Открийте ни и в

Lifestyle

Heineken 0.0 предизвикателство в Walltopia

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

100% изпитание, 0% алкохол

В крак с актуалната световна тенденция за съчетаване на физическа активност, забавления и здравословен начин на живот, през май Heineken и Walltopiа предлагат три специални маршрута Heineken 0.0 в най-голямата зала за катерене в България – Walltopia Climbing & Fitness, София Тех Парк.

От 15 май до 15 юни трите интерактивни маршрута на Heineken 0.0. са отворени за любители и професионални катерачи. Всички желаещи да се включат, ще получат специална гривна, която да носят по време на своето предизвикателство. Дигиталната гривна ще „следи“ дали участникът ще преодолее избрания от него 0.0 курс. Всеки, който успее, ще може да я използва, за да отключи хладилника с Heineken и да се наслади на познатия освежаващ вкус, но с 0 % алкохол.

Heineken предизвиква любителите на спортното катерене да се включат и в специален индивидуален курс за начинаещи в Walltopia. Tренировките ще се състоят в 4 дни по 1 час всяка и ще бъдат водени от Емилиян Колевски, един от най-успешните български катерачи, участвал в снимките на филма „Критична точка“ 2.

За да тренират в Walltopia под вещото ръководство на един от най-добрите — Емилиян Колевски, феновете на екстремния спорт, трябва само да отбележат себе си и приятел в публикацията за играта на Facebook, за да получат шанс заедно да посетят залата и да опитат новата безалкохолна бира.

снимка: ПР

Heineken 0.0 е за спортистите, професионалистите, за отговорните и умерени хора, за всички тези, които държат на здравето и добрата си форма и има същия страхотен богат и балансиран вкус на бира, но —  с 0.0 % алкохол и само 69 калории.  А най-хубавото е, че вече може да се консумира навсякъде и по всяко време на деня и по време на спортните активности. Натуралните съставки на бирата са ценни за балансирания начин на живот и отлично подпомагат възстановяването на организма на спортуващите след физически натоварвания. С пълното изключване на алкохолно съдържание в Heineken 0.0, отпада и чувството на вина на консумиращия, а комбинацията на витамини от група Б, минерални соли, калий, силиций и магнезий превръща бирата в перфектното питие след спорт.

Спортното предизвикателство с безалкохолната Heineken 0.0 в Walltopia, ще бъде активно цял месец (до 15. 06. 2018) за всички желаещи да преодолеят един от трите маршрута.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Горещо