Connect with us

Дръм и Бас

Drum’n’Jazz в нощта на музеите

Avatar

Публикувано

на

12та поредна година H.ard M.usic and S.ound U.nited кани всички любители на музикалния авангард на ежегодното и навярно единствено по рода си музикално преживяване: Drum and Jazz 2016. На 19 ноември 2016 в подлеза на НДК, тазгодишната програма на Drum and Jazz отново обещава магическо музикално приключение изпълнено с позитивни емоции.

Отличително име в програмата е дръм енд бейс, дъбстеп и техно продуцентът Icicle от британския лейбъл Shodun Audio. Icicle става един от емблематичните световни продуценти след първия си албум ‘Under the Ice’ през 2011 г. и окончателно утвърждава тази позиция с албума ‘Entropy’ през 2014 г.  Последвалият спектакъл Entropy Live безвъзвратно поставя продуцента сред най-обичаните имена на световната електронна сцена. Той ще бъде придружен от доказалия се на феновете SP:MC – кодът ‘SP’ идва от истинското му име, Стюърт Проктър, а самият той е с 15-годишен опит. SP:MC e бил домакин на множество от най-значимите събития на световната сцена и освен с Shogun Audio, работи с лейбъли като Hospital, Prototype, Metalheadz, Digital Soundboy, Critical, и Rinse.

Още след първото си издание през 2005 г., Drum and Jazz се превръща в еднa от най-необикновените и уникални платформи, съчетаващи палитра от музикални жанрове като дръм енд бейс, джаз, класически рок’н’рол, експериментален и IDM звук и български фолклор.

В програмата на Drum and Jazz отново ще участват и едни от най-интересните съвместни български проекти, доказали се не само в България, но по света. Теодосий Спасов и Иван Шопов (COOH) се завръщат сцената на Drum and Jazz през 2016 с новия си проект Infusion. Проектите на дуото са съпътстваща част от събитието още от първото му издание, а музикалното им майсторство няма нужда от допълнително представяне. Заедно с тях, към Infusion се присъединява и пианистът Димитър Бодуров.

Другият съвместен проект в тазгодишната програма е с кодово име IDMT. Зад него застават двама от основателите на Аrtmospheric движението в България – Kliment и Cinnamint. Те представят своето алтернативно idm/autonomic звучене, с което участваха на бианелето Boom Festival в Испания тази година.

Advertisement

Многообещаващо е и участието на Нели Андреева заедно със състав от 7 музиканти на живо, което ще представи магическия дух на родопските фолклорни песни в ноемврийската нощ. Нели Андреева е солистка в националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и е сред младите наследници на родопската песен. Превземайки света с очарователния си глас, Андреева е представяла България и уникалния ни фолклор на едни от най-големите сцени като „Rojal Albert Hall“ в Лондон (Англия), „Kenedy Center“ във Вашингтон (САЩ) и „Symphony Hall“ в Осака (Япония).

Представителите на отговорната за събитието организация – H.M.S.U. – са неотменна част от програмата. След като в началото на ноември родното дуо High Roll разтърси дръм енд бейс сцената в Санкт Петербург, и тази година Konspirator & Mocks ще вземат участие в джазовия формат. По традиция, към тях ще се присъединят и EXo, Ogonek и, естествено, един от основателите на на H.M.S.U. – Targy.

Създадена през 1999 г., H.ard M.usic and S.ounds U.nited (H.M.S.U.) е най-голямата дръм енд бейс организация в България, отговорна за реализацията на най-зрелищните събития на българската електронна сцена вече почти 18 години.

Билетите за събитието са по 20 лева до 18ти ноември 2016 и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg или от магазините 4:20 и BreakPoint.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement