Connect with us

Музика

HAYES & Y ще свири на една сцена с The Kooks, Royksopp и Editors

Avatar

Публикувано

на

HayesY

Малко след големия успех на второто им EP, озаглавено „The only thing worse than an overpriced bottle of water” и участието им на SPIRIT of Burgas преди Kasabian, момчетата от Hayes & Y бележат нов триумф. Българската група получи покана да свири на Main Stage на фестивала Spellground в Румъния, редом до големи имена от алтернативната сцена като The Kooks, Röyksopp, Editors и Biffy Clyro.

Търсихме групи от региона, които да паснат на фестивала. Да паснат на визията и звученето му.” – споделя Julie Ioncescu /Spellground Festival/ – „Една българска компания, с която работим по различни проекти, ни изпрати да чуем няколко актуални групи и в момента, в който пуснахме записи на Hayes & Y в офиса, просто си казахме – Те са! В интерес на истината имахме нужда от групи за допълнителните 2 сцени, но след като попаднахме на тези момчета, решихме да разместим малко лайнъпа и да им дадем място на Main Stage.

Зад младата, но трупаща все повече активи индирок група стоят Радослав Лозански (китари), Ивайло Делев (бас) и Благослав Анастасов (вокали и китара). През 2015 г. Hayes & Y подгряваха хедлайнерите Kasabian пред повече от 10 000 души на Spirit of Burgas, а отскоро живеят и записват в Лондон. Тази година се очаква да излезе и новото им EP, подкрепено от базирания там лейбъл The Animal Farm. Бандата може да се похвали и с нов член – барабанистът Dennis Hallback.

Hayes & Y са избрани да забият на румънското крайбрежие на 14-ти август, преди на сцената да се качат молдовците “ZDOB Si ZDUB” и хедлайнерите за деня BIFFY CLYRO. Трите сцени по ивицата от Констанца до Нъводари ще съберат 17 международни и 53 румънски артисти в дните от 12-ти до 14-ти август. На мащабния фестивал ще вземат участие още WOLF + LAMB, AMBER RUN, OSCAR AND THE WOLF, FRITZ KALKBRENNER, DENNIS FERRER, SOUL CLAP, PILLOWTALK, NICK MONACO, DOCTOR DRU, AQUARIUS HEAVEN, CHOPSTICK & JOHNJON, ANDRE HOMMEN, LIFE ON PLANETS. От румънска страна ще се включат имена като Carla’s Dreams, Coma, Golan – live act, Gojira & Planet H, Les Elephants Bizarres, Pixels, ROA, RoadKillSoda, Robin & The Backstabbers, Satellites. Освен от България се очакват хиляди посетители от редица държави като Холандия, Франция, Русия, Полша, Сърбия, Гърция и дори Бразилия.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]poster_1[/media-credit]

Организаторите на Spellground са подготвили много специални изненади за меломаните като изключително атрактивни пакети за 2, 3 и 4-звездни хотели с включен тридневен пас за фестивала. Все още има ограничени места за къпинга, който е с гледка към плажа и напълно оборудван за максимален комфорт, със зона за почивка и медицински пункт. Възможностите за него също са за всеки вкус – от около 30 евро за двама за трите дни, до около 467 евро за четирима с включени тридневни пасове.

Допълнително ще бъде изградена и VIP-зона със специална гледка към главната сцена, отделен паркинг и бар, която ще бъде достъпна само за пълнолетни лица. Във всички други зони на фестивала децата до 12 години влизат без билет, но с придружител.

Advertisement

Билетите са на цени от 160 румънски леи или около 36 евро за един ден и 330 румънски леи или около 74 евро за три дни, включително и на входа.

Всички детайли по настаняването и билетите можете да намерите на http://spellgroundfestival.com/tickets-accomodation/?lang=en

 

Continue Reading
Advertisement