Открийте ни и в

Музика

Happy BASSday или стани част от шевицата!

Avatar

публикувано

на

Happy BASSday или стани част от шевицата! 141

Красотата и уникалността на българската шевица носи в себе си много символика и е олицетворение на народните ни обичаи. Но събитието Happy BASSday ще пренесе нейните автентични традиции в една неподправена музикална симбиоза.

Първите бодoве в шевицата ще избродира новият фюжън проект на Хорхе, познат като диджеридуто на група „Оратница“. Проектът носи фънки името „The Groovin’ Pipers“ и умело съчетава нетипично звучене на гайда и твърдия саунд на рок инструменти.

Следващи в програмата са десетилетната група „Мерудия“. Те ще втъкат техните характерни „urban roots“ шарки в бас бродерията. Ще се вплетат с Християн и Ася, които са членове и на „Оратница“, празнуващи своя 8-ми рожден ден. От своя страна пък секстетът ще включи в сета си Весо от „Мерудия“, който ще украси с няколко бода орнаментите на групата. Кои други гости ще се включат, за да придадат още повече нюанси на шевицата, ще разберете съвсем скоро.

Специални заслуги за отличителното звучене на албума „Фолктрон“ на „Оратница“ имат High Roll (HMSU / Formation Records), направили популярния ремикс на парчето „Желкя“. Приятелството, което се зароди между бандата и дуото още тогава, сега ги изпраща заедно на шоу в Берлин на 8-ми декември. А публиката на Happy BASSday ще може да ги види в една вечер само след няколко дни.

Но преди самото афтърпарти да започне, артистите отЦирк де ла Люлин“ ще предизвикат УАУ ефекта, който такъв двоен рожден ден заслужава. 

Всичко това ще бъде дълбоко вплетено в едно на 4 ноември oт 21:00 ч. в клуб *MIXTAPE 5*.

Стани част от шевицата. Бъди един от бодовете и заедно с твоите приятели избродирайте баса!

Билети: https://www.ticketlogic.bg/happy-bassday-oratnitza-merudia-afterparty-high-rol/29656

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/275694739501397/

Продължете понататък
Реклама