Открийте ни и в

Tехнологии

Edutalents.me – първата в България платформа с видео уроци за развитие на деца от 0 до 6 години 

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

През първите години на човешкия живот, мозъкът на детето създава повече от един милион нови невронни връзки всяка секунда, а в периодът до 6 годишна възраст се развива 95% от неговия капацитет. Това са и причините, които стоят в основата на идеята за проекта Edutalents.meпървата платформа в България с видео уроци и занимания за развитие за деца от 0 до 6 години, която стартира само преди броени дни.

В платформата са интегрирани всички съвременни тенденции за развитие в най-ранната, но основополагаща и най-значима възраст – възрастта от раждането до преди училище. Видео уроците са създадени от специалисти в областта на ранното детско развитие, които са и обучителите в тези видеа. Екипът от психолози, педагози и логопеди на Edutalents.me е подготвил видео уроци, специално създадени и съобразени с развитието на децата в съответните възрасти, които включват образователни занимания, развиващи игри, спорт, музика и приказки.

Включените във видеата занимания са съобразени с периода на т.нар свръхучене, когато най-важни са точните стимули за мозъка, които да подкрепят всяко дете в отключването и развитието на личния му потенциал.

Уроците са разпределени в три възрастови групи – от 0 до 36 месеца, за 3-4 годишни и за 5-6 годишни. Основен акцент в най-малката възрастова група (0-36 месеца) са видеа от психолог, предназначени за родители на новородени, които проследяват двигателното, когнитивно и емоционално развитие на бебетата от момента на тяхното раждане. Включват лесни, практични и много полезни упражнения за раздвижване, масаж, стимули за развитие на зрение, слух и емоции.

Платформата включва и занимания с Монтесори педагог за упражняване на фина и груба моторика; с логопед за правилна звукова артикулация; видеа за изграждане на емоционална интелигентност и социална стабилност при най-малките; множество уроци за когнитивно и физическо развитие във всички възрасти, както и уроци от нейтив спийкър на английски език и билингвални.

Видеата следват научен подход, който гарантира максимално усвояване на нови знания и умения от децата, както и тяхното психично и емоционално здраве. Доказано е, че детският мозък е в риск от ярки и бързо сменящи се картини и силен звук, затова съдържанието е съобразено с подходящи бързина и звук на кадрите, както и с обосновано използване на анимации и изображения. Всяко занимание в уроците се прави в присъствието на обучител – педагог, важно условие за по-лесното разбиране и усвояване на знания и умения от децата в тази най-ранна възраст, когато имат нужда от присъствието на възрастен, когото да следват и който да ги вдъхновява и мотивира.

В света на съвременните деца неизменно присъстват електронни устройства. Затова е важно родителите да имат достъп до полезно и качествено онлайн съдържание, което да им даде спокойствие, че времето, прекарано от децата им пред екран ще бъде оползотворено с полезни и развиващи занимания.

„Създадохме Edutalents.me с много любов и с идеята за подкрепа на повече български семейства в грижата и развитието на техните деца в най-важната възраст от живота им – периода до 6 г, когато единствено, от нас зависи какви основи полагаме на „дома“,  в който ще „живеят“ в бъдеще. От тези стабилни основи зависи техният живот на самостоятелни, уверени и успешни личности. Вярваме, че Edutalents.me е ключът за всеки родител към по-доброто бъдеще на неговото дете и с този проект ще достигнем до повече семейства и техните деца, за да ги подкрепим в днешните времена на промени, изпитания и изолация“, споделя изпълнителният директор на Edutalents – Мария Савова.

Достъпът до всички видео уроци в платформата е възможен с абонаментен план по избор – за 6 месеца, за 12 месеца и за 24 месеца.

Edutalents.me e проект на Образователна група „Светлина“– институция с над 20-годишен опит в сферата на образованието и детското развитие. Групата включва частни детски ясли и градини, основно училище, “СофтУни Светлина” – първата частна лицензирана гимназия за дигитални умения в България, платформа за неформално образование „Фабрика за мечти“ и Pedagogika.bg – сайт за родители и специалисти в детското развитие.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

За 15-a поредна година Samsung е производител № 1 на световния пазар за телевизори

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За 15-та поредна година Samsung Electronics Co, Ltd. затвърди лидерската си позиция на глобалния пазар за телевизори. Според актуалните данни на агенцията за маркетинг проучвания Омдиа, Samsung Electronics отчита 31,8% дял на глобалния  пазар за телевизори по приходи през четвъртото тримесечие на 2020 г. и запазва най-големия годишен пазарен дял в категорията по приходи през 2020 г. – 31,9%.

Ръстът на Samsung в дивизия „Визуални дисплеи“ е отражение на мисията на компанията да предостави  най-висококачествените изживявания пред телевизора у дома. Благодарение на постоянния стремеж на Samsung към иновации, потребителите стават свидетели на множество нововъведения и успехи като бързо нарастващото портфолио на серията QLED, категоричното лидерство на свръх големите екрани над 75 инча, въвеждането и разширяването на портфолиото от лайфстайл телевизори и, разбира се, дълга поредица от „първи по рода си“ продукти и устройства в тази индустрия.

„Потребителите стоят пред екраните на устройствата си всеки ден – по този начин се свързват с любимите си хора, работят, правят домашни тренировки и още куп други неща. Станахме свидетели как различният начин на живот и рутината се развиват, и се сливат в едно“, коментира Jong-hee Hand, президент на дивизия „Визуални дисплеи“ на Samsung Electronics. „Доверието към  към нашата визия и продукти е вдъхновение за нас и ни кара да продължаваме напред; именно това движи нестихващия ни стремеж да предлагаме авангардни иновации и най-качественото екранно изживяване, което да отговаря на нуждите на модерния потребител.“

През последните 15 години политиката на Samsung за разработване на иновации включва множество технологии. Същевременно обхваща голям брой категории, които достигат до широк кръг от потребители и намират различни приложения.

През 2021 г. Samsung очаква да запази лидерската си позиция с въвеждането на нови продукти и разширяването на основните продуктови категории. Сред тях са новата гама Neo QLED, технологията MICRO LED на Samsung и лайфстайл телевизорите, както и синхронизирането на операциите в цялата компания с програми за дългосрочна устойчивост. През следващите няколко години Samsung ще продължи да инвестира в научноизследователска дейност и проучвания, и в разработване на продукти за ключови бизнес сектори.

За повече информация относно телевизорите на Samsung, моля, посетете www.samsung.com/

Продължете понататък

Tехнологии

Brother очертава тенденциите за бизнес печат в условията на „новото нормално“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Служителите, ръководствата и ИТ отделите адаптираха начина си на мислене, тъй като мнозина работят от вкъщи и им липсват базираните в офиса технологии – включително достъп до печатни устройства – по начин, който дори не са си представяли преди.

За да подкрепи продуктивността и да позволи на бизнесите да се развиват в новите работни условия, Brother вярва, че е необходима по-добра дигитална колаборация. Водеща роля в това имат ИТ отделите чрез разговори със служителите и мениджмънта, целящи да помогнат за разбирането и удовлетворяването на дигиталните нужди в условията на дистанционна работа.

Колко синхронизирани са ИТ отделите и служителите?

Проучване1, проведено преди появата на COVID, разкрива, че вземащите решения и служителите в ИТ имат противоположни гледни точки, що се отнася до цифровите решения – разлика в мненията, която може би се е променила по време на пандемията.

Според доклада Quocirca Print 2025 Phase Two, поръчан от Brother – само 36% от служителите в офиса вярват, че до 2025 г. печатът ще бъде много или доста важен за техния бизнес, в сравнение с 65% от хората, вземащи решения.

Това е мнение, което вероятно се е променило от скорошния опит, тъй като персоналът може да не е оценявал печата, когато е бил достъпен на една ръка разстояние. Работата без лесен достъп до печатни услуги вероятно е накарала персонала да осъзнае значението му на работното място. Независимо дали става въпрос за подаване на важни документи или за използване на разпечатките като по-лесен начин за корекция или подготовка за среща, за да бъде всичко под ръка, това е важен и необходим инструмент.

Проучването разкрива също, че офисните служители (62%) отдават далеч по-голямо значение на инструментите за сътрудничество, като незабавни съобщения, споделяне на екран и аудио- и видеообаждания, в сравнение с вземащите решения ИТ специалисти, където процентът е само 45.

С големия преход към дистанционна работа вероятно и мнението на ИТ екипите за инструментите за сътрудничество се е променило, тъй като промяната даде възможност на служителите да оценят важността на онлайн инструментите. По тази причина е важно ИТ отделите да обединят усилия с ръководството и да въведат най-успешните мерки, дори да опитат различни методи, за да установят кое е най-добро за бизнеса.

Бъдещето на печата

Очаква се, че като последица от пандемията, животът в офиса, какъвто го познавахме преди, ще се промени завинаги и ще бъде интересно да видим как бизнесите ще се адаптират към „новото нормално“.

Има прогнози, че ще се премине повече към работа от вкъщи и че виртуалните срещи и конференции ще заменят традиционния подход „лице в лице“ при някои обстоятелства. По отношение на печата бизнесът може да обмисли децентрализация на принтери или дори да въведе принтери на бизнес ниво в домовете на служителите – решение, което Brother наскоро представи за някои големи и средни предприятия.

Децентрализацията на печата осигурява на служителите същите предимства и функции за печат у дома, както в офиса, като същевременно поддържа протоколите за контрол и управление, установени от компанията.

Тъй като подходите за работа непрекъснато се променят, перспективите за офиса на бъдещето са несигурни. Наложително е обаче ИТ отделите непрекъснато да се ангажират със своите служители и да работят в дигитално сътрудничество, за да разработят решения, които са най-рентабилни и ефективни за бизнеса и най-подходящи за бъдещите нужди и сигурност на екипите.

За да прочетете повече за цифровите решения, посетете https://www.brother.bg/business-solutions.

Продължете понататък
Културапреди 5 часа

„Моята година със Селинджър“ – различен поглед към личността на легендарния писател

Кинопреди 5 часа

Netflix с документален филм за The Notorious B.I.G.

Кинопреди 5 часа

„Земя на номади“ с исторически „Златен глобус“ за режисура и най-добър филм

Щрак!преди 14 часа

Before Creating Academy организира един от най-мащабните фото конкурси у нас BECA Photo Award

Културапреди 14 часа

Нова книга в каталога на Книгомания разкрива 150 тайни на безкрайността

Културапреди 15 часа

Viasat History с фокус върху жените за 8-ми март

Tехнологиипреди един ден

За 15-a поредна година Samsung е производител № 1 на световния пазар за телевизори

Културапреди един ден

„Дар от мъдреците“ събира 158 притчи от всички краища на света

Културапреди един ден

„Парижката библиотека“ – незабравим роман за силата на книгите

Музикапреди един ден

Wiz Khalifa пусна видеото към трака “Millions” feat. A Boogie Wit Da Hoodie

Горещо