Connect with us

Музика

FANFARE CIOCARLIA ТРЪГВА НА ТУРНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Avatar

Публикувано

на

Fanfare Ciocarlia by Arne Reinhardt

Brazzobrazzie 2015_Poster
С концерта в рамките на четвъртото издание на фестивала за духова музика Brazzobrazzie започва поредното световно турне на легендите на ромския брас Fanfare Ciocarlia. Огнените музиканти от Румъния, за които всеки албум е равен на награда (последната е от 2014: top of the World Music Charts Europe за последния им албум Devil’s Tale), пристигат в София на 20-ти февруари за “горещо шоу” на 21-ви.

След участието им в столицата ни, където от 19 до 21 февруари животът ще е брас, Fanfare Ciocarlia ще подлудяват публиката в Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, …

От концерта по случай връчването на Нобеловите награди в Осло до Royal Albert Hall, от София до Мелбърн, от Токио до Тулуза, от “С глава в стената” (Фатих Акин) до културния обмен с Америка в “Борат” (Саша Барън Коен), от 1997 и с повече от 1200 концерта, световноизвестният духов оркестър от малко селце в североизточна Румъния се справя с предизвикателството едновременно да забавлява и да поддържа жив истинския дух на ромската музика. Когато Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига) се качи на сцената, публиката получава 100% автентична ромска музика. И винаги иска още.

Лондонският Times описва звученето на бандата, която харесват и пънкарите, и феновете на джаза и фънка, и почитателите на класическата музика, като “чудовищно мощно”. Чудовищно мощен, луд, невъздържан, необуздан, невероятен – тези прилагателни ще ви трябват, когато се опитвате да разказвате за концерта на Fanfare Ciocarlia на 21 февруари в рамките на фестивала Brazzobrazzie.

Предупредени сте: никой не го прави по-добре, по-силно, по-бързо, по-фънки от Fanfare Ciocarlia.

Ето какво се заканиха и музикантите от Fanfare Ciocarlia на публиката на фестивала: https://www.youtube.com/watch?v=rKSR-UodJ8w#t=14.

Advertisement

Четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie, ще се проведе от 19 до 21 февруари 2015 в Sofia Live Club.

Най-цветното музикално събитие, организирано от Брас Асоциация, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, вече обяви богатата си международна програма – шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,… И, разбира се, с двете задължителни съставки  – мощни брас и страст.

Билети за фестивала – в мрежите на https://eventyard.net/, http://ticketportal.bg/ и на http://www.ticketplus.bg/, както и в Билетен център на НДК.

Fanfare_Ciocarlia_by_Arne Reinhardt

 

ПРОГРАМА  НА BRAZZOBRAZZIE 2015

Advertisement

19 февруари

V.S.O.P.

Funky Miracle

 

20 февруари

Advertisement

Radio Zastava

Ottoni Animati

 

21 февруари

Zuralia Orchestra

Advertisement

Fanfare Ciocarlia

DJ Support by DJ Oto

 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement