Открийте ни и в

Общество

DISCOVERY COMMUNICATIONS ОБЯВЯВА „ПРОЕКТ C.A.T.: ОПАЗВАНЕ НА ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ ЗА ТИГРИ“

MIKA

публикувано

на

DISCOVERY COMMUNICATIONS ОБЯВЯВА „ПРОЕКТ C.A.T.: ОПАЗВАНЕ НА ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ ЗА ТИГРИ“ 26

Discovery Communications обявиха историческо партньорство със Световния фонд за дивата природа (WWF), с помощта на което Discovery ще финансира и подпомогне опазването на близо 1 милион акра защитени територии в Индия и Бутан с цел защита и увеличаване популацията на дивия тигър.

„Глобалното движение за защита на тигрите е вече с един милион акра по-силно“, заяви Дейвид Заслав, президент и изпълнителен директор на Discovery Communications. „Discovery е компания, ориентирана към резултатите и за повече от 30 години сме имали камери във всеки един ъгъл на планетата. От „Планетата Земя“ до „Докато не са изчезнали“ ние документираме и вдъхновяваме публиката ни с красотата и великолепието на нашата планета. За съжаление камерите ни са улавяли и уязвимото състояние на голяма част от света и животните в него. Затова днес предприемаме смела стъпка напред, отвъд обектива, за да защитим един от най-величествените и застрашени видове. Но когато зависи от нас, няма да позволим тези красиви животни да изчезнат. Поставяме тази завладяваща кауза в светлината на прожекторите, като ще разширим разговора за нея чрез нашите глобални брандове и платформи, за да удвоим популацията на дивия тигър до 2022.“

Само през последния век популацията на дивия тигър отбелязва спад от 96%, като са останали по-малко от 4000 вида в следствие на липса на естествена среда и проникващото бракониерство. При наличие на предостатъчно място, плячка и защита от бракониерство популацията на тигрите може да се повиши.

Подкрепата от Discovery за тази трансгранична територия, която Световния фонд за дивата природа опазва в партньорство с правителствата на Индия и Бутан, ще позволи на горските рейнджъри да следят от по-близо здравето на тигрите, да разполагат с важни научни данни, да предприемат допълнителна защита срещу бракониерство и да поддържат земята и коридорите за подобряване движението на всички диви животни.

Усилията да се удвои популацията на тигрите – видове на върха на хранителната верига –ще осигурят защита и за други застрашени видове и ще стимулират здравословна екосистема на територията на 1 милион акра земя. За повече информация за „Проект C.A.T.: Опазване на защитени територии за тигри (Conserving Acres for Tigers)“, посетете discovery.com/projectCAT.

Подпомагайки естествената среда, Discovery ще използва и креативните способности на своя екип и глобалната си платформа за разпространение на телевизионно съдържание на над 3 милиарда зрители по света, за да подкрепи усилията на Световния фонд за дивата природа. Те датират от 2010 г. в усилието си да удвоят популацията на дивия тигър по света до 2022 г. – следващата година на тигъра.

Discovery ще създаде призив за обществена подкрепа и програмно съдържание, обвързано с „Проекта C.A.T.“, за да повиши осведомеността и да окуражи зрителите по света да предприемат действия, с които да помогнат на дивите тигри.

За да подсили отдадеността си на проекта, Discovery подготвя нов документален филм за тигрите, дело на Grain Media, собственост на Орландо вон Айнзидел – номинираните за Оскар продуценти на филма „Вирунга“, който ще бъде излъчен в ефира на Discovery по света през 2018 година.

Усилията на Световния фонд за дивата природа включват опазването на допълнителни защитени територии за тигрите отвъд обхвата на 13-те държави, които обитават, строг научен анализ и тяхното наблюдение, както и това на плячката им, застъпване и повишение на информираността за опазването на вида и елиминирането на незаконната търговия с диви животни по света.

„Популацията на тигрите се увеличава за първи път от век насам“, твърди Картър Робъртс, президент и изпълнителен директор на Световния фонд за дивата природа (WWF). „Тези цифри говорят за необикновената отдаденост на местните лидери и водещи филантропи към удвояването популацията на тигрите в дивата природа. Нуждаем се от нещо повече от кауза, с което да постигнем тези цели. Включването на Discovery в опазването на тигрите и впечатляващият обхват, с който разполагат, могат само да вдъхновят другите да се присъединят към каузата.”

За 30 години документалните и риалити продукции на Discovery уловиха интересния свят на природата и дивите животни. Днес много от тези проекти са повлияни от влошеното състояние на околната среда:

„Пътят на айсберга“, първото предаване, излъчено по Discovery Channel през 1985 г. за мразовитите води на Северноатлантическия океан, който днес е повлиян от трилионите тонове разтопен лед от ледената покривка на Гренландия. Заради топенето на леда през 2008-а година полярната мечка беше обявена за застрашен вид.

„Ловецът на крокодили“, емблематичната поредица на Animal Planet, която проследяваше приключенията на Стийв Ъруин из местностите, често под вода,  с диви животни в Австралия, сега се сблъсква с влошаващото се състояние на Големия бариерен риф и загубата на половината от коралите.

„Седмицата на акулите“, емблематичната седмица в програмата на Discovery Channel, сега се изправя срещу незаконните убийства на 75 милиона акули годишно най-вече поради високото търсене на супа от перка на акула. Тази година Discovery си партнира с Oceana и окуражава зрителите да изпращат писма до законодатели в подкрепа на закона за спиране търговията с перки на акули и за забрана на продажбата на продукти от перка на акула в САЩ.

„Докато не са изчезнали“ – документалният филм, който се излъчи в над 220 страни и територии в рамките на 24 часа миналия декември, разгледа широко и обстойно застрашените видове и подкани зрителите да предприемат действия, за да променят трагичната статистика и климатичните промени.

Наскоро Discovery и Американския съюз за борба с трафика на диви животни, в съдействие с Федералната агенция на САЩ за защита на рибите и дивите животни, създадоха и отправиха публичен призив, разказан от актьора Едуард Нортън, който насърчава хората да предприемат действия и да спрат нелегалната търговия и закупуване на продукти с животински произход по света. В момента призивът се излъчва в САЩ и Африка, а скоро ще се появи и по каналите на Discovery и в Азия.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Как потребителите да защитят личните си данни

MIKA

публикувано

на

от

Как потребителите да защитят личните си данни 27

Със зачестяването на фишинг атаките в Интернет и множеството засегнати от тях потребители, Европейската комисия (ЕК) призова гражданите да бъдат внимателни при въвеждането на личните си данни в онлайн платформи и сайтове. Все повече киберпрестъпници използват приканващи техники или фалшиви профили на институции, за да достигнат до личните данни на потребителите с цел злоупотреба.

Ето защо ЕК създаде кампания за повишаване на информираността на гражданите относно защитата на техните данни в онлайн пространството. Кампанията е под надслов „Твоето бъдеще. Твоят избор“ и посочва на потребителите по какъв начин биха могли да ограничат атаките върху своята лична информация.

Благодарение на въвеждането на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) съществува по-строга регламентация за компаниите във връзка с използваните от тях данни, тяхното изискване и съхранение. Според ЕК гражданите биха могли да контролират начините, по които организациите се отнасят с личната им информация. За тази цел, потребителите трябва да са запознати със следните детайли при въвеждането на своите данни в Интернет:

1.Ако администраторите на онлайн страници поискат съгласие за обработка на информация, то задължително трябва да бъде безплатно, конкретно и информирано. Общите условия без конкретни параметри или предварително маркираните полета за съгласяване с тях не се считат като стандарт и следва да бъдат докладвани.

2. Потребителите могат да оттеглят съгласието си ако променят решението си данните им да бъдат обработвани. Това следва да бъде указано и достъпно за всички граждани, използващи услуги онлайн.

3. Всички потребители следва да получават достъп до личните си данни, които организациите съхраняват за тях. При установено нарушение, гражданите на ЕС имат право да докладват на компетентните органи.

4. В някои от случаите има възможност за преносимост на данни, когато например се сменя доставчика на услуги.

5. Информация за предпочитанията на потребителите се натрупва в профил, който може да бъде използван за насочване на реклами към тях. Хората, използващи услуги онлайн, трябва да имат свободен избор дали данните им за контакт да бъдат използвани за маркетингови цели. Това става чрез изрично съгласие от потребителите. При изпращане на рекламни съобщения до личните профили без дадено разрешение, ползващите онлайн услуги могат да се обърнат за съдействие към конкретния компетентен орган.

Правилата в ЕС дават избор и механизъм на потребителите да се възползват от правата си. Повече информация за начините за обработване на лични данни може да бъде намерена на тази интернет страница

Продължете понататък

Lifestyle

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега

MIKA

публикувано

на

от

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега 28

снимка: Gian Mattia D’Alberto/LaPresse

Вече повече от век пътищата на Италия са бойно поле, на което най-добрите колоездачи в света се състезават гума до гума в битката за легендарната розова фланелка. През 2021 г. Eurosport и Global Cycling Network (GCN) обединяват сили, за да покажат на феновете по света цялото очарование на Giro d’Italia по начин, невиждан досега.

По време на тазгодишното издание на обиколката на Италия всички 21 етапа от надпреварата ще бъдат излъчени ексклузивно по Eurosport, като телевизионното предаване ще бъде придружено от дигитално излъчване без реклами на официалното мобилно приложение на Евроспорт, както и на GCN+ и Discovery+, като по този начин зрителите няма да пропуснат нито минута от състезанието.

Като допълнение на излъчването на етапите, Eurosport и GCN създадоха 360-градусовата екосистема „Домът на колоезденето“, която включва предавания с репортажи и анализи, както и нови, специални епизоди на популярния подкаст The Bradley Wiggins Show, като по този начин феновете на колоезденето ще разполагат с множество начини да се насладят на любимия си спорт.

В същото време Eurosport и GCN обявиха сключването на нов дългосрочен договор с двукратния победител в Giro d’Italia Алберто Контадор. Испанецът ще продължи да предоставя несравнимите си експертни анализи, като освен това ще коментира част от етапите за ефира на Eurosport Испания. Той обаче е само част от експертния екип, който включва и други легенди на колоезденето като сър Брадли Уигинс, Хуан Антонио Флеча, Йенс Войгт, Ролф Алдаг, Джаки Дюран, Стив Шенел и Карстен Кроон.

„Много съм щастлив, че имам възможността да споделя чудесната новина, че ще продължа да се наслаждавам на вълнението, съпътстващо най-големите колоездачни надпревари, заедно с Eurosport през следващите две години. Да продължа да бъда част от това приключение заедно със семейството на Eurosport е много вълнуващо и се надявам, че феновете ще продължат да се наслаждават на спорта също толкова, колкото и ние“, заяви Алберт Контадор.

„След невероятния старт на сезона обиколката на Италия се очакваше с огромно вълнение и чрез нашите страхотни експерти, интригуващо съдържание и комплексно отразяване, ще предоставим на феновете изживяване, което не са изпитвали на нито едно Джиро досега. Нашето глобално отразяване ще позволи на феновете от Европа, САЩ и Япония заедно да следят с притаен дъх изявите на звездите на световното колоездене в една от най-старите и престижни надпревари в този спорт. В качеството си на Дом на колоезденето нямаме търпение да запленим вниманието на публиката не само чрез телевизионното си излъчване, но и с това на дигиталните ни платформи“, сподели от своя страна Ги Восин, директор на отдел „Колоездене“ в Eurosport и GCN.

Даниел Лойд, водещ по GCN+ и директор на отдел „Състезания“, сподели: „Giro d’Italia има запазено специално място в сърцето на всеки фен на колоезденето и мога да заявя, че никога не съм бил толкова развълнуван за обиколката на Италия. За пръв път всеки километър от всеки етап ще бъде излъчен на живо и съм много горд, че Eurosport и GCN ще доближат почитателите до надпреварата по такъв невероятен начин. Разполагаме с несравним екип от коментатори и експерти, които ще анализират случващото се във всеки един от етапите“.

Като допълнително съдържание, посветено на обиколката на Италия, Eurosport ще предложи на зрителите нов епизод на поредицата „Пионери“, посветено на легендата на колоезденето от годините преди Втората световна война и двукратен победител в състезанието Джино Бартали. Епизодът ще бъде наличен на дигиталните платформи на Eurosport, както и на каналите на медията в социалните мрежи.

През 2021 г. колоездачното съдържание на Eurosport и GCN ще включва повече от 200 професионални състезания за мъже и жени, включително BMX, колоездене на писта, планинско колоездене и Олимпийския турнир. Феновете ще могат да се насладят на над 2500 часа излъчване на живо в 300 дни от годината.

Продължете понататък
Как потребителите да защитят личните си данни 29
Lifestyleпреди 7 часа

Как потребителите да защитят личните си данни

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега 30
Lifestyleпреди 8 часа

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега

MSI разкри нови геймърски лаптопи и преносими бизнес модели от линията Creator 31
Tехнологиипреди 9 часа

MSI разкри нови геймърски лаптопи и преносими бизнес модели от линията Creator

Нова меш система от Tenda 32
Tехнологиипреди 9 часа

Нова меш система от Tenda

Новият HUAWEI Band 6 с 1.47-инчов AMOLED дисплей и 2 седмици живот на батерията вече е на българския пазар 33
Tехнологиипреди 11 часа

Новият HUAWEI Band 6 с 1.47-инчов AMOLED дисплей и 2 седмици живот на батерията вече е на българския пазар

Lavazza стартира кампания ""Повече от италианско" в България 34
Lifestyleпреди 11 часа

Lavazza стартира кампания “”Повече от италианско” в България

Първото издание на „Книги за смет” е този уикенд в пет града в страната 35
Културапреди 11 часа

Първото издание на „Книги за смет” е този уикенд в пет града в страната

Виктория с впечатляваща първа репетиция на сцената на Евровизия 2021 36
Музикапреди 12 часа

Виктория с впечатляваща първа репетиция на сцената на Евровизия 2021

Кулинарно бижу отваря врати в българско село 37
Lifestyleпреди 12 часа

Кулинарно бижу отваря врати в българско село

До 350 лв. отстъпка на устройства Samsung в онлайн магазина на Vivacom 38
Tехнологиипреди 12 часа

До 350 лв. отстъпка на устройства Samsung в онлайн магазина на Vivacom

Горещо