Connect with us

Спорт

Discovery и Евроспорт представиха стратегията си за Олимпийски игри 2018

Avatar

Публикувано

на

Eurosport Logo 1

Discovery Communications и Евроспорт отбелязват една година до началото на Олимпийските игри в Пьончан през 2018 г., като разкриват стратегията си за представяне на съдържание, която ще приложат преди и по време на зимните олимпийски игри. Евроспорт дава заявка да предложи на зрителите невиждано досега преживяване, като излъчи всеки момент от Игрите в Пьончан от всеки ъгъл и по всички свои канали.

Използвайки ненадмината програма от олимпийски спортове и експертизата на Евроспорт, Discovery ще покаже олимпийските игри на още повече хора на повече екрани откогато и да е било – на всички абонаментни и дигитални платформи на Евроспорт в 50 страни.

По време на зимните олимпийски игри Евроспорт ще излъчи повече от 100 събития на живо и по заявка, предоставяйки достъп на зрителите на всяко устройство и по всяко време. Каналът ще превърне Пьончан 2018 в най-дигиталните олимпийски игри в Европа, като ще улови всеки момент от състезанията и ще провокира интереса на потребителите към социалните и дигиталните платформи на Discovery (включително Eurosport.com).

„Усилията ни да преобразим преживяването на зрителите по време на олимпийските игри и да ангажираме всички фенове в Европа е смел ход, към който искаме да се придържаме и да надминем. Discovery споделя голяма част от ценностите, представени от олимпийските игри, затова сме щастливи, че ще можем да разкажем всички тези пленителни истории за човешката амбиция, жертвоготовност и постижения“, сподели Жан-Бриак Перет, президент и изпълнителен директор на Discovery Networks International.

„Discovery и Евроспорт ще продължат да се придържат към статуса си на иноватори в индустрията и да създават невиждано досега съдържание за олимпийските игри, показвайки всеки момент от всеки ъгъл и обединявайки всички фенове. С наближаването на Зимните олимпийски игри в Пьончан сме готови да дадем силен старт благодарение на опита и работата ни с нашите партньори в Европа, с които споделяме обща визия“, допълни Жан-Бриак Перет.

Advertisement

„Ще предложим на феновете нещо различно, като им дадем възможност да проследят историята на всеки местен герой и видят всеки важен за тях момент. За нас е удоволствие да представим нашата стратегия, чиято основна цел е да превърнем Пьончан 2018 в първите дигитални олимпийски игри в Европа”, сподели Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.

„Имайки предвид очакванията на феновете и отдадеността на Евроспорт към предоставянето на съдържание на живо, ключова част от стратегията ни е да предложим достъп до всеки момент от олимпийските игри. Една от амбициите ни е да надскочим всеки предишен телевизионен канал, излъчил олимпиадите. Ще направим това чрез ексклузивен достъп от мястото на събитието и стратегия за представяне на съдържанието, създадена на база приоритетите ни  – излъчване на живо, иновация, човешки облик и атмосфера“, каза още Хътън.

Стратегия за представяне на съдържанието на всички екрани: Една година олимпийски истории

Преди и по време на Олимпийски игри 2018 целогодишното съдържание на Евроспорт ще включва истории, разказани в дълги и кратки формати с акцент върху:

  • Излъчване на живо: Ненадминато отразяване на всеки момент от олимпийските игри, както и на всички олимпийски спортове през цялата 2017 г.
  • Иновация: Прилагане на най-новите технологии – VR и добавена реалност – които да привлекат нови и млади потребители.
  • Човешки облик: Нови увлекателни истории за най-големите имена в спорта и най-добрите експерти, които да доближат феновете още повече до техните местни герои.
  • Атмосфера: Създаване на съдържание, целящо да покаже атмосферата и културата на Южна Корея.

Стратегията за представяне на съдържанието е представена в началото на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Сен Мориц, което се излъчва по Евроспорт на територията на Европа. Световните първенства са най-новото в програмата на Евроспорт, посветена на олимпийските истории, която ще проследи всяка стъпка от пътешествието на спортистите до Пьончан 2018.

Зимните Олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. са първите олимпийски игри, които Евроспорт ще покаже в новата си роля на „Дом на олимпийските игри“ в Европа. Discovery Communications е притежател на ексклузивните мултимедийни права за излъчването на олимпийските игри от 2018 до 2024 г. в 50 държави в Европа. Споразумението между Discovery Communications и Международния олимпийски комитет беше сключено през юни 2015 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement