Connect with us

Tехнологии

HONOR обяви, че ще пусне сгъваем флип модел до края на годината

Avatar

Публикувано

на

снимка: Honor

Главният мениджър на HONOR Джордж Джао сподели в интервю пред CNBC, че компанията планира да лансира на пазара вертикално сгъваем (флип) модел, който ще е и първият за марката в този продуктов сегмент.

Мисията на новия сгъваем смартфон, чието име още не е оповестено, е да се бори за продажби в тази продуктова ниша, успешно разработвана от Samsung и Motorola. По този начин HONOR иска да има още повече предложения в премиум класа, за да се конкурира успешно с лидерите по продажби Samsung и Apple.

Според Джордж Джао разработката е навлязла във финалната си фаза и компанията много вярва в бъдещето на този сегмент. Той очаква продажбите извън Китай да нахвърлят вътрешните за страната в хоризонт между 3 и 5 години.

Новият флип модел на HONOR ще може да предложи технологията със сгъваем екран на по-достъпна цена от вече продаващия се модел Magic V2, чийто дисплей се сгъва по вертикала и е много по-голям като диагонал.

Advertisement

Пазарните тенденции сочат солидно бъдеще за този тип устройства, защото от една страна продажбите на модели с цена над 600$ са нараснали през 2023 г.,  от друга се очаква годишният ръст на сгъваемите устройства да достигне 40% до 22 милиона броя през 2024 г. според Counterpoint Research.

На MWC 2024 HONOR показа още работещи AI функции като разпознаване на движението на очите и чатбот, използващ Llama 2 AI модел на Meta в новия флагман HONOR Magic6 Pro.

Continue Reading
Advertisement