Connect with us

Tехнологии

Edutalents.me – първата в България платформа с видео уроци за развитие на деца от 0 до 6 години 

Avatar

Публикувано

на

Категория 3 4 год.

снимка: ПР

През първите години на човешкия живот, мозъкът на детето създава повече от един милион нови невронни връзки всяка секунда, а в периодът до 6 годишна възраст се развива 95% от неговия капацитет. Това са и причините, които стоят в основата на идеята за проекта Edutalents.meпървата платформа в България с видео уроци и занимания за развитие за деца от 0 до 6 години, която стартира само преди броени дни.

В платформата са интегрирани всички съвременни тенденции за развитие в най-ранната, но основополагаща и най-значима възраст – възрастта от раждането до преди училище. Видео уроците са създадени от специалисти в областта на ранното детско развитие, които са и обучителите в тези видеа. Екипът от психолози, педагози и логопеди на Edutalents.me е подготвил видео уроци, специално създадени и съобразени с развитието на децата в съответните възрасти, които включват образователни занимания, развиващи игри, спорт, музика и приказки.

Включените във видеата занимания са съобразени с периода на т.нар свръхучене, когато най-важни са точните стимули за мозъка, които да подкрепят всяко дете в отключването и развитието на личния му потенциал.

Уроците са разпределени в три възрастови групи – от 0 до 36 месеца, за 3-4 годишни и за 5-6 годишни. Основен акцент в най-малката възрастова група (0-36 месеца) са видеа от психолог, предназначени за родители на новородени, които проследяват двигателното, когнитивно и емоционално развитие на бебетата от момента на тяхното раждане. Включват лесни, практични и много полезни упражнения за раздвижване, масаж, стимули за развитие на зрение, слух и емоции.

Advertisement

Платформата включва и занимания с Монтесори педагог за упражняване на фина и груба моторика; с логопед за правилна звукова артикулация; видеа за изграждане на емоционална интелигентност и социална стабилност при най-малките; множество уроци за когнитивно и физическо развитие във всички възрасти, както и уроци от нейтив спийкър на английски език и билингвални.

Видеата следват научен подход, който гарантира максимално усвояване на нови знания и умения от децата, както и тяхното психично и емоционално здраве. Доказано е, че детският мозък е в риск от ярки и бързо сменящи се картини и силен звук, затова съдържанието е съобразено с подходящи бързина и звук на кадрите, както и с обосновано използване на анимации и изображения. Всяко занимание в уроците се прави в присъствието на обучител – педагог, важно условие за по-лесното разбиране и усвояване на знания и умения от децата в тази най-ранна възраст, когато имат нужда от присъствието на възрастен, когото да следват и който да ги вдъхновява и мотивира.

В света на съвременните деца неизменно присъстват електронни устройства. Затова е важно родителите да имат достъп до полезно и качествено онлайн съдържание, което да им даде спокойствие, че времето, прекарано от децата им пред екран ще бъде оползотворено с полезни и развиващи занимания.

„Създадохме Edutalents.me с много любов и с идеята за подкрепа на повече български семейства в грижата и развитието на техните деца в най-важната възраст от живота им – периода до 6 г, когато единствено, от нас зависи какви основи полагаме на „дома“,  в който ще „живеят“ в бъдеще. От тези стабилни основи зависи техният живот на самостоятелни, уверени и успешни личности. Вярваме, че Edutalents.me е ключът за всеки родител към по-доброто бъдеще на неговото дете и с този проект ще достигнем до повече семейства и техните деца, за да ги подкрепим в днешните времена на промени, изпитания и изолация“, споделя изпълнителният директор на Edutalents – Мария Савова.

Достъпът до всички видео уроци в платформата е възможен с абонаментен план по избор – за 6 месеца, за 12 месеца и за 24 месеца.

Edutalents.me e проект на Образователна група „Светлина“– институция с над 20-годишен опит в сферата на образованието и детското развитие. Групата включва частни детски ясли и градини, основно училище, “СофтУни Светлина” – първата частна лицензирана гимназия за дигитални умения в България, платформа за неформално образование „Фабрика за мечти“ и Pedagogika.bg – сайт за родители и специалисти в детското развитие.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement