Открийте ни и в

Lifestyle

Dextrophobia подкрепя млади български артисти

MIKA

публикувано

на

Dextrophobia подкрепя млади български артисти 26

снимка: PR

Първата българска пъзел–стая Dextrophobia подкрепя иновативната инициатива за популяризиране на млади артисти и доближаване на изкуството до хората TableGallery. Организацията се опитва да направи по-познаваемо творчеството на нови български художници по изключително нестандартен начин – чрез подложки за чаши, превърнати в произведения на изкуството. Те от своя страна се разпространяват в множество заведения у нас и всеки желаещ клиент може да си ги запази като подарък. Идеята е по този начин повече хора да се докоснат до творчеството на млади артисти в една неангажираща обстановка. Dextrophobia ще спонсорира новата кампания на TableGallery, която стартира на 7 август.

“Младите хора у нас все повече се интересуват от изкуство и търсят нови културни форми, които да им паснат на начина на живот. Традиционните културни институции са важни, но не са достатъчни и се усеща нуждата от нови форми на популяризиране на изкуството, нови места, прояви и комуникационни канали. TableGallery е точно такава инициатива от ново поколение, която има потенциала да направи добрите млади автори по-разпознаваеми и то – по един нетрадиционен начин, позиционирайки ги на места, където хората отиват да се забавляват. Затова за нас беше съвсем естествено да подкрепим организацията и се надявам скоро и други компании да последват примера ни“ – заяви Александър Грозданов, един от основателите на Dextrophobia.

TableGallery е създадена от трима души, запалени по изкуството. Те са взаимствали идеята от аналогични инициативи в Холандия. Самите подложки включват дадено произведение от едната страна, а от другата има информация за художника и за спонсора. Към момента партньори на инициативата са около 30 столични заведения, а настоящата кампания ще бъде в 11 от тях. Всеки техен посетител може да се наслади на малките „галерии“ и да си ги вземе като подарък. В тазмесечната кампания на TableGallery участват творбите на Мона Караиванова, Анна Цочева, Пепа Лалич и Христо Донев.

„Създадохме TableGallery с убеждението, че в България има много талантливи млади хора, за които си заслужава да чуем. Много от тях правят наистина красиви неща, но по една или друга причина остават в страни от общественото внимание. Убедени сме, че с TableGallery можем да спомогнем за популяризирането им, създавайки едно сътрудничество, от което печелят всички – както авторите, така и заведенията, техните клиенти и не на последно място фирми като  Dextrophobia, които подкрепят инициативата. Всеки художник и всяко заведение са добре дошли да се включат в бъдещите ни кампании“ – сподели Йорданка Мавродиева, основател на TableGallery.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Кулинарно бижу отваря врати в българско село

MIKA

публикувано

на

от

Кулинарно бижу отваря врати в българско село 27

снимка: ПР

Бутиков ресторант Dieci (от италиански: десет /10), луксозна кулинарна концепция от шеф Джанфранко Киарини и съпругата му и управител Анна Киарини, отваря врати на 14-ти май 2021.

Dieci се намира в сърцето на живописното село Девино, област Търговище, заобиколено от преливащи се хълмове и красиви гори. Семейство Киарини предлага уникално, отпускащо и интимно кулинарно преживяване за десетима госта на вечер.

10-степенното дегустационно меню на Dieci е кулинарно пътешествие през различните региони на България, пресъздадено с италианска и средиземноморска душевност. Кулинарното предложение е творчески уникално за целия регион. То е наслада и подарък за всички познавачи на високата фюжън кулинария, както и за любителите на българския тероар и продуктовите трансформации през различните сезони.

За повече информация моля посетете: www.dieciboutique.com

С нетърпение очакваме да ви посрещнем в Dieci, където Италианската Креативност среща Българското Вдъхновение“, каза шеф Джанфранко Киарини. “Dieci не е резултат от случайността, нито импулс. Ресторант Dieci по-скоро е мечта, пораствала с години. Резултат от инженеринга на перфектния кулинарен бизнес в съчетание с перфектната интимна атмосфера за нашите гости.“

За контактиШеф Джанфранко Киарини – info@dieciboutique.com +359 888 647 788

Кулинарно бижу отваря врати в българско село 28

Продължете понататък

Lifestyle

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света

MIKA

публикувано

на

от

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света 29

снимка: ПР

FOREO, шведският иновативен козметичен бранд, е една от трите най-популярни марки за грижа за кожата в света. Това сочи проучване на Lookfantastic (премиум онлайн ритейлър), според което компанията се класира в топ 3 с изумителните 6 851 000 търсения в Google по целия свят. Това е поредно впечатляващо постижение за FOREO, след като тя завърши предизвикателната 2020 г. с над 20 млн. клиенти и стабилен ръст в продажбите.

Проучването на Lookfantastic за електронните търговци на продукти за красота поставя FOREO на трето място в класацията „Най-популярните марки за грижа за кожата“, благодарение на зашеметяващите над 6 млн. глобални търсения в световната търсачка Google. Шведският бранд оставя зад себе си добре познати козметични марки като Eucerin, Pai и Moroccanoil със съответно само 5 618 000, 4 900 000 и 2 682 000 търсения.

„Гордеем се, че сме в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света, като за нас това не е изненада. FOREO е известна със своите иновации и висококачествени трайни продукти. На всеки 10 секунди по света се продава по едно устройство FOREO, защото хората знаят, че нашите уреди са страхотна инвестиция. Това поредно блестящо класиране на FOREO официално стартира „десетилетието на технологиите за красота“ за нас и доказва, че бъдещето на красотата със сигурност е в иновациите и технологиите“, каза Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

Основана от визионера Филип Седич, FOREO променя и прекроява индустрията за красота през последните 8 години. Марката е най-известна със своя водещ продукт LUNA 3, най-мекото, масажиращо устройство за професионално почистване на лицето в света, както и с UFO 2, най-добрия уред за цялостна СПА терапия за лицето у дома, който промени изцяло рутинните грижи за кожата, предлагайки множество функции като затопляне, нанасяне на маски, инфузия, овлажняване, LED светлини, масаж и охлаждане в едно сладко малко устройство.

FOREO продължава своето пътуване, като непрекъснато работи върху нови иновации и наскоро пусна на пазара микротоково устройство за тонизиране на лицето BEAR, демонстрирайки още веднъж, че няма ограничения пред това, което можем да очакваме от бранда в близките години.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg.

Продължете понататък

Горещо