Connect with us

Tехнологии

DEVCHATA на 24 май

Avatar

Публикувано

на

DEVchata Онлайн среща. Преодоляване на препятствия: Лидерство в ИТ

Технологичната индустрия е известна с иновациите, бързия растеж и безграничните възможности, които предлага. Като област, която оформя бъдещето ни, тя е естествен избор за професионално развитие. Въпреки това, подобно на всяка друга сфера, амбициозните хора, които мечтаят да станат лидери в областта на информационните технологии, могат да се изправят пред препятствия и трудности от различно естество, включително и пословичния “стъклен таван”. Какви стъпки могат да предприемат те, за да преодолеят тези предизвикателства?

Това въпрос зададохме на Рана Ерсгард, заместник-главен изпълнителен директор на Beetroot. Нейният отговор може да научите на 24 май от 19:00 часа EEST (UTC+3) по време на ежемесечното събиране на общността DEVCHATA. Темата на дискусията за месец май ще бъде „Преодоляване на препятствия: Лидерство в ИТ“.

Рана Ерсгард ще бъде основният оратор на срещата. Тя разполага с 17-годишен опит в информационна технологична индустрия в областта на лидерството и корпоративното развитие. Освен това, Рана има богат опит на множество ръководни длъжности, включително бизнес развитие, разработка на информационните технологии, организационна трансформация, развитие на процесите и стратегия в сложни организации.

Модератор на събитието ще бъде Кейт Заховайко, основател и изпълнителен директор на Happy Project, с над 5-годишен опит в ИТ индустрията. Тя е също автор и преподавател в Beetroot Academy и Ex-Beet. Кейт се радва да помага на хората да открият и развият своя потенциал, което я прави ценен член на ИТ общността.

Advertisement

„Лидерството в ИТ не познава пол, но изисква да намерите собствения си глас, да печелите съюзници и да знаете къде да сложите граници. Приемете своите уникални сили и гледни точки и постройте пътя за по-инклузивна и разнообразна технологична индустрия“, сподели Рана Ерсгард.

По време на онлайн срещата ораторите ще обсъждат следните теми:

  • Какви препятствия могат да възникнат по пътя към лидерството в ИТ и как да ги преодолеем?
  • Какво е стъкленият таван (glass ceiling) и как можем да се справим с него?
  • Как да станем истински ефективни лидери в ИТ?
  • Какво значи да бъдеш лидер в индустрия, която постоянно се развива и променя? (Ораторите може да обсъдят и други свързани теми).

Събитието е безплатно. За да се регистрирате, моля, кликнете на следната връзка: https://career.beetroot.co/events/devchata-online-meeting-breaking-barriers-leadership-in-it. Ще ви изпратим линк към срещата след като се регистрирате.

Моля, обърнете внимание, че събитието ще се проведе на английски език.

DEVCHATA е поредица от онлайн срещи, на които жени разработчици, мениджъри, дизайнери и жени на други позиции в различни ИТ компании се събират, за да обсъдят технологичната индустрия и да споделят своите професионални и лични опити. Тези срещи са отворени за всички, като винаги предоставяме приоритет на жените като оратори. Името на събитието е комбинация от думите „DEVelopment“ (развитие) и „chat“ (чат).

Advertisement
Continue Reading
Advertisement