Открийте ни и в

Lifestyle

Havas пресъздаде България за всички българи и чужденци, които искат да открият нейните вълшебни кътчета

MIKA

публикувано

на

През есента на 2019 г., една от най-големите комуникационни групи в България и в света, бе избрана от Министерство на туризма, за да създаде единен криейтив макет (базова творческа концепция) и рекламни продукти, за нейното приложение, за интегрираната рекламна-комуникационна платформа на Бранд България.

Така агенцията пое отговорността, но и честта да представи държавата ни и нейната необятна красота, както пред всички българи, така и пред света.

Екипът на проекта включваше близо 100 души, специалисти в създаването на творчески решения и продукти, стратегии и рекламни кампании, както и продуцентски и снимачен екип, актьори и разбира се безброй красиви кътчета от България.

Екипът пропътува стотици километри, за да открие любими, забравени или непознати дестинации в страната. А целта беше една – да напомни за нейната красота на тези, които може би са я забравили и да я представим на тези, които тепърва ще я открият сами за себе си.

В резултат на над 7 месеца труд и желание, да се покаже любимата страна, такава каквато я познаваме, бяха създадени:

 • Единен криейтив макет, включващ:
  • Креативна идея за бранд България;
  • Разработени хедлайни и творчески послания;
  • Визуална идентичност;
  • Графика, дизайн и композиция;
  • Единна линия за доразвиване и приложение на творческата концепция в различните канали;
 • Наръчник на бранд България на български и английски език, съдържащ:
  • Лого и правила за употреба;
  • Типография – графични символи и шрифтове, правила за употреба;
  • Цветови палитри;
  • Фотографии, видеоматериали, звук – правила за създаване и адаптация;
  • Правила за използването и адаптирането на криейтив визии, послания, видеоматериали за различни комуникационни канали;
  • Правила за създаването на презентации, видеопрезентации и други комуникационни инструменти;
  • Базова творческа концепция (Единен криейтив макет, креативна идея за бранд България, разработени хедлайни и творчески послания, визуална идентичност, графика, дизайн и композиция, единна линия за доразвиване и приложение на творческата концепция в различните рекламни продукти).
 • Телевизионни клипове на български и английски език с три времеви версии – 15, 30 и 60 сек. по девет теми или общо 54 телевизионни клипа;
 • Радио спотове на български и английски език в 30 сек. версия по девет теми или общо 18 радио спота;
 • Ключови визии на български и английски език, общо 92 визии;
 • Уеб банери на български и английски език, общо 654 броя;
 • BTL продукти на български и английски език, общо 126 броя;

Виртуален сървър, който да приюти всички създадени продукти и техните сурови материали, който да се използва в бъдещите интегрирани комуникационни и рекламни кампании на Министерство на туризма на Република България.

Повече за проекта може да видите тук

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Горещо