Connect with us

Lifestyle

Garnier вече е официално сертифициран от Cruelty Free International

Avatar

Публикувано

на

Photo 1 1

Всички продукти на бранда получиха сертификация по програмата Leaping Bunny, че са създадени без тестове върху животни

Garnier, един от водещите глобални козметични брандове, получи сертификат от Cruelty Free International по програмата Leaping Bunny. Той удостоверява, че всички продукти на марката са без тестове върху животни. Това е огромен скок не само за Garnier, но и за козметичната индустрия като цяло.

Мишел Тю, главен изпълнителен директор на Cruelty Free International, коментира: „Garnier е глобален бранд, познат на всички нас. Да се работи с тях, за да се сложи край на опитите с козметика върху животни и те да станат официално част от програмата Leaping Bunny на Cruelty Free International, е истинско постижение. Отне ни доста време, но Garnier направиха старателна оценка на всички свои доставчици и снабдители и ние сме напълно уверени в резултатите.

Програмата Leaping Bunny изисква от брандовете да направят обстойна проверка по цялата си верига на доставки, включително всички суровини и отделни съставки. Сертификат се дава на всички крайни продукти на бранда – отделни продукти или артикули не могат да бъдат сертифицирани самостоятелно.

За Garnier процедурата по одобрение изискваше да получи декларации от повече от 500 доставчици от цял свят, които дистрибутират над 3000 различни съставки за продуктите на бранда. В продължение на много месеци Garnier и Cruelty Free International работиха заедно, за да осигурят доказателства и да гарантират, че всеки продукт в глобалното портфолио на Garnier може официално да носи логото Leaping Bunny на Cruelty Free International – международно познатото Cruelty Frее лого. Този строг процес гарантира, че потребителите вече могат да купуват продукти на Garnier с пълната увереност, че те отговарят на строгите критерии на Leaping Bunny и са били създадени без тестове върху животни.

Ейдриън Коскас, глобален президент на Garnier, каза: Garnier е посветен на мисията за прекратяването на опитите с животни от 1989 г. насам. Да бъдеш официално одобрен от Cruelty Free International в рамките на програмата Leaping Bunny е истинско постижение и винаги е било важна част от нашата мисия „Зелена красота“ (Green Beauty). Днес Garnier прави още една решителна стъпка към превръщането си в напълно ангажиран, устойчив, прозрачен бранд, който доставя „зелена красота“ на всички нас.“ 

Днешната новина от Garnier е заслужено признание след една наистина забележителна 2020 година за бранда. През нея Garnier обяви инициативата си „Зелена красота“ (Green Beauty). Това е цялостна стратегия за постигане на устойчивост, която цели да трансформира всеки етап по веригата на производство на продуктите на Garnier и драстично да намали въздействието на бранда върху околната среда.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement