Connect with us

Tехнологии

Game Evolution 2016 започна

Avatar

Публикувано

на

Game Evolution 1a

снимка: PR

От вчера зала „Арена Армеец София“ посреща гостите на дългоочаквания фестивал за електронни и традиционни спортове Game Evolution. Началото на първото издание на фестивала беше поставено с експлозивна церемония в лицето на Касадин – триметров прототип на култoвия герой от League of Legends, изработен ръчно специално за посетителите на голямото събитие.

„Изумително е как една индустрия за близо 4 милиарда щ.д. и милионна аудитория по цял свят все още търси своето място на българския пазар. Въпреки опитите на наши колеги и приятели през последните няколко години да покажат ползите от електронните спортове на широката публика, все още битуват остарели и необосновани предразсъдъци в обществото и бизнес средите в страната по отношение на този сектор“, коментира Димитър Александров, организатор на Game Evolution. „Светът не спира да се дигитализира и електронните игри отдавна доказаха, че помагат за развитието на редица практически умения като креативност, аналитичност и самодисциплина – умения, които намират своето дългосрочно приложение в най-различни професионални сфери.“

Освен с много изненади и награди Game Evolution зарадваха посетителите и със своите водещи – актьорът Александър Кадиев и музикалният продуцент Еди Казасян ще поддържат високия тонус на публиката през трите дни на фестивала. Сашо, който е прикрит фен на електронните игри, ще се погрижи действието на главната сцена да е на пълни обороти, а Еди ще застане до феновете на високия адреналин и традиционните спортове.

Фестивалът, който се провежда с официалната подкрепа на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“, предлага активности в три основни направления:

Електронни спортове: Турнирите са с гарантиран награден фонд от 21 000 лв. и включват едни от най-популярните електронни игри – League of Legends, CS:GO, Hearthstone, Overwatch и Warcraft 3. Футболният хит FIFA се играе на 20 плейстейшъна, разположени в специално студио с реален футболен коментатор. Турнирите, които са най-големи за региона на Балканите, имат и чуждестранно участие на предварително класирали се отбори от Румъния и Гърция.

Advertisement

Традиционни спортове: Пред залата се провежда турнир по стрийт баскетбол и забивки под егидата на Българската федерация по баскетбол с награден фонд от 1 000 лв. Турнирът се провежда в три възрастови групи – момчета и момичета до 15 г., момчета и момичета до 18 г. и мъже и жени над 18 г. Също така отборът по американски футбол „Булдозер“ ще разкаже повече за един от най-популярните спортове отвъд океана, както и има скейт зона със свободен достъп.

 Други: Най-добрите танцьори по фънк, b-boying (брейк) и хип-хоп се състезават в танцовите битки Dance Evolution със специалното участие на „боговете на танца“ Remi, Teos и Jimmyboy. На голямата сцена ще се качат 24-ма от най-добрите танцьори от цялата страна, разпределени в 8 отбора по трима души. Те ще се борят в танцови битки 3:3, като ще видим колаборации между трите стила в един отбор. Екипът, който покаже най-завидни умения, ще грабне първата награда от 1 200 лв. Също така ще има косплей конкурс, като победителите ще бъдат избрани от световно известните представители на Италия на тазгодишното издание на World Cosplay Summit – Desire ‘Daisy’ Tirolo и ‘Vale Imriel’ Notari. Предвидена е и специално обособена рейсинг зона с 4 напълно оборудвани седалки и най-модерни очила за виртуална реалност.

„Първото издание на Game Evolution несъмнено е едно много амбициозно начинание, което нямаше да успеем да сбъднем без моралната и финансова подкрепа на нашите партньори и колеги от цялата страна. Благодаря от името на организацията за гласуваното доверие, което сме твърдо решени да оправдаем и през 2017 г.“, допълни Димитър Александров.

За гостите на фестивала, които няма къде да отседнат и не искат да пропуснат гейминг събитието на годината, Game Evolution предлагат пакет за настаняване на преференциална цена; входът за деца до 6 години е свободен, а пенсионерите и хората с увреждания се ползват от 50-процентно намаление.

Намерете повече информация за фестивала на адрес на www.gameevolve.com и във фейсбук страницата на Game Evolution www.facebook.com/GameEvolutionOfficial. Билетите могат да бъдат закупени в мрежата на www.eventim.bg, както и на място по време на събитието.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement