Открийте ни и в

Музика

EE MUSIC разказва за потреблението на енергия в музикалната индустрия

MIKA

публикувано

на

EE MUSIC разказва за потреблението на енергия в музикалната индустрия 26

снимка: PR

Съфинансиран от програма Интелигентна енергия на ЕС, проектът EE MUSIC се стреми да създаде енергийно-ефективна музикална култура, като предлага творчески решения за елиминиране на разходите за енергия и спестяване на средства при организацията на музикални събития. EE MUSIC катализира този процес, споделяйки своя опит от вече създадени от Julie’s Bicycle и Green Music Initiative работещи зелени инициативи. Проектът черпи и нов опит от  събитията, които провежда страни като  Португалия, Австрия, Испания, Словакия, Малта, България.  Над 800 са организаторите на събития, енергийните експерти и инженерите, с които проектът вече работи в цяла Европа.

Един от основните източници на разходи и потребление на енергия в клубовете, например, са охладителните системи. Те могат да бъдат драстично по-ефективни чрез редовна поддръжка, добро подреждане в пространството и подходяща настройка на необходимата температура (използваната енергия намалява с 2% за всеки 1°C)! Фестивалите могат да направят значителни икономии от по-ефективното използване на техните генератори и умно проектирани системи, използвайки ги за зареждане на мобилни батерии, кули за осветление и други по-малки устройства.

[media-credit name=”трейнинг в София, снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]EE Music Training_Sofia[/media-credit]

Организаторите на събития проявяват необикновена креативност в ангажирането на своите публики. Като примери си заслужава да бъдат споменати Absolutely Free Festival в Белгия, където билетите са безплатни: вместо това посетителите използват негодни за употреба батерии за рециклиране, а фестивалът работи в партньорство с локална инициатива за рециклиране на батерии; британската кампания Energy Revolution, която използва силата на фестивалната общност за създаване на глобална промяна, като я приканва да прави малки дарения, за да компенсира въглерода, отделен при пътуването си до фестивала; както и фестивала  DGTL в Холандия, който окуражава публиката си да съкращава потреблението на енергия в къщи, като ú предоставя най-добрите съвети за пестене на енергия, за да може да си купи билет за фестивала.

За още интересни истории за това как фестивалите намаляват своето потребление на енергия и вдъхновят своята публика да прави същото, можете да видите добрите практики на EE MUSIC.

Проектът решително навлиза в следващ етап: EE MUSIC подготвя сериозен анализ на данните за употреба на енергия от музикалната индустрия в Европа, който ще отрази ситуацията детайлно и ще доведе до разбирането за нейния потенциал. Времето за клубовете и фестивалите, които искат да контролират своите енергийни разходи, е все още достатъчно. Те могат да въведат и измерят потреблението си на EE MUSIC IG Tools: безплатен въглероден калкулатор, създаден за специфичните потребности на фестивали, клубове. Той отчита фактори като брой на концерти и събития, брой посетители, видове транспорт, който те ползват и т.н. Ползването на калкулатора е много практично, тъй като следи количеството енергия и гориво, които се изразходват, помага планирането на бъдещи разходи, отчита разминаванията и аномалиите в данните, ако има такива.

“Въглеродният калкулатор, създаден за творческите индустрии, е безценно средство, което много ни помага да се справим с трудоемкия, но много важен процес в намаляването на въглеродния отпечатък“, казва Мелвин Бен от Festival Republic, организатор на фестивалите Reading, Leeds и Latitude.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Общество

Anitta с ново видео и сингъл

MIKA

публикувано

на

от

Anitta с ново видео и сингъл 27

Бразилската глобална поп супер звезда Anitta разкри емблематичните сингъл и видео, “Girl From Rio’. Видеото е отбелязване на уважение към гъвкавата и жизнена култура на родния й град, Рио де Жанейро. Клипът направи глобалната си премиера по MTV LiveMTVU и по глобалната мрежа от канали на  MTV, както и на големия билборд на Times Square. У нас можете да слушате “Girl From Rio” чрез Орфей Мюзик/ Warner Records ТУК и да гледате музикалното видео:

Актуализирайки мелодията от  “The Girl From Ipanema” с интерпретация от 21 век, Anitta е хаплива и секси ода за дамите от родния й град. Дръзките и хитри куплети проправят път на заразителната част:

“Hot girls where I’m from. We don’t look like models. Tanned lines, big curves, and the energy glows, you’ll be falling in love with the real Rio.” 

Блокбъстър визуализацията безпроблемно съживява песента. Окланяйки се на класическите мюзикъли от средата на века, Anitta слага бански костюм от ерата на 40-те като лисица от самолет от Втората световна война и се изстрелва в зашеметяваща рутина, заобиколена от влюбени в нея моряци. Бързо движейки се към модерното време, тя дава на аудиторията поглед към съвършения плажен ден в Рио – и той е толкова горещ, колкото се надявате, че е!

На Латиноамериканските музикално награди 2021, Anitta описа “Girl From Rio” като нейната “любима песен някога” пред Billboard.

Anitta направи дебютни телевизионни изпълнения в Today Show по NBC на 3 май и следващата вечер, на 4 май в  Jimmy Kimmel LIVE! по ABC.На 9 май  Anitta се представи и на първото някога специално излъчване на латинските нагарди GRAMMY® Celebra: Ellas Y Su Música по Univision.

Anitta продължава да е главна тема по света. Наскоро тя запали сцената на Латиноамериканските музикални награди като обедини сили с MalumaWisin и Myke Towers за зареждащата нова версия на “Mi Niña” и получи наградата “Favorite Artist Female”. Тя украси и корицата на Allure, които я кръстиха “Нецензурирана сила, която променя лицето и отличителните белези на бразилската красота“. 

Anitta в момента работи върху финалните нотки на дебютния си албум с Warner Records и мениджмънта от S10 Entertainment.

Продължете понататък

Музика

Coldplay представиха Higher Power

MIKA

публикувано

на

от

Coldplay представиха Higher Power 28

Новият сингъл на Coldplay, Higher Power, у нас е наличен за слушане чрез Орфей Мюзик/ Parlophone / Atlantic;. Продуцираната от Max Martin песен е достъпна за слушане:

 За да отпразнува излизането на Higher Power, бандата се съюзи за извънземен видео чат с френския астронавт на Европейската космическа агенция, Thomas Pesquet, който беше на борда на Международната космическа станция.

 Специално записано изпълнение на Higher Powerсъдържащо танцуващи извънземни холограми – се изпрати до Pesquet, благодарение на когото тракът за първи път се пусна на Международната космическа станция.

 Премиерата на песента последва разговор, дискутиращ сходствата между живота по време на турне и живота на Международната космическа станция;

крехкостта на планетата Земя; и дали Pesquet е видял извънземни.

Coldplay изпълниха Higher Power на American Idol тази неделя (9 май) и отново ще го направят на наградите BRIT във вторник (11 май).

Бандата ще представи и сет за глобалния лайвстрийм Live At Worthy Farm в Глостънбъри на 22 май.

За повече информация, посетете Coldplay.com. Повече за Европейската космическа агенция:www.esa.int.Извънземна хореография от Ambiguous Dance Company

Продължете понататък

Горещо