Открийте ни и в

Lifestyle

Havas пресъздаде България за всички българи и чужденци, които искат да открият нейните вълшебни кътчета

MIKA

публикувано

на

През есента на 2019 г., една от най-големите комуникационни групи в България и в света, бе избрана от Министерство на туризма, за да създаде единен криейтив макет (базова творческа концепция) и рекламни продукти, за нейното приложение, за интегрираната рекламна-комуникационна платформа на Бранд България.

Така агенцията пое отговорността, но и честта да представи държавата ни и нейната необятна красота, както пред всички българи, така и пред света.

Екипът на проекта включваше близо 100 души, специалисти в създаването на творчески решения и продукти, стратегии и рекламни кампании, както и продуцентски и снимачен екип, актьори и разбира се безброй красиви кътчета от България.

Екипът пропътува стотици километри, за да открие любими, забравени или непознати дестинации в страната. А целта беше една – да напомни за нейната красота на тези, които може би са я забравили и да я представим на тези, които тепърва ще я открият сами за себе си.

В резултат на над 7 месеца труд и желание, да се покаже любимата страна, такава каквато я познаваме, бяха създадени:

 • Единен криейтив макет, включващ:
  • Креативна идея за бранд България;
  • Разработени хедлайни и творчески послания;
  • Визуална идентичност;
  • Графика, дизайн и композиция;
  • Единна линия за доразвиване и приложение на творческата концепция в различните канали;
 • Наръчник на бранд България на български и английски език, съдържащ:
  • Лого и правила за употреба;
  • Типография – графични символи и шрифтове, правила за употреба;
  • Цветови палитри;
  • Фотографии, видеоматериали, звук – правила за създаване и адаптация;
  • Правила за използването и адаптирането на криейтив визии, послания, видеоматериали за различни комуникационни канали;
  • Правила за създаването на презентации, видеопрезентации и други комуникационни инструменти;
  • Базова творческа концепция (Единен криейтив макет, креативна идея за бранд България, разработени хедлайни и творчески послания, визуална идентичност, графика, дизайн и композиция, единна линия за доразвиване и приложение на творческата концепция в различните рекламни продукти).
 • Телевизионни клипове на български и английски език с три времеви версии – 15, 30 и 60 сек. по девет теми или общо 54 телевизионни клипа;
 • Радио спотове на български и английски език в 30 сек. версия по девет теми или общо 18 радио спота;
 • Ключови визии на български и английски език, общо 92 визии;
 • Уеб банери на български и английски език, общо 654 броя;
 • BTL продукти на български и английски език, общо 126 броя;

Виртуален сървър, който да приюти всички създадени продукти и техните сурови материали, който да се използва в бъдещите интегрирани комуникационни и рекламни кампании на Министерство на туризма на Република България.

Повече за проекта може да видите тук

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 14 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 15 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 15 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 15 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 16 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 18 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 19 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 20 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 21 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо