Connect with us

Музика

Gojira издава „Fortitude“

Avatar

Публикувано

на

image003

Gojira, снимка: Gabrielle Duplantier

2 пъти номинираната за награди Grammy® банда Gojira разкри детайли за дълго очаквания нов албум FORTITUDE, който ще излезе у нас на 30 април чрез Орфей Мюзик/ Roadrunner Records [корица на албума/трак лист вижте по-долу]. Бандата сподели и първия сингъл от предстоящия албум, “Born For One Thing”, наличен във всички стрийминг платформи и придружен от режисирано официално видео от Charles De Meyer, заснето във Франция и Белгия. Наличен за предварителна поръчка, FORTITUDE се откроява като първия албум на Gojira за пет години и продължение на номинирания за Grammy® LP MAGMA от 2016 г.

“Born For One Thing” представлява естествена еволюция за аплодираната френска банда – свръх фокусирана, но и нестабилна, предизвикателна, но и състрадателна. “Трябва да се научим да се абстрахираме от всичко, започвайки със съществените неща“, казва вокалистът/китарист Joe Duplantier за антиконсуматорското послание, което отчасти е вдъхновено от тибетските и тайландски философи, за които е чел през младежките си години във Франция.  “Притежавай по-малко вещи и дари това, от което нямаш нужда, защото един ден ще трябва да оставим всичко и ако не го направим, просто ще се превърнем в призраци, бродещи между измеренията“.

Записан и продуциран от Joe Duplantier в Silver Cord Studio – седалището на Gojira в Ridgewood, Queens – и миксиран от Andy Wallace (Nirvana, Rage Against The Machine), FORTITUDE е колекция от песни, апелираща човечеството да си представи нов свят—и да го направи реален. Първоначално бандата полага основите на FORTITUDE миналата година с изненадващото пускане на сингъла “Another World.”  NPR похвалиха трака с думите “апокалиптичен хит”, докато STEREOGUM заявиха, че “Gojira са едни от най-важните ъндърграунд метал институции на този век“. Заслужил  #1 позицията в „5 Най-очаквани албуми през 2021” на REVOLVER след гласуване на феновете, “FORTITUDE“ продължава традицията през цялата кариера на Gojira за впрягане на музиката им като средство за екологичен активизъм с песни като “Amazonia” и “The Chant”, не само за изследване на критични случаи, но и с цел да подтикне слушателите да предприемат действие.

С MAGMA през 2016 Gojira намират сила—и успех от различен вид—с необикновеното отдаване към себеразсъждение. Много персоналният запис, писан в памет на покойната майка на братята Duplantier, е болезнена и показателна повратна точка за френската група. Албумът донесе на бандата две номинации за награди GRAMMY – ‘Най-добро метъл изпълнение‘ и ‘Най-добър рок албум’, като при излизането си MAGMA стигна до #1 позицията в класацията на BILLBOARD ‘Hard Rock Albums’, първата за френската банда.  MAGMA също се затвърди като един от най-аплодираните албуми за 2016, печелейки престижната титла от METAL HAMMER “Албум на годината”, като също така се приземи и при “Toп 20 метал албуми за 2016” на  ROLLING STONE и в категориите “Топ 50 албуми за 2016” / “Toп 10 метъл албуми за 2016” на CONSEQUENCE OF SOUNDS.

Advertisement

Широко очакваните дати за турнето на Gojira в подкрепа на Deftones са пренасрочени за 2021. Вижте датите по-долу и, за повече информация относно международните изпълнения на живо от Gojira, посетете www.gojira-music.com.

Continue Reading
Advertisement