Открийте ни и в

Lifestyle

Discovery Science отброява дните до Деня на астероида

Avatar

публикувано

на

Discovery Science отброява дните до Деня на астероида 141

Знаят ли учените кога астероид ще се сблъска със Земята? Дали бихме получили предупреждение, ако астероид се приближава към мястото, където живеем? Колко често Земята се сблъсква с астероиди? За да отговори на тези и още много други въпроси, Discovery  Science, единственият глобален канал, изцяло посветен на науката, отбелязва Деня на астероида.

Денят на астероида е световно движение, чиято цел е да информира хората за опасностите от астероидите и как биха могли да се предпазят от сблъсъци с тях, като този в Русия през 2013 г. Първият Ден на астероида ще се състои на 30 юни 2015 г. – годишнината от удара на Тунгуския метеорит в Сибир – най-големият сблъсък с астероид в съвременната история на човечеството.

За да отбележи подобаващо Деня на астероида през 2015 г. в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка, каналът ще отброи дните до събитието със специална тематична 10-дневна програма, която ще стартира на 20-ти юни. В Деня на астероида Discovery Science ще излъчи първия си игрален филм „51 градуса на север”, както и премиерата на „Мисия Астероид”, разказана от известния режисьор Дейвид Кроненберг.

Във връзка с Деня на астероида Discovery Science стартира международен конкурс за зрителите. Участниците ще имат възможност да се включат като качат клипове или снимки, които описват как биха се справили в случай, че астероид удари Земята. Българските зрители също ще могат да участват в надпреварата, като изпратят своите предложения на страницата на Discovery Networks Bulgaria във Facebook: http://ngx.me/U2lLxd. Състезанието ще продължи до 30-ти юни 2015 г.

Кандидатурите ще бъдат разгледани и оценени от експертно жури, сред които рок легендата Брайън Мей от Queen, който е създател на саундтрака на първия игрален филм на Discovery Science на „51 градуса на север” , астронавтът Ръсти Швайкарт, част от космическата мисия Apolo 9, както и режисьорът на „51 градуса на север” Григорий Ричърс. Победителят в състезанието ще получи пътуване до най-големия телескоп в света, разположен в Ла Палма, Испания, както и възможността да се включи в ефира на Discovery Science.

В рамките на специалната си програма Discovery Science ще покаже специално въздушно оборудване, както и ще излъчи ексклузивни информационни спотове с невероятни факти за астероидите, написани от известни астронавти и учени.

За да даде старт на десетдневното отброяване до Деня на астероида от 20.06 до 29.06, Discovery Science ще излъчва двучасова специална тематична програма с начало 22:00 ч. В Деня на астероида каналът ще представи премиерите на филмите „Мисия Астероид” от 21:10 ч. и първия игрален филм, излъчван по Discovery Science, „51 градуса на север”  от 22:00 ч.

  

Специалната програма на Discovery Science включва:

 

51 градуса на север”

Когато Деймън Милър, талантлив, млад режисьор от Лондон, се впуска в разтърсващо проучване за обектите, намиращи се в близост до Земята, той се натъква на откритието, че Земята е на ръба на катастрофално бедствие. Гледайте как Лондон потъва в лудост, след като семейства биват разбити, а приятелите изгубени. Въоръжен единствено с камерата си, Деймън се подготвя да направи невъобразима жертва, за да спаси тези, които обича.

 

Мисия Астероид”

Астероидите убийци не са просто измислица, а реална опасност! „Мисия „Астероид”” разказва историята на най-добрите и изобретателни учени на НАСА и техните усилия да се изправят срещу астероидите, които биха могли да ни унищожат, но също така биха могли да са ключът към оцеляването ни. Американският президент Барак Обама смело заявява, че следващата мисия на НАСА ще бъде до астероиди, подобни на Земята, в дълбокия Космос. Мисията е амбициозна и залозите са високи. За да постигнат успех, учените трябва да се посветят изцяло на това предизвикателство, жертвайки всичко останало.

Реклама