Connect with us

Телевизия

Discovery Channel застъпва още повече завладяващи истории в програмата си за 2017 и 2018 г.

Avatar

Публикувано

на

Smartnonosen Ulov S13 Episode02 Photo

На 20-и април Discovery Channel представи впечатляващата си програма за периода 2017-2018 г., включваща амбициозна селекция от нови сезони на ключови глобални поредици, смели документални филми и дългоочаквани игрални сериали, които ще покажат дълбочината и креативността в разказването на истории, характерни за Discovery Channel.

„Повече от 30 години Discovery Channel е лидер в документалния жанр, потапяйки зрителите в истории на истински експерти, пионери и индивидуалисти, които ни вдъхновяват и събуждат въображението ни“, коментира Александра Тиганас, програмен директор, Discovery Networks Централна и Източна Европа. „През 2017 г. ще засилим документалното повествование още повече, представяйки иновативни формати и ексклузивни глобални телевизионни събития, които ще ангажират зрителите както никога досега. Ще продължаваме да засищаме феновете си  и с повече от техните любими предавания.”

Новите поредици, които ще дебютират по Discovery Channel тази година включват „СЪКРОВИЩЕТО НА КУПЪР“. Поредицата представя изключително приключение, търсене на съкровища, започнало в Космоса. Премиерата на документалния филм „КОМАРИТЕ“ (работно заглавие) също предстои в рамките на годината. Продукцията обръща внимание на света за нуждата от незабавни действия срещу нарастващата заплаха, която комарите представляват за човечеството.

Тъй като международният интерес към криминалните поредици расте, през 2017 г. Discovery Channel ще излъчи две поредици които ще представят две от най-легендарните криминални фигури на миналия век. „МИЛИОНИТЕ НА ЕСКОБАР“ (работно заглавие) ще проследи търсенето на скритото съкровище на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар. Същевременно, след глобалния успех на „ХАРЛИ И БРАТЯТА ДЕЙВИДСЪН“, през втората половина на годината предстои премиерата на нов игрален сериал – „ПРЕСЛЕДВАНЕ: ЮНАБОМБЪР“ (работно заглавие), който проследява преследването на Тед Казински, известен като Юнабомбър, от агента на ФБР Джим „Фиц” Фицджералд с помощта на революционния му подход в криминоложката лингвистика.

Поредиците на Discovery Channel, посветени на високите скорости и автомобилите, ще бъдат подплатени с нови предавания като ВЪЗРАЖДАНЕ НА ГАРАЖИ (работно заглавие), както и със завръщането на едни от любимите поредици на зрителите като „БЪРЗИ И ШУМНИ“, БРАТЯТА ДИЗЕЛ“, АВТОРАБОТИЛНИЦАТА НА АУТСАЙДЕРИТЕ“, УЛИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ и „УЛИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ: НЮ ОРЛИЪНС“.

Advertisement

СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ се завръща за своята 29-та годишнина през лятото на 2017-та, заедно с любими предавания като разтърсващия приключенски хит „ГОЛИ И УПЛАШЕНИ“, продължението му „ГОЛИ И УПЛАШЕНИ XL“ с премиера през септември, както и „СМЪРТОНОСЕН УЛОВ“. За да приключи подобаващо година, най-високо рейтинговата поредица на Discovery „ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО се завръща за осми сезон. През юли се очаква премиерата и на изцяло новите епизоди на „ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО: ПЪТЯТ НА ПАРКЪР“ (работно заглавие), които проследяват пътя на Паркър Скнабел по стъпките на предците му.

„Знаем, че предавания като „ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО“ и „БЪРЗИ И ШУМНИ“ имат отзвук сред публиката по цял свят и продължават да бъдат сред най-гледаните ни продукции, заради своите истински персонажи и въздействащи сюжети”, допълва Александра Тиганас. „С грабващата си тематика и вълнуващи обрати „СЪКРОВИЩЕТО НА КУПЪР“, „ПРЕСЛЕДВАНЕ: ЮНАБОМБЪР“ (работно заглавие) и „МИЛИОНИТЕ НА ЕСКОБАР“ (работно заглавие) са естествено продължение на основоопределящите жанрове на Discovery и нямаме търпение да представим тази обширна комбинация от риалити, документално и игрално съдържание на зрителите през 2017 г. и в бъдеще.”

Акцентите в програмата на Discovery Channel за 2017-2018 г. включват:

НОВИ ДОКУМЕНТАЛНИ ПОРЕДИЦИ:

СЪКРОВИЩЕТО НА КУПЪР

Advertisement

През 60-те години на миналия век „първата седморка“ астронавти са рок-звезди и дръзки смелчаци. С вид на кино звезда и страст към спортни автомобили, Гордън Купър е най-младият и напереният сред тях. Пионер в космическите полети, той поставя рекорд, ненадминат и до днес – за най-продължителен самостоятелен космически полет на американец. По време на една от решаващите му мисии Гордън твърди, че претърсва земното кълбо за ядрени обекти, а всъщност открива нещо съвсем друго – потънали кораби. Десетки години той работи в пълна тайна, използвайки информация от своите обиколки около Земята, за да създаде карта на съкровищата. Гордън вярва, че тя може да доведе до невъобразимо богатство и преди смъртта си я предава на своя дългогодишен приятел Даръл Миклос. Сега, Миклос се отправя на мисия да изпълни завещанието на починалия си ментор, най-накрая осъзнавайки дългогодишната мечта на Купър и доказвайки на света, че мистериозните документи държат ключа за ново поколение изследователи.

Milionite na Escobar Photo

МИЛИОНИТЕ НА ЕСКОБАР“ (работно заглавие)

Пабло Ескобар, най-известният колумбийски наркобарон, се превръща от обикновен наркотрафикант в глава на кокаиновия картел в Меделин – империя с приходи от десетки милиарди долари от продажба на наркотици. Ескобар е изхарчил много от парите си за луксозни вещи и имоти по света. Според градските легенди обаче, голяма част от богатството му все още не е открито и е заровено из Колумбия и Централна Америка. С безпрецедентен достъп и помощта на колумбийското правителство, Discovery се впуска в търсене на предполагаемото скрито съкровище на колумбийския наркобарон в новата поредица „МИЛИОНИТЕ НА ЕСКОБАР“ (работно заглавие), която ще се излъчи по-късно през годината. Дъг и Бен, бивши офицери от ЦРУ, са на мисия да разрешат мистерията веднъж завинаги. Те комбинират уменията си с последен модел георадар, за да намерят незаконните печалби от наркотици на Ескобар. Никога досега не е имало търсене от подобен мащаб. Ако съкровището съществува, Дъг и Бен ще го открият и веднъж завинаги ще разрешат тази велика мистерия.

ТЪМНИНА“ (работно заглавие)

Тази нова поредица включва едни от най-напредналите и задълбочени тестове на психическото и физическото оцеляване, излъчвани някога на телевизионния екран. Предаването е вдъхновено от екстремните тренировъчни сценарии, провеждани от военните сили на САЩ, „Департамента на отбраната“ на САЩ и НАСА. Във всеки епизод трима непознати прекрачват границите на възможностите си. Те са поставени в абсолютен мрак, прекарвайки няколко дни заровени под земята, докато се придвижват из праисторически пещерни системи, древни подземни градове и изоставени мини на стотици години.

Advertisement

НОВИ КЛЮЧОВИ ГЛОБАЛНИ ПОРЕДИЦИ НА DISCOVERY CHANNEL:

Treska za Zlato Patyat naParkerSchnabel S1 Episode01 Photo

ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО: ПЪТЯТ НА ПАРКЪР“ (работно заглавие)

Между 1896 и 1899 г. повече от 100 000 смелчаци се отправят на опасно пътешествие в замръзналия север по легендарния маршрут на Златната треска в Клондайк. Повечето от тях така и не успяват да стигнат до края. Убити или изплашени от мечки, недостъпен терен, силни порои и температури под 40 градуса по Целзий, само един на трима успява да завърши пътешествието. Сега Паркър Шнабел, един от главните герои в поредицата „ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО“ на Discovery Channel, ще опита да измине същия маршрут и да го документира. Паркър произлиза от семейство на миньори и именно починалия му дядо го вдъхновява да измине легендарния маршрут. В памет на дядо си, той се изправя срещу едно от най-опасните предизвикателства, които някога е поемал, прекосявайки крайбрежната верига по време на наближаващата зима. Шнабел трябва да мине по следите на предците си, прекосявайки разстоянието от дома си в Аляска до прочутите златни полета на Клондайк.

Goli i Uplasheni XL S1b Episode12 Photo

ГОЛИ И УПЛАШЕНИ XL

Какво ще стане, когато умножите ненадминатия сървайвъл хит на Discovery Channel „Голи и уплашени” по шест? Ще получите невиждано досега сървайвъл предизвикателство. Дванайсет от най-подготвените и находчиви оцеляващи, всички от които са покорили Еверест в предизвикателството на „Голи и уплашени”, се обединяват, за да надвият привидно невъзможна ситуация. „ГОЛИ И УПЛАШЕНИ XL“ е 40-дневно предизвикателство, което го прави по-трудно от всички останали в поредицата до този момент. Тези шест жени и мъже са изоставени на отдалечена локация.  Те не разполагат нито с храна и вода, нито с дрехи. Този път обаче експертите по оцеляване са 12, всеки от които се бори за едни и същи ресурси. По своята същност, „ГОЛИ И УПЛАШЕНИ XL“ е предизвикателство както за оцеляване, така и за социализиране.  Как ще се спогодят участниците?  Ще сформират ли една голяма група, или ще се разцепят на няколко по-малки с цел оцеляване? Когато мащабът на предизвикателството е толкова голям, участниците трябва да са наясно с особеностите на околната среда, за да се измъкнат живи.

Advertisement

НОВИ ТУРБО ПОРЕДИЦИ:

Vazrazhdane na Garazhi Photo

Chris Stevens and Richard Rawlings instruct Dayne Kent West on how to save his shop.

ВЪЗРАЖДАНЕ НА ГАРАЖИ (работно заглавие)

Ричард Роулинс е собственик на няколко успешни бизнеса, сред които автоработилницата „Gas Monkey Garage“, световно известен магазин за хот род автомобили и заведението „Gas Monkey Bar and Grill“. Сега той е готов да помогне на други бизнесмени да постигнат същия успех.  За тази цел, Роулинс обикаля САЩ в търсене на бедстващи автомобилни и мотоциклетни работилници, които имат спешна нужда от пари и са на прага на фалита.  Ще успее ли Ричард и екипът му да спасят мизерстващите гаражи от фаталния край?

НОВИ ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ:

КОМАРИТЕ“ (работно заглавие)

Комарите са най-големите причинители на смърт в съвременната история на човека. Бързата промяна в околната среда и улеснения интернационален туризъм само засилват заплахата от комарите. Тези промени пренасят зарази като Зика, Денга и жълта треска към незасегнати до момента части на света – от Бразилия, през Флорида, до Ню Йорк, излагайки милиони животи на риск. Заснет на четири континента и включвайки становища от някои от водещите световни експерти – включително директора на „Центъра за контрол и превенция на заболяванията“ Том Фриден и лидерите на „Световната здравна организация“,  КОМАРИТЕ“ (работно заглавие) обръща внимание на света за тази разрастваща се глобална заплаха и призовава към предприемането на действия на цялата международна общност, за да бъде спряна. Този документален филм наблюдава уникалната биология на комара, разкривайки неговата скрита възможност да се адаптира и да преодолява опитите да бъде контролиран. „КОМАРИТЕ“ (работно заглавие) представя нови и на места противоречиви методи за елиминирането на опасността от смъртоносните насекоми. Режисьор на филма е Сю Райнард.

Advertisement

НОВИ ИГРАЛНИ СЕРИАЛИ:

ПРЕСЛЕДВАНЕ: ЮНАБОМБЪР“ (работно заглавие)

„ПРЕСЛЕДВАНЕ: ЮНАБОМБЪР“ (работно заглавие) разказва драматичната и грабваща история по действителен случай за издирването на „Юнабомбър“, най-смъртоносния сериен атентатор в историята. Игралният сериал се фокусира върху агента на ФБР и криминален специалист Джим „Фиц“ Фицджералд (в ролята е Сам Уортингтън, известен с ролите си в „Аватар” и „Възражение по съвест”), който за пръв път използва криминоложки лингвистични методи, за да идентифицира и залови Юнабомбъра. Тед Казински е изигран от Пол Бетани (участвал в „Гангстер No. 1“, „Капитан Америка: Гражданска война“). Като новоназначен криминален специалист и най-нов член на UTF, Фиц започва битка не само срещу Юнабомбъра, един от най-опитните и брилянтни престъпници в историята, но и срещу бюрокрацията в UTF, след като неговите отшелнически идеи и нови методи са пренебрегнати от системата. „ПРЕСЛЕДВАНЕ: ЮНАБОМБЪР“ (работно заглавие) е продуциран от Джон Голдуин, консултант за Discovery, Lionsgate, Discovery Channel и Trigger Street Productions. Награденият с награда „Еми“ телевизионен продуцент и режисьор Грег Яйтанес е продуцент, режисьор и сценарист на сериала, а Адрю Содроски, автор на наградената пиеса „Холланд, Мичиган”, е създател и изпълнителен продуцент на „ПРЕСЛЕДВАНЕ: ЮНАБОМБЪР“ (работно заглавие). Джим  Фицджералд е продуцент консултант на продукцията.

СПЕЦИАЛНИ ПРОГРАМИ:

Sedmitsata na Akulite Photo

СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ – 30та ГОДИШНИНА

Advertisement

През 2018 г. „СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ навършва 30 години! След 3 десетилетия и стотици предавания „СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ се превърна в стожер на лятото и феномен в поп културата. Като най-дълго излъчваното лятно телевизионно събитие, представящо екзотични, неизследвани локации, невероятни плажове и сонографии на акули, „СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ е дала на зрителите задълбочен поглед върху мистериозния свят на акулите. Програмата винаги отвежда аудиторията до места, до които камери не са достигали. С течение на времето „СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ създаде общество от учени, сред които Крейг О‘Конъл, Нийл Хамършлейнг и Тристан Гътъридж, които се обединяват, за да споделят научните си истории с акули и вълнуващи проучвания в областта. През 2018 г. тези учени, заедно с най-добрите подводни оператори, сред които Анди Касагранде и Джо Ромеро, ще покажат акулите в невиждана досега светлина. Discovery ще използва нова технология, от генетично профилиране до микроскопични маркировки с камери, за да надникне още по-дълбоко в екосистемата на акулите. 30-тата годишнина на шоуто ще комбинира най-доброто от науката и технологиите, за да запечата впечатляващото и неразбрано поведение на акулите. От търсенето на най-голямата бяла акула дълбоко в океана, до изследването на странни, нови видове акули, „СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ 2018 ще се гмурне в тайния живот на тези големи риби и ще намери по-добър начин за споделянето на океаните между тях и човека. 30-тия юбилей на „СЕДМИЦАТА НА АКУЛИТЕ“ обещава да бъде най-добрата седмица досега, изпълнена със съдържание за акулите, което не бива да бъде пропускано.

НОВИ СЕЗОНИ НА ПОЗНАТИ ПОРЕДИЦИ:

Поредиците на Discovery Channel, които ще се завърнат през 2017-2018 г. включват: „ДИВОТО СЕМЕЙСТВО ОТ АЛЯСКА (Park Slope Productions), „АЛЯСКА: ПОСЛЕДНАТА ГРАНИЦА“ (Discovery Studios), „ЗЛАТО В БЕРИНГОВО МОРЕ“ (Original Productions), „СМЪРТОНОСЕН УЛОВ“ (Original Productions), „БРАТЯТА ДИЗЕЛ“ (Magilla Entertainment), НА КРАЯ НА АЛЯСКА (TwoFour), БЪРЗИ И ШУМНИ (Pilgrim Media Group), ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО (Raw Television), „ЗЕМИТЕ НА МЪРТВИТЕ“ (Sirens Media), „ПОСЛЕДНИТЕ ЖИТЕЛИ НА АЛЯСКА“ (Half Yard Productions), „АВТОРАБОТИЛНИЦАТА НА АУТСАЙДЕРИТЕ“ (Pilgrim Media Group), „ДОМАШЕН АЛКОХОЛ“ (Magilla Entertainment), ГОЛИ И УПЛАШЕНИ (Renegade 83), „УЛИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ“ и УЛИЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ: НЮ ОРЛИАНС“ (Pilgrim Media Group), „ОСТРОВЪТ НА ЗМИИТЕ И СКРИТОТО СЪКРОВИЩЕ“ (MAK Pictures), „МЪЖЕТЕ ОТ ЮКОН“ (Paper Route).

Continue Reading
Advertisement