Открийте ни и в

Телевизия

Discovery отбелязва 30 години в света на любопитството, изключителното качество и документалните поредици

MIKA

публикувано

на

Discovery отбелязва 30 години в света на любопитството, изключителното качество и документалните поредици 26

На 17 юни Discovery Communications, медийната компания номер 1 в света, оперираща в платената телевизия, празнува 30 години от деня, в който визионерът Джон Хендрикс създава компанията, с което започва и излъчването на Discovery Channel – първият телевизионен канал, посветен на документалните поредици. През отминалите 30 години Discovery не измени нито веднъж на своето призвание и разказваше на зрителите си най-невероятните истории, представяше ми изумителни личности, какви ли не създания и ги отвеждаше на едни от най-смайващите места на планетата.

През последните три десетилетия, Discovery Communications се разрасна и се превърна в най-голямата платена телевизия в света, включваща в портфолиото си 10 канала, присъствие в над 220 страни и близо 3 милиарда абоната. От 1989 г., когато Discovery Channel става първият канал, започнал международно излъчване в и извън Европа, до сега компанията не е спряла да расте, стъпвайки на нови пазари, развиваща нови канали и формати и не на последно място нови телевизионни жанрове. Днес разнообразното портфолио на Discovery включва любими на зрителите канали като Animal Planet, TLC, ID и Eurosport, най-значимата спортна медийна група в Европа. Твърдо решена да остане лидер и обръщайки се към основните ценности на телевизията – да изненадва, да вдъхновява и да образова, само през последната година Discovery инвестира 2 милиарда долара в обогатяването на съдържанието си с вълнуващи поредици като Racing Extinction, Life of Dogs and Harley Davidson.

Discovery Channel изминава дълъг път от 17 юни 1985 г., когато излъчва първото си предаване „Пътят на айсберга“, достигнало до 156 000 абоната в САЩ. Днес, най-разпространеният телевизионен канал в света, достига над 450 милиона абоната в света. И въпреки че в наши дни разнообразието от канали с подобно жанрово съдържание е много по-голям, отколкото преди 30 години, Discovery Channel продължава да бъде избор номер 1 на зрителите и в Америка, и на международния пазар.

В България Discovery е на пазара от 15 години, а от 2010 г. компанията има и регионален офис у нас, отговарящ за изготвяне на програмата, медия планиране и азпространение на съдържанието на телевизията за Балканите. Портфолиото на Discovery за местния пазар включва 16 канала, което само по себе си е и един от най-добрите пакети в платената телевизия: Discovery Channel, Animal Planet, TLC, ID, IDx, IDx HD, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, Discovery World, Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport News.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”683″]DN_30th_Anniversary_Timeline[/media-credit]

„Discovery вдъхновява поколения наред и се превърна в начин на осмисляне на света.“, каза Виктория Дейвис, регионален мениджър на Discovery за Югоизточна Европа. „Щастлива съм да споделя, че Discovery успя да запали онази искрица във всеки един от нас, която да ни накара да бъдем любопитни, да изследваме и да бъдем по-ангажирани със заобикалящия ни свят. Именно това любопитство и призванието да разказваме невероятни истории ни мотивират всеки ден да създаваме възможно най-доброто съдържание за нашите канали. Очакват ни още много приключения по пътя напред. Благодарни сме на зрителите и партньорите, които винаги са били до нас в това пътуване и се обръщаме към тях с покана да отпразнуваме заедно наследство ни до момента, но и бъдещото, което е пред нас.“

 

За да отпразнува годишнината си по незабравим начин, Discovery стартира специално Фейсбук приложение, посветено на феновете, от една страна, но и вдъхновено от желанието на телевизията да задоволява любопитството на хората. „Любопитство mApp“ е на Discovery Networks Bulgaria Facebook page и има за цел да очертае за какво са най-любопитни хората в петте държави от нашия регион – България, Румъния, Словения, Сърбия и Хърватска. Потребителите могат да избират своите „любопитства“ в десет предварително зададени категории като Изследване на света, Приключения, Оцеляване, История, Религия и т.н. Използвайки демографската статистика от приложението, Discovery ще създаде дигитална карта за всяка една от държавите, която ще показва какво е любопитно на хората в различните области на страната, както и ще сравни страните от региона една с друга.

„Открий своя ден на приноса“  е друга инициатива по повод 30-годишнината на Discovery, случваща се във всеки офис на компанията по света. Служителите на Discovery имат шанса да станат доброволци и да си изберат сфера, в която да задоволят собственото си любопитство, но и да допринесат за промяна в живота на хората. Основните три теми, около които е организирана инициативата и обществените дейности на служителите, са земя (залесяване на растения, почистване на паркове и др.), вода (работа с морски групи, инсталиране на машини за вода в обществени градини, и др.) и хора (работа с деца, почистване на училища и детски площадки и др.). В България служителите на Discovery ще посетят парк Врана в София, където ще научат повече за редки видове птици и допринесат за опазването им.

 

Повече информация за Discovery и какво се случи през изминалите три десетилетия може да намерите и на специално създадения уебсайт:

http://www.30yearsofdiscovery.com/.

Facebook: Discover Networks България

Hashtag: #Discovery30

 

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”1024″]DN_30th_Content_Timeline[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Събития

Екип ексцентрици превръща класически возила в енергийно-ефективни супер коли по Viasat Explore

MIKA

публикувано

на

от

Екип ексцентрици превръща класически возила в енергийно-ефективни супер коли по Viasat Explore 27

снимка: VIASAT EXPLORE

Новата поредица по Viasat Explore „От винтидж коли в електромобили“ (Vintage Voltage в оригинал) представя вълнуващия свят на елетрическите автомобили – от 14 май, всеки петък в 22:45 с повторение в събота от 18:45 и неделя в 12:55 на обяд.

Екип от механици използва най-нови технологии, за да възстанови, рекоструира и превърне популярни класически коли в електрически возила-мечти от бъдещето.

Всеки епизод е фокусиран върху трансформацията на една класика като Porsche 914 и Ferrari 308 GTS, например, всяка със своята уникална история и инженерни предизвикателства. Забързан, информативен и изключително увлекателен, документалният сериал „От винтидж коли в елетромобили“ вкарва ремонтирането на коли в 21-ви век.

Някога считан за твърде скъп, бизнесът с елетрически коли сега процъфтява. Базирани в Уелс, Electric Classic Cars са пионери на този нов и вълнуващ пазар на правените по поръчка коли, стремейки се да удовлетворят желанията на всеки клиент, като същевременно довеждат автомобилите до най-съвременното ниво на надежност и изпълнение.

Някои от класическите коли имат нужда от подобрения на спирачките и окачването, за да могат да се справят с допълнителната мощност. Друг път се добавят модерни екстри като затопляне на седалките, круз контрол и други.

В хода на сезона основателят на Electric Classic Cars Ричард „Моги“ Морган и екипът му ще работят по 10 класически коли. Ето някои акценти:

Karmann Ghia: Модната икона на 60-те VW Karmann Ghia е красива, но всъщност никога не е била толкова бърза, колкото изглежда. Сега от Моги и екипа му се иска да я превърнат в електрическа кола, но дали е възможно да я направят по-състезателна без да нарушат класическото усещане при шофиране, характерно за нея?

Land Rover Defender: Подобно на другите коли от този клас, тази кола е голяма и тежка, със сложно устройство. Да се опиташ да осъвремениш икона от 20-ти век като Land Rover Defender, означава, че екипът трябва да пресъздаде почти всичко в механиката му. Възможно ли е изобщо да му се даде максимална мощ, докато се запази маневреността?

Porsche 914: Заданието от клиента е да се създаде такава кола, каквато самите Porsche биха проектирали, ако правеха електрически спортни автомобили през 1970-те. Модел 914 никога не се е харесвал много, поради нетипичния си дизайн и скромната си мощност, но той винаги е имал потенциал. Ще успеят ли Моги и екипа му да преодолеят всички пречки и да създадат върховното Porsche 914?

„От винтидж коли в електромобили“ е по Viasat Explore от 14 май, всеки петък в 22:45 с повторение в събота от 18:45. 

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG

Продължете понататък

Lifestyle

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

MIKA

публикувано

на

от

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR 28

Рок поезия и вълнуващи документални филми ще сплотяват семействата пред телевизорите

Май идва с много празнично настроение, вълнуващи филмови заглавия, забавление и музика в ефира на Bulgaria ON AIR. Зрителите на политематичната телевизия ще се насладят на разнообразна програма, с която ще се забавляват със семействата си по време на великденските и майските празници.

Начало на празничната програма ще даде Рок поезия – концерт по стихове на Александър Петровна 1 май, от 22 часа. В продължение на 2 часа меломаните ще чуят едни от най-обичаните български песни по текст на велия Александър Петров. Тангра, Сигнал,  Фактор,  БТР,  D2, Кирил Маричков, Стенли и още любими музиканти ще изпълнят песни, белязали живота на поколения българи – „Богатство“ и „Любовта, без която не можем“, „В друго време, в друг свят“, „Оставаме“ от филма „Оркестър без име“, „Времето е наше“, „Последен валс“, „Развод ми дай“.

На 2 май, от 11:15 часа ще бъде излъчен концертът на Деси Добрева, с който тя взриви зала 1 на НДК. По време на него талантливата изпълнителка изпя някои от най-харесваните песни както от богатото ни фолклорно наследство, така и авторски песни, с които спечели сърцата на публиката.

В 14:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR могат да проследят документалния филм „Песента на цветовете – филм за Владимир Димитров – Майстора“ на режисьора Мая Вапцарова. Късометражният филм разкрива гения на Майстора и непреходността на творбите му по един деликатен, но завладяващ начин. Неделната вечер ще завърши обещаващо – с концерт на Шерил Кроу в Capitol Theater, който политематичната телевизия ще излъчи от 20:30 часа. Веднага след това, в 22:20 часа, зрителите ще се потопят в света на съвършенството със спектакъла „Безвремие“ на дует Авеню. Концертът се състоя 14 години след излизането на последния албум на един от най-популярните дуети у нас. На сцената Заки и Боби от дует Авеню ще изпълнят най-големите си хитове, но и няколко нови песни. Специално участие в  „Безвремие“ ще вземат и Мария Илиева и Любо Киров.

Първата седмица на май ще започне с още по-добро настроение, благодарение на концерта на друг обичан дует – „Ритон“. На 3 май, от 19:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще се насладят на концерта им „Чакаме ви с любов“.

В Деня на Храбростта и на българската армия – 6 май, от 9 часа, политематичната телевизия ще излъчи документалния филм „Чудото“, посветен на един от най-добрите военни пилоти – Чудомир Топлодолски. През 1939 година Топлодолски е назначен за заместник-началник на Изтребителната школа за висш пилотаж, която е разположена на летище Карлово и е подчинена на командира на 6-и въздушен изтребителен полк. По време на Втората световна война, 6-и изтребителен полк получава нови бойни задачи, свързани най-вече с въздушната отбрана на столицата от нападенията на англо-американската авиация за далечно действие. Героят – летец е носител на два ордена „За храброст“,  а във филма „Чудото“ зрителите ще видят спомените за великия летец на дъщеря и внучката му.

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 29
Музикапреди 7 часа

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 30
Полезнопреди 8 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 31
Tехнологиипреди 8 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 32
Културапреди 9 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 33
Музикапреди 9 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 34
Lifestyleпреди 9 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 35
Lifestyleпреди 9 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 36
Lifestyleпреди 9 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 37
Lifestyleпреди 10 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 38
Културапреди 10 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо