 3.2 Gen 2 външен SSD диск

Tехнологиипреди 1 седмица

Huawei представи първата в света 5G едночипова система Kirin 990, върху която ще е базирана новата серия Mate 30

Музикапреди 1 седмица

Теодора Цончева представи видео към новата си песен „Без грим“

Lifestyleпреди 2 седмици

Да танцуваме K-POP!

Музикапреди 2 седмици

Дарина Златкова: „Наблюдава се завръщане към фолклора, а той ни носи силата от поколенията преди нас“

Горещо