Connect with us

Спорт

Discovery Communications и Евроспорт обявяват първото по рода си партньорство за мобилни оператори – „Официален мобилен канал“

Avatar

Публикувано

на

Jean Briac Perrette President and CEO Discovery Networks International...

Discovery Communications предлага ексклузивна възможност за партньорство с мобилни оператори в рамките на олимпийските игри. Новината беше обявена от Discovery по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Благодарение на първия по рода си „Официален мобилен канал“ операторите ще имат възможност да покажат на своите потребители всеки момент от олимпийските игри.

Като притежател на ексклузивни телевизионни и мултимедийни права в 50 държави на територията на Европа за следващите четири издания на олимпийските игри – от 2018 г. до 2024 г. – Discovery Communications и Евроспорт оползотворяват своите стандартни и платени канали и услуги, насочени директно към потребителя, както и търсят възможности за разширяване на партньорството си с други големи доставчици на територията на Европа с цел олимпийските игри да достигнат до повече зрители на повече екрани от когато и да е било.

Предназначението на „Официалния мобилен канал“ е да даде на доставчиците на мобилни услуги ексклузивната възможност да осъществят кобрандиране с олимпийските кръгове и да предложат на своите потребители достъп до игрите по всяко време. За да генерира ангажираност, услугата ще бъде създадена като отделен канал, брандиран с логото на съответния оператор по всяко време от денонощието. Каналът ще излъчва най-доброто от олимпийските игри, акценти в реално време и последните новини в допълнение към съдържанието при поискване, което операторите ще могат да използват и за да активират феновете и общностите в социалните мрежи. Цялата услуга ще бъде на разположение преди, по време на и след олимпийските игри.

„Вече над 30 години Discovery работи с най-добрите партньори и доставя висококачествено видео съдържание за всеки, на всяка платформа. Спортовете са особено силна сфера в мобилната среда, затова днес ставаме свидетели на растежа на Eurosport Player като услуга за излъчване, насочена директно към потребителя. Радваме се, че създаваме нови партньорства с мобилни оператори, за да превърнем олимпийските игри в по-достъпно събитие за мобилно ориентираната аудитория“, коментира Жан-Бриак Перет, президент и главен изпълнителен директор на Discovery Networks International.

Jean Briac Perrette President and CEO Discovery Networks International... 1

През януари Eurosport Player подобри още един месечен рекорд за брой регистрирани потребители и продължава да бележи двоен растеж. С предстоящите партньорства с мобилни оператори, включително с TDC в Дания, Теlekom в Румъния и Telenor в Норвегия, неограниченият достъп до спортни събития по всяко време и на всяко устройство засилва своя растеж.

Advertisement

Discovery продължава да инвестира в своя първокласен екип и платформи, за да предостави възможно най-доброто преживяване на потребителите на Eurosport Player и феновете на олимпийските игри. През последните месеци компанията обяви няколко ключови новини: партньорството си с  BAMTech – водещата световна платформа за стрийминг, присъединяването на Ралф Ривера към екипа като заемащ длъжността управляващ директор на Eurosport Digital, както и наемането на Алекс Каплан като изпълнителен вицепрезидент „Търговия“ за Eurosport Digital. Ривера има предишен опит в BBC, където е прекарал шест години начело на BBC Digital и е изиграл ключова роля за имплементирането и функционирането на BBC iPlayer – платформа, която предоставя на зрителите първите изцяло дигитални олимпийски игри по време на Олимпийски игри в Лондон през 2012 г. Каплан се присъединява към Discovery след работата си в NBA, където е заемал длъжността старши вицепрезидент на отдел „Глобално медийно разпространение“.

„Надграждайки стратегията на Евроспорт да предложи още по-висококачествено, локално и ексклузивно съдържание, Eurosport Player предоставя на феновете неограничен достъп на всеки екран. От национален до международен футбол, от Големия шлем до обиколките в колоезденето, от всички големи зимни спортни събития до зимните олимпийски игри, феновете могат да изберат персонализирано преживяване и да се потопят във всеки мач, на всеки корт, всяка писта и във всеки момент“, коментира Ралф Ривера.

Continue Reading
Advertisement