Открийте ни и в

Култура

„David Gilmour Live at Pompeii“ излиза на 29/09

Avatar

публикувано

на

„David Gilmour Live at Pompeii“ излиза на 29/09 151

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

На 7 и 8 юли, 2016г., Дейвид Гилмор изнася два концерта в легендарния амфитеатър в Помпей в подножието на вулкана Везувий. Концертите са 45 години след като Гилмор стъпва за първи път в амфитеатъра за снимките на документалния филм на режисьора Ейдриан Мейбън – „Pink Floyd Live at Pompeii“.

Концертите на Гилмор са първите рок събития пред публика на сцената на античния римски амфитеатър, построен през 90 г. пр.н.е. и погребан под дебел слой вулканична пепел след изригването на Везувий през 79 г. от н.е. Дейвид Гилмор е и единственият изпълнител, който изнася концерт пред публика в амфитеатъра от времената на гладиаторските битки, преди близо 2000 години.

„David Gilmour Live at Pompeii“ излиза на 29/09 152

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

David Gilmour Live at Pompeii“ е заснет в резолюция 4k от режисьора Гевин Елдър с кадри и от двете концертни вечери. Спектакълът е изключително аудио и визуално изживяване, включващо най-голямата сценична холограма до момента, множество лазари, пиротехника и невероятни музикални изпълнения от суперзвездна група на сцената.

„David Gilmour Live at Pompeii“ излиза на 29/09 153

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

В програмата на концерта са включени песни от от цялата музикална кариера на Дейвид Гилмор включително едноименните парчета от последните му два солови албума – “Rattle That Lock” и „On An Island“, както и класики на Pink Floyd като “Wish You Were Here”,  “Comfortably Numb”, “One Of These Days”, както и “The Great Gig In The Sky от албума „The Dark Side Of The Moon” – изключително рядко изпълнявана от Дейвид Гилмор като солов артист.

Реклама