Открийте ни и в

Музика

Dubioza Kolektiv – запомнящ се концерт в зала Арена Армеец

публикувано

на

Dimitar Aleksov Photography

Здравейте, приятели!

Ние от МikaMagazine бихме искали да благодарим на целият екип на Строежа и най-главно на Мартин Михайлов за страхотният концерт, който се състоя на 27 октомври 2017 година!

За съжаление не успяхме да чуем абсолютно нищо от Asian Dub Foundation поради лични причини (яд ни е изключително много, но ще се радваме ако ни разкажете как е било), но не изпуснахме и секундичка от Dubioza Kolektiv.

Ще започнем така: когато слизахме от тролея доста се изплашихме от това колко народ имаше пред зала Арена Армеец и помислихме, че никога няма да влезем и ще изкараме концерта пред залата, но за наше успокоение охраната много бързо ни провери чантите, а после чакахме сигурно около има няма 5 минути на опашка за проверяване на билетите/поканите. След като вече бяхме в залата си отдъхнахме, Дубиоза не беше започнала още и се наредихме на опашка за биричка. Е да там си повисяхме доста, но това е напълно нормално имайки се предвид, че на концерта е имало 9000 души и само 6800 на Ниво Терен – може да си представите, нали? 🙂 На опашката беше забавно – жадни хора, молещи се за бира. Дубиоза започват и на опашка всички си подскачат, но аз си оставям другарчето да си чака и отивам нататък да си избухвам :D.

Dubioza Kolektiv - запомнящ се концерт в зала Арена Армеец 137

Dimitar Aleksov Photography

За първи път слушах Dubioza Kolektiv в Маймунарника 2014-та година и още тогава ме грабнаха с енергията си и страхотното шоу, което направиха тогава. Останах с още по-приятни чувства и на сегашният им концерт след три години.
Мега як лайв. Сцената беше жестока и звукът беше повече от невероятен! Чухме любимите си песни като “Kokuz”, “Firma Ilegal”, “No Escape (From Balkan)”, “Volio BiH”, “Kažu” и така нататък. Сред любимите ми неща на концерти е да гледам щастливите хора, подскачащи и пеещи с пълно гърло любимите си песни – това ми е едно от любимите неща.

Photography by: Dimitar Aleksov

Photography by: Dimitar Aleksov

Лудите глави от Dubioza Kolektiv ни научиха как се прави “bosanski tango” – всички до един се прегръщаме и започваме задружно да скачаме. А те ни обясняват през останалото време какви луди глави сме :D.
Какво ли още не чухме – римейк на “Jump Around” на House of pain, както и “Rockafeller Skank” на Fatboy Slim.

Най-великото според мен беше, когато направиха римейк на една моя любима песен на Тодор Колев – „Песен за любимия град” . Всички с пълно гърло пяхме: “София, София, мой малък Лондон.” – напълниха ми душата!
След като приключи концертa няма да ви казвам каква велика забава беше в автобус 280 – само млади и усмихнати човечета, които с пълно гърло пяха песни на Тодор Колев, SARS и разбира се нашите диваци от любимата ни група – Dubioza Kolektiv.

Благодарим ви още веднъж за страхотният концерт и до нови срещи!

Photography by: Dimitar Aleksov
Статия изготвена от:
Яна Кирилова

Реклама