Connect with us

Телевизия

Discovery Channel се впуска във вълнуващо пътешествие с новата поредица „Дейвид Бадиел по Пътя на коприната“

Avatar

Публикувано

на

David Baddiel Po Putya Na Koprinata Photo 2

Discovery Channel се присъединява към Дейвид Бадиел, който се впуска в едно изключително пътешествие, за да проучи най-известния търговски път в историята – Пътя на коприната. Този пътепис от 4 части проследява комикът и романист в приключението на живота му, докато пътува от Сиан, Китай до Истанбул, Турция, за да разкрие редица забележителни места, мистерии и скрити съкровища, много от които непознати за западния свят. Зрителите на Discovery Channel могат да проследят вълнуващото му пътешествие всяка неделя на месец ноември от 23:00 часа в поредицата „Дейвид Бадиел по Пътя на коприната“.

Древният път с над 2000-годишна история промени света, като пренесе не само стоки, но и знание, религия, болести и разногласия между Далечния Изток и Европа. С ексклузивен достъп до проучвания и изследвания, използвайки най-модерна технология, Дейвид проследява стъпките на търговци, войници и поклонници по най-големия търговски път в света.

International Networks

По време на своето пътуване през някои от най-труднодостъпните терени на Земята, той върви по стъпките на Марко Поло през загадъчна пустиня. Дейвид се превъплъщава и в истинския Индиана Джоунс по време на приключението му в дивите погранични земи. Романистът разкрива и загубени за векове археологически съкровища и разплита мистерията, която e объркала Древния Рим – тайната на коприната.

В следващия епизод Дейвид  изследва дивите земи в Централна Азия, за да открие срещу какво китайците са разменяли скъпоценната коприна. По време на своето проучване той открива улики в скалите на отдалечено дефиле.

International Networks

Advertisement
Continue Reading
Advertisement