Connect with us

Кино

Epic Drama представя Том Джонс – нов минисериал от създателите на Полдарк

Avatar

Публикувано

на

Epic Drama Tom Jones v8c PORTRAIT POSITION TALENT

снимка: Epic Drama

Този ноември Epic Drama ще поднесе на зрителите си най-новата адаптация по класическия роман на Хенри Филдинг „Том Джонс“. Главозамайваща история от четири части за едноименния герой в заплетеното му търсене на истинската любов очарова и скандализира читателите още от публикуването си през 1749 г.

„Том Джонс“ е ексклузивна премиера по Epic Drama в Централна и Източна Европа от 1. ноември всяка сряда в 22:00 часа.

Новата интерпретация спазва обещанието си, описано от Wall Street Journal като “разкошна лудост в похотливата, прашна и едро-гърда Джорджианска Англия”.

Същевременно Radio Times коментира, че “първото нещо, което се забелязва относно сериала е неговата естетика“. Колоритът е от блестящо синьо и ярко зелено и всичко е великолепно осветено, от слънчевите екстериори до приглушените от свещи интериори.

Advertisement

Чуждестранната ТВ критика също признава феноменално силния актьорски състав, предвождан от Соли Маклауд (The Rising) в ролята на нашия герой Том, рамо до рамо със Софи Уайлд (You Don’t Know Me) в ролята София Уестърн и най-вече носителката на награда „Еми“ Хана Уадингтън като изкусителната Лейди Беластън.

Изоставен като бебе, спасен и осиновен от провинциален джентълмен на име Скуайр Олуърти, Том израства като възпитан и добре-изглеждащ, свободен по дух и много популярен сред дамите. Но той не може да се откъсне от своето ниско потекло. Така че, когато се влюбва в заможната наследница София Уестърн и тя се влюбва в него, техните семейства се обединяват срещу тази връзка.

Том е изгонен позорно, а София бяга от дома си, за да избегне принудителен брак с Уилям Блайфил, наследникът на „Парадайз Хол“.

София е готова да даде всичко за Том – докато не научава, че той изглежда е неспособен да каже “не” на серия от авантюристични флиртове с други жени, които среща. И двамата завършват в Лондон, изправени пред хитростите и капризите на лелята на София, примамливата, но опасна Лейди Беластън, която няма да се спре пред нищо, за да унищожи тяхната любов.

София бързо научава, че животът на една млада жена в лондонското висше общество може да бъде жесток и опасен. Дали Том ще може да убеди София, че е способен да ѝ бъде верен? Дали любовта наистина побеждава всичко?

Advertisement

За поддържащите роли за този вълшебен минисериал е подбран набор от познати имена и според критиците, голяма част от тях са селектирани перфектно. Джеймс Флийт (Bridgerton) като Скуайър Олуърти, сърдечния приемен баща на Том; Алън Армстронг (Breeders) като Скуайър Уестърн, впиянчения, но любящ дядо, както и носителката на награда Оливие Шърли Хендерсън (Happy Valley) в ролята на леля Уестърн.

Тамзин Мърчант (Carnival Row) е Софиината леля Хариет, с Джулиън Ринд-Тут (Britania) e нейният войнствен съпруг, Фицпатрик. Сузана Филдинг (This Time with Alan Partridge) е в ролята на Мисис Уотърс.

Носителят на награда BAFTA Даниел Ригби (Black Mirror) е опозореният учител Партридж, който се сприятелява с Том в неговото пътуване; Джеимс Уилбрахъм (In My Skin) е киселият братовчед на Том – Блайфил. Фелисити Монтегю (The Durrels) е в ролята на Мисис Уилкинс, сприхавата икономка на Олуърти. Дийн Ленъкс Кели (Jamestown) e превърналият се в бракониер ловен надзирател Блек (Черния) Джордж, а отличената актриса Ленъкс Кели (Coronation Street) е неговата дъщеря Моли, която очарова младия Том.

Epic Drama Ви кани да се сгушите пред телевизора този ноември с одеяло и чаша топъл шоколад и да се насладите на очарователния нов сериал от четири части „Том Джонс“ – всяка сряда от 22:00 часа, от 1 ноември.

Advertisement

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria, както и YouTube канала на Viasat World Bulgaria.