Connect with us

Lifestyle

HAY, Hermes, MUJI и Nespresso ще отбележат четвъртото издание на DESIGN IS

Avatar

Публикувано

на

BEAM coatrack for HAY 2

снимка: ПР

След три успешни издания на поредицата събития на Центъра за дизайн и иновации ГЕНЕРАТОР – DESIGN IS, за четвъртото се задава нещо голямо в продуктовия дизайн – студиото BIG-GAME в партньорство с Прототип, проект за изкуство и култура на Societe Generale Expressbank.

BIG-GAME е студио за интериорен и продуктов дизайн, създадено през 2004 г. и базирано в Лозана. Някои от големите клиенти на студиото са брандовете HAY, Hermes, MUJI, Wallpaper и Nespresso. В лекцията си в София на 28 ноември от 19:00 часа в ГЕНЕРАТОР един от основателите му – Elric Petit, ще сподели моменти от създаването на някои от техните продукти и ще разкаже за стандартите, които следват при създаването им.

BIG GAME Portrait

снимка: ПР

BIG-GAME описват продуктите си като семпли, функционални и оптимистични. Произведените от тях предмети са достъпни и лесно приложими. Те са автори както на продукти – мебели, предмети за бита, аксесорари, така и на интериори, сценографии, изложби. Носители са на награди като Swiss Design Award, the Wallpaper Design Award, the Good Design Award и още много. Техни произведения са включени в колекциите на институции като музея за модерно изкуство в Ню Йорк МоМА, Центъра Помпиду и др.

Advertisement

Сред най-известните продукти на BIG-GAME са Bold chair, лампата SMALLWORK за HABITAT, която беше забелязана на бюрото на френския президент Емануел Макрон. През 2014 г. правят впечатляваща инсталация за финалистите с конкурс, организиран от модната къща  Hermès.

Гостуването на BIG-GAME в София е част от DESIGN IS/ДИЗАЙНЪТ Е – серия от публични срещи с уважавани международни имена – новатори в дизайна. Форматът на ГЕНЕРАТОР има за цел да разкрие разнообразните аспекти на дисциплината и тяхното приложение за по-качествен живот. Чрез лекции, изложби и работилници публиката ще има възможността да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други. Целта на ГЕНЕРАТОР като пространство и екип е да показва силата на дизайна да променя живота ни към по-добро. В предишните две издания гости бяха британският дизайнер Даниел Чарни и едно от водещите световни дизайн студиа – холандското thonik, които са автори на дизайн идентичността на Амстердам, както и старши дизайнерът на Рено – Емануил Клисаров.

Събитията от серията ДИЗАЙНЪТ Е се случват с подкрепата на Prototype – платформа на Сосиете Женерал Експресбанк за култура и иновации.

Лекцията в ГЕНЕРАТОР на 28 ноември от 19.00 часа е на английски език и с вход 10 лв.

ГЕНЕРАТОР се намира в Бизнес център Витоша, Черни връх 47, източен вход,  София.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement