Connect with us

Tехнологии

DataArt ще ускори иновациите в областта на инвестиционния мениджмънт

Avatar

Публикувано

на

DataArt, глобална технологична консултантска компания, която проектира, разработва и поддържа персонализирани софтуерни решения, обяви партньорството си с Beacon Platform – облачна технологична платформа, насочена към капиталовите пазари.

Като партньор за внедряване, DataArt ще използва своя 20-годишен опит в автоматизацията на инвестиционния мениджмънт, за да помогне на клиентите да ускорят прехода от наследени собствени решения към платформата Beacon.

Beacon опростява значително разработването на алгоритми за вземане на инвестиционни решения. Тя комбинира високопроизводителна корпоративна облачна технология с набор от инструменти за финансови анализи и предварително изградени приложения за решаване на бизнес проблеми от финансов аспект.

Клиентите могат да получат достъп до готови модели и приложения, да ги разширят или да създадат свои собствени. Beacon предлага пълен набор от модели на различни активи и приложения за анализ преди извършване на финансова операция, за ценообразуване, за оценка на риска и др.

Платформата предоставя на клиентите достъп само за четене до изходния код и инструментариум за разработчици от типа „batteries included“.

Advertisement

Партньорството с Beacon позволява на DataArt значително да разшири обхвата си и да се превърне в лидер при разработката на персонализирани решения за инвестиционни мениджъри. Опитът на DataArt за автоматизация, гъвкавост и къстамизация, комбиниран с компонентите на Beacon за изпълнение на ежедневни задачи и за количествен анализ, ще дадат възможност на инвестиционните мениджъри да постигат целите си много по-бързо и значително да намаляват разходите за разработка и поддръжка.

Андрей Иванов, вицепрезидент в DataArt заяви:

„Beacon променя начина, по който изграждаме софтуер за инвестиционни мениджъри. Партньорството е от изключителна важност и ни предоставя отлична възможност да обслужваме по-добре настоящите си клиенти, както и да разширяваме обхвата си“,

Това е поредното ключово партньорство, което DataArt обяви тази година, след като компанията постигна договорености с OpenFin, Octopus, Strucinspect и Digital Asset.

Continue Reading
Advertisement