Connect with us

Музика

HAVASI представи Metamorphosis

Avatar

Публикувано

на

642hf9 metamorpho preview m3

След интензивен двугодишен период за HAVASI, изпълнен с вдъхновение, концерти и време в студиото, международно признатият композитор и пианист трансформира свои композиции в чисто нов албум. В Metamorphosis HAVASI усъвършенства оригиналните си творби с елементи на поп, рок, електронна музика и пълен симфоничен оркестър (Budapest Art Orchestra). Проектът от 10 песни е миксиран от носителя на награда Grammy за филмова музика Geoff Foster (The Dark Knight, Interception, Black Swan).

„Заглавието Metamorphosis символизира безкрайните възможности за създаване на нови неща. Като музикант се вдъхновявам от всички жанрове, от великите класически майстори до поп, рок, а сега и електронна музика – става дума за промяна и свобода. За първи път в кариерата си като композитор използвах елементи на електронната музика в центъра на някои от песните и ги съчетах със симфонично звучене. Metamorphosis символизира и трансформацията на самото пиано като създадохме няколко песни, които биха могли да променят представата на публиката за това как звучи „класическо пиано“, разказва HAVASI. „Общата тема със сигурност е чувството на надежда. И пианото. За мен музиката има изключителна сила.“

“Out Of The Woods” е откриващата песен на албума и е израз на почит към Vangelis, Jean-Michel Jarre и електронната музика, които са оказали голямо влияние върху изпълнителя. За „The Force“ HAVASI коментира:

„Обикновено свиря „The Force“ изправен, за да вложа повече сила в пианото и музиката. Някои хора може да си помислят, че това е за шоуто, но не, за тази песен трябва да вложа цялата тежест на тялото си, за да достигна това ниво на сила.“

Advertisement

След 30 години на сцената унгарският пианист, живеещ в САЩ, е овладял изкуството да създава необичайна музика и незабравими шоута на живо – съчетавайки пиано, оркестър, хор, вокалисти, визуални ефекти и акробатика, за да създаде един зареждащ спектакъл. С харизма на рок звезда HAVASI е продал повече от половин милион билета, а оригиналните му композиции са изпълнявани на най-известните места в света, включително нюйоркската Carnegie Hall, операта в Сидни, Wembley Arena в Лондон и Mercedes Benz Arena в Берлин.

Continue Reading
Advertisement