Открийте ни и в

Музика

DIMHOLT (BG) се присъединяват към концерта на IMPERIAL TRIUMPHANT

Avatar

публикувано

на

DIMHOLT (BG) се присъединяват към концерта на IMPERIAL TRIUMPHANT 141

Група Dimholt е основана от Woundheir (вокали) и Асен (китари) през 2003-та година в гр. Бургас. Двамата заедно започват да работят по първите песни, които по-късно влизат в демото “Aegri Somnia”, издадено през 2007-ма година.

Прокетът остава дуо до 2005-та, но плановете се променят и музикантите започват търсенето на попълнения, за да продължат развитието си. Скоро след това към Dimholt се присъединява Румен (китари) и в този състав са завършени още две нови парчета. Няколко месеца по-късно групата намира постоянен басист – Явор. През есента на 2006-та година Dimholt започват активни репетиции, като зад барабаните сяда Станимир. Малко по-късно той официално става постоянен барабанист.

През 2007-ма година Dimholt записват демото “Aegri Somnia”. Дискът е издаден в ограничен тираж, който е напълно разпродаден. След три години, през 2010-та излиза EP-то “Live Somnia”, включващо две стари песни и концертно изпълнение на две нови композиции.

През 2009-та година Dimholt анонсират първия си концерт – съвместно участие със Serpentine Creation и Древна.

През следващите години петорката свири заедно с имена като Vrani Volosa, Diabless, Azzrakgar, The Revenge Project, Claymore, Eufobia, Dark Inversion, Prokyon, Act Of Grotesque, Alcophilia, Unhumanity, Necromancer, Envolter, Shambless, Belgarath, Bloodlines, Enthrallment, Impenitence, Mass Grave, Coprostasis, O.H., Savage Ravage и Feudistes.

През 2010-та Dimholt имат честта да бъдат откриваща група за шоуто на испанските авангардисти Kathaarsys, а през 2011-та бургазлии делят сцена с Erevos от Гърция. През същата година, благодарение на поканата на Zlabog Promotions, музикантите посещават Сърбия и участват в три концерта с местни групи в лицето на Bane, Tales Of Dark, Dream Epic, Toxic Trace и Defilement.

През зимата на 2012-та Dimholt влизат в студио “SubZero” за записите на дебютния си албум “Liberation Funeral”. Работата по творбата отнема повече от година, като за допълнителна звукова обработка е ангажиран Thomas „TT“ Tannenberger – китарист, барабанист и един от двигателите на австрийските блек метъл легенди Abigor.

През лятото на 2013-та Dimholt биват избрани за една от подгряващите групи при гостуването в София на британските ветерани Cradle Of Filth. На следващата година е организирано мини-турне в Румъния с Vrani Volosa и The Revenge Project, а малко след него Dimholt откриват шоуто в София на гръцките легенди Rotting Christ.

През 2015-та и 2016-та година бургазлии продължават да участват на няколко концерта в и извън България, включващи визита до Македония (шоу с локалните Ambroz) и Гърция (поява на Death’s Black Descent II Fest в Солун, наред с Lvcifyre, Obliteration, Demonomancy), а през септември 2016-та идва и участие с шведите Grá. Групата маркира повторната си поява на румънска територия, взимайки участие първо на фестивала Rites Of The Black Mass, а след това и като част от концерта на полската сензация Батюшка.

Следващите години минават в трескава подготовка на втория албум, като по това време бандата се изявава на живо заедно с швейцарските авангардисти Schammasch и  Bölzer и сръбските Bane на концертите им в София.

Настоящият албум на Dimholt носи името “Epistēmē“ и е записан на няколко сесии, на различни локации, включващи  Mrdr Sound Studio (София) за барабаните, Sub Zero Studio (София) за вокалите и Opus Magnum Studios (Белгия) за записи на китари и бас. Изданието е смесено и мастерирано от Déhá в Opus Magnum Studios.

Реклама