Connect with us

Lifestyle

Flip получава още 6,5 милиона евро финансиране от eMAG Ventures

Avatar

Публикувано

на

flip team

снимка: ПР

Стартът на Flip.bg в България през юни 2022 г. е началната стъпка от плановете за разширяване в Централна и Източна Европа на първия румънски маркетплейс за употребявани и сервизирани телефони.

След първоначалната си подкрепа за технологичния стартъп сега eMAG Ventures, собственост на Dante International,  инвестира още 6,5 милиона евро във Flip, които вече са част от eMAG Group, собственост на Dante International. С това общата инвестиция става 8 милиона евро, което показва доверието в отдадеността на екипа, правещ възможни както развиването на услугите на платформата в Румъния, така и навлизането й в България. Flip ще продължи ускореното си разширяване на международния пазар.

За по-малко от три месеца от стартирането на платформата в България над 2000 местни клиенти вече са се възползвали от услугите ѝ. Амбициите на Flip.bg са да събере повече от 20 000 доволни потребители до първата си година у нас. Междувременно на румънския пазар повече от 100 000 клиенти са се обърнали към Flip, за да продадат или купят телефон на изкушаваща цена.

Над 75% от моделите, продавани чрез Flip, са iPhone, което доказва на практика ангажимента на платформата да предлага наистина конкурентно съотношение цена/качество. До момента най-търсените модели са iPhone 11 и iPhone SE 2020.

Advertisement

Над 99% от клиентите, закупили телефон от Flip.bg след старта му в България, са останали доволни от покупката си. Това се дължи на достъпните цени за сервизирани телефони, които изглеждат и работят като нови, както и на обстоятелството, че цялото потребителско изживяване в платформата е максимално опростено и функционално.

Flip.bg предлага и осигурява на всеки, закупил сервизиран телефон, същите законови условия, които клиентите имат при поръчка на нов смартфон, както и следните търговски условия, а именно:

  • 24 месеца гаранция;
  • 30 дни право на безплатно връщане;
  • безплатна доставка с Еконт навсякъде в България;
  • проверка на пратката при доставка.

Телефоните, продавани във Flip.bg, се проверяват и реновират от специалисти чрез повече от 30 теста. Така устройствата получават втори живот, като разликите между тях и новите телефони са почти незабележими, за разлика от цените на реновираните телефони и тези на чисто новите.

Клиентите, които поръчват сервизиран телефон от Flip, могат да спестят до 40% от цената на ново устройство, като заедно с това дават своя принос за опазване на околната среда, тъй като по този начин дават нов живот на употребявани смарфони.

Основана през 2019 г. в Румъния, Flip е маркетплейс платформа за търговия с употребявани и сервизирани телефони, оперираща в Румъния и България. Flip цели да революционизира начина, по който хората продават и купуват употребявана електроника онлайн. От октомври 2021 г. компанията е част от eMAG Group, собственост на Dante International

Платформата предлага отлично потребителско изживяване, високо качество, прозрачност и сигурност за купувачи и продавачи на смартфони, спестявайки им време и пари. Умният начин за покупка и продажба на телефони онлайн, Flip предлага проверени употребявани телефони с 24-месечна гаранция и чувствително по-ниски от пазарните цени на нови устройства. За повече информация посетете www.flip.bg.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement