Открийте ни и в

Музика

Deutsche Grammophon взе наградата за „Лейбъл на годината“

Avatar

публикувано

на

Deutsche Grammophon взе наградата за „Лейбъл на годината“ 141

Вчера, 5 октомври 2021г., в Лондон се проведе церемонията по връчването на наградите Gramophone Classical Music Awards, която водещото списание за класическа музика Gramophone организира от 1977 г. насам.  За пореден път класическият свят се събра, макар и виртуално, за да отпразнува най-вълнуващите записи и изпълнители. Домакин на събитието бе главният редактор на Gramophone – James Jolly и звездната пианистка Isata Kanneh-Mason.

Най-голямото отличие получи звукозаписната компания Deutsche Grammophon, която взе наградата за „Лейбъл на годината“. Това признание увенчава забележителен период за дългата и изявена история на Deutsche Grammophon. Не само, че DG отговори на нуждите на деня, като създаде в изключително кратък период от време своя собствена дигитална платформа DG Stage Streaming, но и добави към репертоара си прохождащи млади и талантливи музиканти. Компанията си постави за цел да популяризира тяхното творчество и не на последно място да спечели интереса на множество музикални критици по света.

Всяка година избираме лейбъл, обогатил музикалния ни живот по начин, който демонстрира не само страхотен репертоар и артисти, но и ясна комуникация със света около нас. Компания, която взима предвид плашещата скорост, с която се променя потреблението на музика, музикалните предпочитания на хората и намира баланса между традиционното и иновативното. И най-важното – създава усещането за идентичност и разпознаваемост. Deutsche Grammophon направи всичко това и много повече. ” – сподели James Jolly.

Приемайки голямото отличие, президентът Clemens Trautmann благодари за страстта, креативността и упоритата работа на целия екип на DG. Той посочи, че с откриването на DG Stage и адоптирането на Dolby Atmos звука, остават верни на корените си, следвайки стъпките на далновидния Emile Berliner, който полага основите на компанията на база музика и технологии през 1898 г..

„Изпълнителите ни са най-големият ни източник на вдъхновение и нашата цел е да продължим да подкрепяме тяхната работа, да отговаряме на техните нужди и да им дадем възможност да реализират своите стремежи“, добави Clemens.

Реклама