Connect with us

Lifestyle

eMAG и Българският Червен кръст „Заедно Срещу COVID-19“

Avatar

Публикувано

на

eMag ecosystem

Онлайн платформата за пазаруване предоставя ресурсите си за националната дарителска кампания на БЧК

Онлайн магазинът eMAG се включва активно в борбата срещу коронавируса със серия от дарения за болници и като прилага широк набор от мерки за безопасността на своите клиенти и служители. Последното допълнение към тези усилия е подкрепа за националната дарителска кампания „Заедно Срещу COVID-19“ на Българския Червен кръст. eMAG предоставя безплатно значителните ресурси на платформата си за повишаване на осведомеността за кампанията, като призивът за действие достига над 250 000 потребители на ден на уебсайта emag.bg, разпространява се със специален бюлетин и известия до повече от 500 000 потребители и партньори и има гарантирани минимум 1 милион импресии на ден. С набраните средства БЧК ще обезпечи нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаване на разпространението и лечението на COVID-19.

„Коронавирусната епидемия поставя на изпитание целия ни начин на живот. Работим неуморно, за да гарантираме, че нашите клиенти получават всичко, от което се нуждаят, безопасно и навреме, въпреки предизвикателствата при доставките и логистиката; и както винаги стоим до тях, до нашите служители и до обществото по всеки възможен начин. Имайки това предвид, ние виждаме най-големия натиск, който се усеща в наши дни, при лицата на първа линия в борбата срещу пандемията. Ето защо eMAG България се присъединява към националната кампания на Българския Червен кръст #ЗаедноСрещуCOVID-19. Вярваме, че във времена като тези и малките жестове на съпричастност могат да доведат до огромна промяна и че колкото по-скоро се реши здравната криза, толкова по-бързо като общество ще можем да възстановим нормалния си режим на дейност и по този начин ще бъде овладяно и задълбочаването на икономическите последствия“, обяснява Андрей Попеску, директор на eMAG България.

„Днес, когато всички ние сме изправени пред голямо изпитание, породено от световната пандемия от коронавирус, когато всички сме притеснени за собствения си живот и здраве и за живота на близките ни, единственият начин да се справим е да се обединим, да сме заедно. Това винаги е бил и стилът на работа на БЧК. Искам да благодаря на eMAG България, че се присъединиха към националната кампания на БЧК „Заедно срещу COVID-19” и ще предадат нашите послания на своята многобройна аудитория”, казва акад. Христо Григоров д-р х. к., председател на Българския Червен кръст.

eMAG дарява и 30 000 защитни маски на БЧК, продължавайки кампанията си за директни дарения, която към момента е осигурила над 150 000 маски (на стойност 174 800 лв.) за различни болници и организации, ангажирани с предоставянето на помощ и овладяването на кризисната ситуация.

eMAG е част от Naspers group и един от най-големите онлайн ритейли в Централна и Източна Европа. Групата от компании в Румъния и България е основана преди 19 години и скоро си спечелва репутацията на мултинационален експерт в електронната търговия с дейност в 4 държави (България, Унгария, Полша и Румъния). eMAG предлага в България повече от 100 000 свои продукта, а в Marketplace платформата си още над 900 000 артикула в много категории, включително телефони, телевизори, таблети, домашни електроуреди и други електронни устройства. eMAG.bg предлага също играчки, книги, стоки за дома и градината, продукти за красота и здраве, хоби, модни и спортни стоки. eMAG.bg се превърна в шопинг дестинация, предлагаща възможност за удобно пазаруване и през мобилно приложение. www.emag.bg

Advertisement

Българският Червен кръст е доброволна организация, която е част от Международното червенокръстко движение и се ръководи от неговите основни принципи: неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Чрез своята мрежа от доброволци в цялата страна БЧК подкрепя уязвимите хора в бедствени и кризисни ситуации. Посредством програми за обучение и дейности в полза на обществото допринася за облекчаване и предотвратяване на страданието във всичките му форми, закриля здравето и живота и осигурява уважение към човешката личност. www.redcross.bg

Continue Reading
Advertisement