Connect with us

Lifestyle

Fashion Days стартира iPad приложение за пазаруване

Avatar

Публикувано

на

fashion days

Швейцарската компания Fashion Days, модна дестинация номер едно в Централна и Източна Европа пусна специално приложение за пазаруване през iPad. С него разнообразието от близо 200 000 модни предложения от над 500 бранда става още по-лесно достъпно.

Това е първият онлайн магазин в страната ни с подобно приложение. То ще улесни пазаруването на модни продукти по всяко време и навсякъде – в унисон с динамичния живот на съвременните жени и мъже.

Апликацията за iPad е интуитивна и лесна за употреба и ползва предимството на таблета – предложенията могат да бъдат разглеждани в движение и по-добре, отколкото от екран на смартфон. По-големият екран на таблета е максимално добре оползотворен, продуктите се виждат в големи, висококачествени изображения, което позволява те да се разглеждат по-детайлно. Приложението на Fashion Days вече е достъпно в App Store и всеки може да се възползва от него напълно безплатно. Очаква се в близко бъдеще Fashion Days да пусне и мобилна апликация за Android.

„Новото приложение за iPad е още една стъпка към това да постигнем възможно най-лесен и бърз достъп до огромното продуктово разнообразие, което поддържаме в наличност. За целта наскоро пуснахме и ново навигационно меню в онлайн магазина, което вече позволява търсене на продукти по различни критерии – за жени или за мъже, по марка, продуктова категория и по актуални предложения. С всичко това се стремим да гарантираме още по-приятен и удобен шопинг за клиентите ни.” – отбеляза Евгения Маркова, Директор бранд маркетинг на Fashion Days. „Днес модата се случва навсякъде – можем да намерим вдъхновение за личния ни стил буквално във всяко нещо в ежедневието ни. Затова и искаме да сме на разположение на нашите клиенти през повече канали, така че те винаги да могат да се възползват от предложенията на любимите си марки” – добави тя.

С пускането на новото приложение за iPad се очаква покупките през мобилни устройства в онлайн магазина на Fashion Days да нарастват с още по-големи темпове. През последните три месеца (май-юли) мобилните продажби на компанията достигат до 31% от всички продажби.

Тези постигнати резултати и решението Fashion Days да пусне приложение за iPad са в съответствие с тенденцията за динамично развитие на онлайн пазаруването, особено на това през мобилни устройства. Изследване на IBM посочва, че използването на мобилни устройства за пазаруване в бъдеще ще се увеличава. Делът на хората, които ползват технологиите през всички канали и базират своя избор в зависимост от това дали търговецът им предоставя тази възможност, вече е 12%. В България според проучване на Digitribe и Pragmatica потребители използват интернет на все по-разнообразни места и стават и все по-мобилни – 73,5% е ръстът в употребата на смартфони през 2013. Делът на таблетите нараства – 12.6% са ползвателите от общия брой интернет потребители спрямо едва 5.4% през 2012 г. Близо 69% използват повече от едно устройство за достъп до интернет.

Advertisement