Connect with us

Кино

Disney представи за първи път на Super Bowl видео, с което празнува 100 години истории

Avatar

Публикувано

на

The Walt Disney Company отбелязва своята 100-годишнина на 16 октомври 2023 г. и през цялата година ще празнува своите почитатели и разказвачите на истории, които през последния век поддържат искрата на радостта и магията, които Disney носи. Компанията изразява признателност към всички тези фенове и творци със специално видео, което дебютира на 57-ото издание на Super Bowl. Клипът акцентира върху тези 100 години, изпълнени с ненадминато майсторство в разказването на истории и иновации.

„Отбелязвайки нашата историческа 100-годишнина, е удивително да погледнем назад към наследството на Уолт Дисни и неговия неуморен стремеж към съвършенство, който и днес продължава да движи компанията напред. Невероятно благодарни сме на поколения наред от хора по целия свят за това, че са толкова специална част от нашата история и че са приветствали нашите истории и герои в живота си през последния век“, каза главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър. „С Disney100 празнуваме всички наши фенове, семействата, както и разказвачите на истории и креативните визионери, чиито талант и въображение са създали вълшебни моменти, които правят Disney толкова устойчива във времето част от глобалната култура“.

Специалното видео за Disney100 включва сцени от емблематични филми, сериали, представления и тематични паркове на Disney и показва фенове и вдъхновяващи цитати от Уолт Дисни, свързани със споделените спомени и носталгията, които са отредили на Disney специално място в сърцата на публиката по целия свят.

Дебютът на специалното видео за Disney100 по време на голямo спортно събитие е изключително вълнуващ момент и е едва началото на година, пълна с възможности за феновете от всички възрасти да изживеят отново най-любимите им спомени, свързани с Disney, и да се насладят на нови затрогващи истории и преживявания. На 17 февруари, петък, по кината тръгва най-новият филм на Marvel Studios „Ант-мен и Осата: Квантомания“. След това, на 18 февруари, е световната премиера на изложбата Disney100: The Exhibition в The Franklin Institute във Филаделфия. Експозицията е разположена в 10 галерии на 4500 кв. м. площ, където историите на Disney ще оживеят чрез иновативни и завладяващи технологии. Архивът на Walt Disney (The Walt Disney Archives) отваря съкровищницата на компанията и представя повече от 250 от своите „перли в короната“ – рядко виждани оригинални произведения на изкуството и артефакти, костюми, декори и реквизити, атракциони от тематичните паркове и много други. Изложбата ще има няколко спирки в Съединените щати и из Европа.

Advertisement

До края на годината публиката по света ще може да се наслади на невероятни кино премиери от известните студиа на компанията като Disney, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm и други. От „Малката русалка“ и „Пазители на галактиката vol. 3“, чиято премиера е през май, до „Стихии“, „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“, „Капитан Марвел 2” и „Привидения в замъка“, които излизат това лято – на големия екран ще оживеят както обичани от всички герои, така и нови истории. След това, на 22 ноември 2023 г., Walt Disney Animation Studios ще представи за първи път „Желание” – оригинален анимационен мюзикъл, който ще може да бъде гледан в кината.

Парковете на Disney вече радват гостите си със специални празненства, посветени на 100-годишнината. На 27 януари Disneyland Resort представи новия атракцион Mickey & Minnie’s Runaway Railway, два нови вечерни спектакъла – „Свят от цвят – едно“ („World of Color – One“) в Disney California Adventure и „Чудни пътешествия“ („Wondrous Journeys“) в Disneyland park, както и изцяло нови лимитирани тематични забавления, храни, напитки и продукти. Парковете на Disney по света ще предложат много изненади през цялата година, за да отпразнуват този исторически момент.

Компанията ще отдаде заслуженото на най-големите си почитатели, като ги зарадва с ексклузивни събития и невиждани кадри. През септември ще се проведе и тематично издание на фен събитието Destination D23, посветено на годишнината, което е достъпно само за членовете на официалния фен клуб на Disney (D23: The Official Disney Fan Club).

Disney с вълнение очаква да отпразнува 100-годишнината си със своите почитатели, творци и служители. За да научите повече, посетете Disney100.com и споделете любимите си спомени с Disney в социалните медии, като използвате хаштаг #Disney100.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement