Connect with us

Tехнологии

HONOR разкрива бъдещето на изкуствения интелект на MWC

Avatar

Публикувано

на

HONOR, Qualcomm и GSMA съвместно подкрепят ориентирания към човека AI и подчертават ангажимента си към отворено сътрудничество и защита на поверителността

В провокираща размисъл панелна дискусия, озаглавена „Да поставим хората на първо място в развитието на изкуствения интелект: Ключови съображения за създаване на AI за интелигентни устройства“, която се състоя по време на MWC Барселона 2024, Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR Device Co., Ltd., участва заедно с Джон Хофман, главен изпълнителен директор на GSMA Ltd., и Алекс Катузиан, генерален мениджър на MCX, Qualcomm Technologies, Inc. Заедно, те подчертаха значението на създаването на AI устройства, които предоставят интуитивно, ориентирано към човека изживяване, като същевременно гарантират поверителността на потребителите.

„Ние вярваме, че изкуственият интелект ще реконструира операционната система и ще промени нашето бъдещо взаимодействие със смартфони. HONOR работи за усъвършенстване на стратегията си за изкуствен интелект, като интегрира AI в MagicOS и всички HONOR устройства, за да осигури ориентирано към човека изживяване, което удовлетворява потребителите при всяко взаимодействие“, каза Джао, подчертавайки ангажимента на HONOR за разработване на AI устройства, проектирани с грижа за човека и неговите потребности.

На MWC 2024 HONOR демонстрира експертизата си във вградения изкуствен интелект с представянето на MagicOS 8.0, оборудвана с напълно интегриран изкуствен интелект (AI) и първия в индустрията потребителски интерфейс, базиран на намерения (IUI). MagicOS 8.0 може да се похвали и с Magic Portal, базирана на намерение функция за бърз достъп и препоръки, която позволява на потребителите безпроблемно да превключват и да осъществяват достъп до услуги между приложения с едно приплъзване. Magic Portal поддържа 100 основни приложения в световен мащаб.

HONOR също си партнира с Qualcomm, за да демонстрира използването на Llama 2, отворения код на Meta, в новия HONOR Magic6 Pro – доказателство за силата на вградения изкуствен интелект дори за офлайн употреба.

Advertisement

Въвеждане на отворена екосистема

HONOR е привърженик на отворената екосистема и съвместните разработки с глобални партньори като Qualcomm и GSMA. „Като насърчаваме отвореното сътрудничество, ние създаваме изживявания в полза на потребителите посредством интегрирането на изкуствения интелект в интелигентните устройства“, отбеляза Джао.

„Желанието ни е да улесним хората да се развиват и правят иновации върху нашите платформи“, каза Катузиан. „Сътрудничеството и откритостта са чудесни за индустрията, така че взаимодействието на Qualcomm с нашите партньори е ключово. Вярваме, че иновациите и технологиите ще направят нашите партньорства по-силни. Докато можем да продължим да правим иновации и да си сътрудничим с нашите партньори, нашият потенциал е наистина безграничен“.

Джон Хофман добави: „AI е готов да революционизира целия ни живот и ние сме въодушевени, че компании като HONOR и Qualcomm използват AI технологията в смарт устройства, за да задвижат иновациите, които подобряват живота на хората. GSMA, в сътрудничество с HONOR, също така представи доклада „6G Terminal Vision“, очертаващ грандиозна визия за развитието на 6G терминали в ерата на изкуствения интелект, и начертава стъпките за бъдещ напредък в индустрията.“

Ориентирана към човека всеобхватна AI стратегия за взаимосвързано изживяване във всяка ситуация

Advertisement

Според Джао настоящата вълна от пробиви в изкуствения интелект е безпрецедентна в историята и ще окаже огромно влияние върху смарт устройствата. Стратегическият фокус на HONOR е да внедри изкуствен интелект в MagicOS, като въведе първия в индустрията потребителски интерфейс, базиран на намерения (IUI). IUI включва ново ядро, нов потребителски интерфейс и взаимосвързана екосистема, захранена от вграден изкуствен интелект. От смартфони до компютри, AI интеграцията предоставя на потребителите всеобхватно изживяване между устройства, приложения и екосистеми.

„Изкуствен интелект и отворен код на ниво платформа позволяват на HONOR безпроблемно да съчетава AI-захранени устройства като компютри и смартфони в ежедневието на потребителите, разбирайки техните намерения и предвиждайки техните нужди“, сподели Джао. Той добави, че колкото повече потребителите се ангажират с тези устройства, толкова по-персонализирано и полезно става тяхното изживяване.

И Алекс Катузиан отбеляза случващото се пренасяне на AI от облака към персоналното устройство, включително смартфони и компютри. „С по-добро квантуване или миниатюризиране на моделите, като работим съвместно с HONOR и други индустриални партньори, като доставчици на операционни системи, ще можем да пренесем AI капацитет и данни от облака върху устройството. Потенциалът за растеж на вградения изкуствен интелект е практически неограничен.“

Сигурността: Основата на изкуствения интелект

„Изкуственият интелект не може да съществува без основата на сигурността“, заяви Джао, като подчерта принципа PFAST в разработването на изкуствен интелект – поверителност (P: privacy), честност и справедливост (F: fairness and justice), отговорност (A: accountability), сигурност и надеждност (S: security and reliability), прозрачност и контрол (T: transparency and controllability). „Призоваваме индустрията да си сътрудничи в управлението на изкуствения интелект, за да гарантира поверителността и сигурността на хората“, призова Джао. Технологията HONOR MagicGuard и получените сертификати за поверителност, като ePrivacySeal, са ключови инициативи в това начинание.

Advertisement

Бъдещето с 6G и A

Бързият напредък в развитието на изкуствения интелект означава както вълнуващи възможности, така и сложни предизвикателства за 6G. HONOR и GSMA представиха съвместния си доклад „6G Terminal Vision“ на MWC.

Разработен с партньорите China Unicom, China Mobile, China Telecom, Du, Telstra и Inmarsat, този далновиден документ очертава визията за един интелигентен свят – ориентиран към човека и оформен от трансформиращите способности на 6G и AI. Докладът подробно описва девет потенциални сценария, пет ключови научноразвойни и изследователски насоки и четири типични възможности за 6G терминали. Научете повече за доклада тук.

С представянето на този доклад, HONOR и GSMA направиха първата стъпка в изследването на бъдещето на 6G. HONOR кани индустриалните партньори да си сътрудничат, като участват в съвместни изследвания, и да се обединят към индустриален консенсус относно 6G терминалите.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement