Connect with us

Спорт

„Extreme E” потвърди подновяването на договора си с Eurosport

Avatar

Публикувано

на

снимка: Extreme E

Вълнуващото офроуд състезание за електрически автомобили „Extreme E” ще продължи да си партнира с гиганта Warner Bros. Discovery, след като подписа ново многогодишно споразумение, което ще помогне на милиони почитатели на моторните спортове в Европа да получат най-доброто отразяване на надпреварата на живо или в стрийминг платформите на Eurosport.

Висококачественото отразяване на сериите „Extreme E” ще включва вълнуващо разнообразие от програмно съдържание – не само прякото излъчване на състезанията, но също така и предаване с избрани моменти от стартовете, както и възможността зрителите да избират кога и какво от състезанията да гледат „при поискване“ (on-demand). Всичко това с коментара на най-добрите експерти в моторните спортове.

Споразумението ще осигури на „Extreme E“ излъчване в над 50 територии, което е и най-разширеното телевизионно партньорство за сериите. Телевизионното отразяване ще бъде достъпно редом до други важни и атрактивни събития в моторните спортове, каквито са Формула Е и Световния шампионат по издръжливост (организиран от международната федерация по мотоциклетизъм ФИМ), който включва и легендарните 24 часа на Льо Ман.

Новаторските електрически серии включват десет състезания в изключително предизвикателни и отдалечени кътчета на света, които са негативно повлияни от климатичните промени и човешкия фактор. Важна цел на „Extreme E“ е да повиши вниманието на зрителите към тези проблеми, предлагайки им не само надпревара от световна класа, но и възможност да се вдъхновят и да осъзнаят необходимостта от това да помислят за своето лично влияние върху околната среда.

Advertisement

Управляващият директор на „Extreme E“ Али Ръсел заяви: „Доволни сме да продължим и разширим нашето партньорство с един от най-разпознаваемите в света телевизионни оператори – Eurosport. Тяхното глобално покритие ще ни позволи да обърнем внимание на ключовите климатични проблеми на местата, където се провеждат надпреварите, докато предлагаме на зрителите впечатляващи състезания. Тази нова многогодишна сделка ще осигури възможността да покажем таланта на пилотите си, зелените технологии и усилията ни за осигуряване на устойчиво развитие на ангажираната ни аудитория. Присъствието ни в портфолиото от моторни спортове на Eurosport ще ни помогне и в промотирането на зелената мобилност, която всъщност е бъдещето на планетата.“

Троян Пайо, главен вицепрезидент „Придобиване на спортни права и синдикация“, Warner Bros. Discovery Europe, коментира: „Щастливи сме да подновим партньорство си с „Extreme E“, което ни позволява да засилим нашето разнообразно съдържание от състезания в моторните спортове, което продължава да е мост между милионите запалянковци и най-вълнуващите състезания на две и четири колела. Дълбочината и широчината на нашите канали и платформи в Европа ни прави перфектният партньор за телевизионно излъчване. В добавка, след като капитализираме нашите способности за разказване на истории, ние ще продължим и мисията си да насочим светлината към проблемите с околната среда и чрез съвместната ни работа с „Extreme E“ да демонстрираме силата на спорта, който може да вдъхнови устойчивото ни бъдеще.“

Календар на сезон 4:
Саудитска Арабия
17-18 февруари 2024

Европа, очакван анонс
13-14 юли 2024

Сардиния, Италия
14-15 септември 2024

Advertisement

Сардиния, Италия
21-22 септември 2024

САЩ
23-24 ноември 2024

Повече за „Extreme E“ на www.Extreme-E.com 

Continue Reading
Advertisement