Открийте ни и в

Музика

Help Me Jones представят нов клип и албум

Avatar

публикувано

на

Help Me Jones представят нов клип и албум 141

Една от най-ексцентричните български групи –  Help Me Jones – представя нов видеоклип и втори краткосвирещ албум с песни изцяло на български!

Премиерата на EP-то „Витамин Сън“ ще се състои 7 юли от 20.00 часа в клуб Маймунарника (вход – свободен!), където публиката ще се наслади на концерт, съдържащ както новите им песни, така и на парчетата от първото им издание на български „Мракът свети“ от 2012-а година.

Поетични текстове, завладяващи танцувални бийтове и меланхолични мелодии – Help Me Jones безспорно са сред най-любопитните проекти на българската музикална сцена, а второто им EP е още една крачна напред в развитието на уникалния им стил – съчетание между синтпоп, ню уейв и диско. Важна част от идентичността им е и изключителното им сценично поведение – за всеки концерт триото се подготвя със специални костюми, които перфектно допълват нестандартната им музика.

Пилотният сингъл от „Витамин сън“ е песента „Тиха Среднощна Нега“ – романтичeн и абстрактeн калейдоскоп на емоциите и състоянията между блаженство и меланхолия на влюбените.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“601″]Vitamin Sun[/media-credit]

Парчето вече има и видео – дело на режисьора Мария Арангелова, оператора Владимир Михайлов и монтажиста Златка Калоянова, в което групата е заснета по време на реалните записи в студиото на Бойко Петков (група Клас). Искрен и естествен, клипът показва Марий Росен, Андрония Попова и Константин Тимошенко в интимна творческа атмосфера без да крие забавните гафове и неудобните моменти.

Това не е първото надникване на публиката зад кулисите на Help Me Jones, които са главни герои и в документалния филм „Help Me Jones: One Concert in Sofia“ , чиято премиера се състоя на Sofia Film Fest 2013.

Help Me Jones е трио, което обединява поезията на Марий Росен (режисьор, актъор, поет и певец), авторската електронна музика на Константин Тимошенко (композитор и DJ) и магнетичното присъствие на бек-вокала Андрония Попова (Nasekomix, Sentimental Swingers). Групата е създадена през зимата на  2008-а година, след като Марий и Костя се запознават на уъркшоп по видеоарт в Естония. Само месец след пускането на първите им парчета в уеб-пространството, те са поканени да участват на престижните музикални фестивали Exit в Сърбия и Mellow Music Festival в София.  След първото EP Мракът свети“ (2012) и официалния им дебютен албум Made In China (2013), Марий, Рони и Костя не спират да пишат музика, а списъкът със запомнящи се видеоклипове и концерти на престижни форуми се увеличава правопропорционално на феновете на проекта.

„Тиха среднощна нега“ можете да гледате тук: 

 

Help Me Jones са тук: https://www.facebook.com/HelpMeJones

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1481968368763108/

Реклама