Открийте ни и в

Tехнологии

ERP.BG подкрепя създаването на софтуерни приложения за опазване на околната среда

Avatar

публикувано

на

ERP.BG подкрепя създаването на софтуерни приложения за опазване на околната среда 141

Тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти ще се проведе в Бургас на 24 март. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Темата на хакатона, подкрепен от ERP.BG е „Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас“, а амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. ERP.BG ще избере една от най-добрите разработки и ще предостави възможност за включването й в продуктовия каталог на EnterpriseOne® – една от първите ERP платформи със собствен интерфейс за разработка на приложения от външни разработчици.

Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама души, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите, а общият награден фонд е на стойност над 2 000 лв.

Събитието се организира от катедри „Компютърни системи и технолгии“, „Компютърни и информационни технологии“ и Студентски съвет към университета „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ”, съвместно с Община Бургас, „Технологика“, Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Професионална гимназия по Механотехника и Електроника, Професионална гимназия по Електротехника и Електроника “Константин Фотинов“ и Професионална Гимназия по Химични Технологии „Академик Н. Д. Зелинский“.

Реклама