Connect with us

Телевизия

Discovery Channel показва как спасителни екипи от височинни пилоти рискуват живота си в най-високата точка от света с премиерната поредица „Спасители на Еверест“

Avatar

Публикувано

на

DC Spasiteli na Everest Photo 5

2 години след разрушителното земетресение в Непал, което взе стотици жертви и предизвика лавина, отнела живота на 22 човека на Еверест, алпинистите отново се завръщат към най-високата планина в света. Заедно с тях височинните пилоти на хеликоптери са отново във въздуха, за да спасяват животи.

Именно работата, емоциите и рисковете, които поемат пилотите, показва най-новата поредица на Discovery Channel „Спасители на Еверест“ с премиера на 11 април, вторник, от 22:00 ч. Документалното предаване пренася зрителите на пътешествие до едно от най-красивите и опасни места на планетата, в света на елитния международен екип от височинни пилоти на хеликоптери на Еверест. Поредицата разказва за ежедневната отговорност на спасителите, които рискуват живота си, за да спасят изпадналите в беда алпинисти в най-опасната планинска верига в света. Сериите предоставят ексклузивен достъп до безстрашните пилоти и медицинските работници, които се справят с поразителен брой спешни случаи.

DC Spasiteli na Everest Photo 3

„Да отведем зрителите до впечатляващи места, предоставяйки им ексклузивен достъп, е в основата на мисията на Discovery”, коментират от Discovery Networks International. „За нас е чест, че тези мъже и жени, които постоянно рискуват живота си, за да помагат на други хора на най-суровия и непрестъпен терен, ни позволиха да влезем с камерите си в техния свят.“

Снимачният екип на „Спасители на Еверест“ заснема поредицата точно година след опустошителното за региона земетресение, като по този начин показва невиждани досега кадри, улавящи начина, по който спасителните екипи реагират след като Еверест отново е отворен за катерачи.

DC Spasiteli na Everest Photo 4

През 2015 г. хиляди алпинисти, туристи и придружаващите ги шерпи се опитаха да достигнат до Еверест. Пътуване, което се оказва тежко, опасно и смъртоносно за мнозина. Границата между живота и смъртта на Еверест е толкова тънка, че дори оцеляването на най-опитните алпинисти и шерпи е в ръцете на най-висококвалифицирания екип от височинни пилоти. Годишно пилотите получават стотици сигнали за помощ. Работата на спасител е една от най-опасните на планетата, а жестоките емоционални удари, които тя нанася върху личния живот на пилотите, нямат паралел.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement