Открийте ни и в

Телевизия

Discovery представя Change Drivers

Avatar

публикувано

на

Discovery представя Change Drivers 149

Discovery започва излъчването по всички канали от портфолиото си в региона на EMEA (Европа, Близък Изток и Африка) на новата поредица Change Drivers („Двигатели на промяната“). Тя вклюва 5 епизода, представящи актуални и належащи теми от ежедневието ни в сферата на опазването на околната среда: океан, природа, въздух, отпадъци и климат. Премиерата на Change Drivers е част от инициативата на Discovery, наречена RISE (Reducing Inequality and Supporting Empowerment), чиято мисия е даде на зрителите от цял свят възможност да превърнат състраданието си в реално въздействие върху средата, като си партнират с организации с нестопанска цел, които са специализирани в справянето с екзистенциалните съвременни заплахи, създавайки значима промяна в средата. Тази изцяло нова видео поредица, с която стартира и новата инициатива, целят да повишат информираността на зрителите за това как да променим света към по-добро.

Discovery представя Change Drivers 150

Посветен на океана и влиянието на пластмасата не само върху водата, но и върху човешкия живот, първият епизод на поредицата се фокусира върху действията на Емили Пен. Тя е шкипер и защитник на океана, отдадена на изучаването на екологичните предизвикателства в най-отдалечените части на нашата планета. В пилотния 3-минутен епизод, тя говори за пластмасовото и химическо токсично замърсяване в океана. Емили и нейният екип непрекъснато тестват водата, за да определят колко пластмаса съдържа, както и откъде идва тя и какво е нивото на химическото токсично замърсяване заради нея. Кръвта на Емили е тествана за 35 химикала, забранени от ООН, и резултатите показват, че 29 от тях са налице. Емили основава изцяло женската НПО eXXpedition, чиято мисия е да помогне на хората да разберат истинския проблем с пластмасата и токсичното замърсяване на океана. Неправителствената организация ръководи безпрецедентни ветроходни изследователски експедиции и виртуални пътувания по сушата, за да проучи причините и решенията за замърсяването с пластмаса в океана. Емили стартира и платформата SHiFT, уебсайт, който позволява на потребителите бързо и лесно да се запознаят със стотици начини за справяне със замърсяването с пластмаса в океана. Лесно е да се каже, че тя е наистина вдъхновяващ и завладяващ двигател на промяната.

Discovery представя Change Drivers 151

„Като шкипер, страстта ми към океана с течение на времето се превърна в истинска загриженост. Въпреки че е страхотно изживяване да пътуваш и да имаш красиви водни гледки пред очите си, осъзнах, че има много повече от това. И то в самата вода. Бях бременна в 8-ия месец, когато снимах този епизод и кръвта ми съдържаше 29 химикала, забранени от ООН. Как ми се отрази това? Как се отразява това на детето ми? Как се отразява на всички нас и какво можем да направим, за да го спрем? Това бяха само част от въпросите, които ме накараха да бъда по-ангажирана и решена да направя промяна за всички деца, които ще дойдат на този свят и заслужават да живеят в по-добър и по-здравословен свят.“, казва Емили Пен.

 

Първият епизод на Change Drivers вече е в ефира на Discovery, TLC, Investigation Discovery, HGTV, Food Network, Travel Channel, Discovery Science, Animal Planet, Discovery Family и в реално време в няколко региона, включително Централна Европа, Унгария, Южна Африка, Близкия изток, Арабския полуостров и Балканите. Поредицата е продуцирана в партньорство със Studio Birthplace, творческо студио и компания за филмова продукция, посветена на истории за екологията и хуманитарните въпроси.

 

„Discovery е компания, водена от постигането на цели, с дълга история в използването на марката, за да въздейства благотворно на средата. С всяка важна тема, разгледана в тази нова поредица, се надяваме да вдъхновим нашата публика да направи нещо допълнително за едно по-добро утре. Първата стъпка е да признаем и това е една от целите ни с Change Drivers: да поставим акцент върху неотложните проблеми около нас, да накараме нашите зрители да разберат въздействието, което техните индивидуални действия могат да имат и да ги вдъхновим да започнат да действат за нашето бъдеще. Ще дадем глас на хората, които посвещават живота си, за да водят промяната в своите общности – всеки епизод ще се фокусира върху различен двигател на промяната и неговата или нейната мисия в справянето с различни проблеми на околната среда и климата. Чрез техните истории се надяваме да вдъхновяваме и даваме пример и да информираме зрителите какво могат да направят самите те, за да бъдат част от решението.“, казва Едина Константинеску, Marketing, Research and Social Good Director Discovery CEEMEA & PayTV.

 

„Бях много вдъхновен от историята на Емили. Тя предприе реални действия и вложи цялата си енергия в разрешаването на пластмасовата криза. Фактът, че Емили намери време да ни образова по време на бременността си, наистина ме разчувства. Подходих към темата по артистичен начин, за да накарам зрителите да се замислят дълбоко за последствията, особено спрямо бъдещите поколения. Всеки може да направи своето, за да промени ситуацията. За мен, като режисьор, това е моят начин да споделя отношението си към проблема, да създам информираност сред общността.“, каза Стефан Ридард от Studio Birthplace, режисьор на първия епизод на Change Drivers.

 

Реклама