Connect with us

Дръм и Бас

H.M.S.U. представя BrokenBalkanz Festival 2016: Повече от 40 часа Drum&Bass на открито!

Avatar

Публикувано

на

Това лято, за 16-та поредна година, H.ard M.usic and S.ound U.nited (H.M.S.U.) има удоволствието да покани всички почитатели на Drum & Bass културата на традиционния и единствен по рода си фестивал в Източна Европа BrokenBalkanz Festival 2016. Фестивалът ще се проведе на 22, 23 и 24 юли 2016 в природен парк “Витоша”.

Това е най-дълго съществуващият фестивал на открито с дръм и басс фокус в региона, но и най-дълго провежданият фестивал в България изобщо.

Първото издание на фестивала е през 2001 година и вече 16 години BrokenBalkanz обединява продуценти, диджеи, професионалисти и фенове от различни страни в едно 48-часово музикално преживяване под открито небе. Събитието се радва на нарастваща популярност не само сред българската публика и тази в съседните държави, но и отвъд Балканите. Всяка година BrokenBalkanz привлича повече от 1500 посетители, като отзивите красноречиво показват ежегодния успех.

Тази година дръм и басс маратонът ще се проведе отново на Стамболова Поляна, при Хижа Момина скала на Витоша. На височина 1485 м, BrokenBalkanz се отличава и като един от малкото летни фестивали, провеждани на подобни планински височини. Безплатният къмпинг е другият запазен знак на събитието и го прави безпрецедентен за България и целия Балкански полуостров. В дневната част програмата са включени и голямо разнообразие от културни, образователни и спортни занимания.

От 22 до 24 юли 2016 г. Балканите ще се обединят под звуците на разнообразни жанрове, поднесени на публиката от над 25 международни гости и още толкова родни артисти на световните ниво. Почти всички балкански държави имат свои горди представители в тридневната програма на фестивала. За някои от тях това ще бъде първа поява на сцената на BrokenBalkanz, а други са радвали феновете в миналогодишни издания и са неразделна част от Балканското дръм и басс семейство.

Advertisement

Smooth, Hallucinator, MsDos, Disphonia, FreqAX, Darko Stepic и много други от гостите на фестивала са едни от най-изтъкнатите продуценти и диджеи на страни като Словения, Гърция, Македония, Хърватска, Сърбия, Косово, Словакия, Румъния и дори Италия. Всички те ще се обединят в програмата на BrokenBalkanz 2016 и гарантират на посетителите висококачествен дръм и басс във всяка от разновидностите на стила.

Освен музикалната програма, H.M.S.U. и техните партньори са предвидили множество културно-образователни активности, креативни забавления, спортни игри и други.

Continue Reading
Advertisement