Открийте ни и в

Tехнологии

HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на AndroidTM

публикувано

на

HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на AndroidTM 139

Смартфоните Nokia остават на челна позиция както при актуализациите на сигурността, така и при ъпгрейдите на Android OS според най-новото проучване на Counterpoint1. Данните сочат, че 94% от портфолиото на смартфоните Nokia се актуализира до най-новата версия на Android в рамките на една година от внедряването ѝ – най-бързото актуализиране на цялостно портфолио сред всички смартфон брандове. Тази седмица ъпдейтите до Android 10 завършват с актуализацията на Nokia 3.1 и Nokia 5.1.

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global:

„Ъпгрейдът на операционната система на един телефон е сложен процес, включващ работа с множество партньори и разнообразни тестове2. Ние сме изключително горди, че този процес при смартфоните Nokia е на водещата позиция в индустрията и той продължава да бъде основен приоритет за компанията. Така можем да гарантираме, че нашите клиенти се възползват преди останалите от последните иновации на Android, и то във всички ценови категории.“

За малко повече от 3 години смартфоните Nokia са били обновени общо 1000 пъти – значително постижение, доказващо неотменния стремеж на компанията винаги да гарантира на феновете най-актуалните функции в условията на най-висока защита.

В духа на пълната прозрачност, HMD Global обяви графика за ъпгрейд на портфолиото си5, готово за Android 11, до най-новата версия на операционната система. Внедряването е планирано да стартира още през четвъртото тримесечие на 2020 г. с новите модели Nokia 8.3 5G и Nokia 5.3. С оглед на ангажимента на компанията да предоставя еднаква поддръжка на смартфоните в цялото си портфолио, независимо от ценовите категории и периода на пускането им на пазара, собствениците на Nokia 2.2 и Nokia 8.1 също ще бъдат сред първите, които ще получат Android 11 тази година.

Чистият Android 11 на смартфоните Nokia е лесен за ползване и оптимизира работата на устройствата с опростен интерфейс и без излишно натоварване на дисковото пространство:

Управлявайте разговорите си: Поддържайте връзка с най-значимите за вас хора, като управлявате разговорите си в множество приложения за съобщения на едно място на вашия смартфон Nokia.

“Hey Google, show me my day” “: Със специалния бутон за Google Assistant6 или само с гласа ви, можете да получите „пълна картина“ на деня, а когато трябва да се съсредоточите или отпуснете, използвайте приложението “Дигитално благополучие“ и инструментите в него, като „Режим за концентрация“ и „Време за сън“.

Автоматично нулиране на разрешенията: В стремежа си да предоставя винаги сигурно и надеждно мобилно изживяване, смартфоните Nokia с Android 11 ще нулират разрешенията за приложения, които не са били използвани дълго време, като позволяват достъпа до лични данни само за най-активните приложения.

Телефоните Nokia се предлагат с до три години месечни актуализации на защитата и две години ъпдейти на операционната система, така че клиентите да се възползват максимално от своите устройства за по-дълго; наскоро пуснатите смартфони, дори в ниския ценови клас като Nokia 3.4 и 2.4, вече са подготвени за следващата стъпка – Android 12.

Реклама